Η Γλυκερία Τζιατζιά παρουσίαζει το τεχνικό t-shirt του Ημιμαραθώνιου Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Η Γλυκερία Τζιατζιά μιλά στην διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Share

Η Γλυκερία Τζιατζιά μιλά στην διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου Καλαμπάκα – Τρίκαλα και παρουσιάζει το τεχνικό t-shirt του αγώνα.
Ακολουθεί η συνέντευξη:

«Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα-Τρίκαλα επέλεξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας για να παρουσιάσει το επίσημο Τ–shirt του αγώνα. Συγκεκριμένα η Τρικαλινή αθλήτρια, Γλυκερία Τζιατζιά συνεχίζει την μεγάλη παράδοση της πόλης μας να βγάζει μεγάλους δρομείς. Η Γλυκερία ασχολείται αποκλειστικά με αγώνες ορεινού τρεξίματος και εδώ και 2 χρόνια που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών παραμένει εκεί!

Βρέθηκε για λίγες ημέρες στην πόλη που μεγάλωσε και δέχθηκε με μεγάλη της χαρά να φορέσει πρώτη το t–shirt του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα των 6 χλμ. Την συναντήσαμε στην προπόνησή της στο πιο γνωστό χώρο μαζικής άθλησης της πόλης των Τρικάλων, στο πάρκο του Αι Γιώργη, και προπονήθηκε φορώντας το μπλουζάκι της διοργάνωσης. Η Γλυκεριά όπως μας είπε έμεινε ενθουσιασμένη από την ποιότητα και την εφαρμογή του t-shirt. Επίσης, καταφέραμε και κλέψαμε λίγο από το χρόνο της και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας.

Γλυκερία σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου και για την άμεση ανταπόκρισή σου στην παρουσίαση του επίσημου τεχνικού t–shirt του αγώνα. Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις λίγα πράγματα για σένα.
Σας ευχαριστώ κι εγώ για την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω, έστω και σε τόσο μικρό ποσοστό, στον Ημιμαραθώνιο της πόλης μας, και έναν από τους κορυφαίους ημιμαραθωνίους στη χώρα μας. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω κατάγομαι από τα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα από τη Μεγάρχη, όπου και έχω μεγαλώσει. Τα τελευταία 2 χρόνια ζω και γυμνάζομαι στην Αθήνα, όμως επισκέπτομαι αρκετά συχνά την πόλη μας, αφού ζει εκεί η οικογένειά μου. Θα ήταν πολύ μεγάλη καταξίωση για εμένα να επιστρέψω κάποια στιγμή σα μόνιμος κάτοικος στα Τρίκαλα, όμως αυτή τη στιγμή η Αθήνα είναι πολύ πιο εξυπηρετική  στις προπονητικές μας ανάγκες.

Από πότε ασχολείσαι με τους αγώνες ορεινούς τρεξίματος;
Η ενασχόλησή μου με το ορεινό τρέξιμο ξεκίνησε τυχαία, ανακαλύπτοντας το άθλημα πριν περίπου 2 χρόνια. Ξεκίνησα τρέχοντας μόνη μου τον πρώτο καιρό και ουσιαστικά εδώ και έναμιση χρόνο πλέον προπονούμαι συστηματικά.    

Πώς προέκυψε η αγάπη για τους αγώνες βουνού;
Το ορεινό τρέξιμο ήταν ένα άθλημα το οποίο μέχρι να τρέξω τον πρώτο μου αγώνα ούτε που γνώριζα την υπόστασή του. Η πρώτη επαφή με ενθουσίασε κι έτσι καλλιεργώντας το δημιουργήθηκε αγάπη και άρρηκτη σχέση μεταξύ μας. Η κίνηση στα βουνά, οι εναλλαγές του εδάφους, το στοιχείο της περιπέτειας, καθώς και οι αμέτρητες εικόνες που παίρνω μετά για το σπίτι, είναι σίγουρα σημαντικοί παράγοντες για αυτή μου την αγάπη.

Είσαι πολύ μικρή και έχεις πετύχει ήδη τόσα πολλά στο χώρο του ορεινού τρεξίματος. Τι στόχους έχεις για το μέλλον; Αγώνες μεγαλύτερης απόστασης; Να περιμένουμε τη συμμετοχή σου σε διεθνής αγώνες;
Νιώθω αρκετά τυχερή που γνώρισα σε σχετικά μικρή ηλικία το ορεινό τρέξιμο και έτσι μπορώ να κάνω πολλά όνειρα για το μέλλον. Ο στόχος στον οποίο προσπαθούμε να είμαστε προσηλωμένοι είναι η δουλειά και η εξέλιξη. Μέσω της εξέλιξης θα φανεί τι αξίζω και τι όχι. Προς το παρόν ο στόχος είναι η μεταπήδη στους αγώνες μαραθώνιας απόστασης, με επόμενο αγώνα τον Taygetos Challenge, πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Skyrunning Greece.

Μίλησε μας για τους ανθρώπους που σ’ έχουν βοηθήσει σ’ αυτά που έχεις πετύχει;
Νιώθω ευλογημένη να έχω δίπλα μου σε όλη την προσπάθειά μου την οικογένειά μου. Η αγάπη και η στήριξη είναι αμέριστη από όλους τους, παρότι το τρέξιμο είναι κάτι που με κρατάει μακριά τους αυτή την περίοδο. Όσον αφορά το προπονητικό κομμάτι, μετά από παρότρυνση του Νίκου Κωστόπουλου (brand ambassandor της ομάδας Salomon Hellas), άρχισα να γυμνάζομαι με το Δημήτρη Θεοδωρακάκο, ο οποίος αποτελεί και το παράδειγμά μου. Δίπλα μου έχω επίσης και τους ανθρώπους του καταστήματος Runner Store, που συνεργάζομαι και είναι τόσο ευέλικτοι και εξυπηρετικοί μαζί μου, ώστε να έχω μια δουλειά που να μου επιτρέπει να προπονούμαι ταυτόχρονα. Δε θα μπορούσα, βέβαια, να παραλείψω τους χορηγούς μου: Salomon Hellas, Suunto, Ethic Sport και Runner Store, που είναι παραπάνω από υποστηρικτές μου.    

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σου για το 2016;
Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα ήθελα να τρέξω 4 από τους αγώνες του πρωταθλήματος Skyrunning Greece 2016,με επικέντρωση ενδιαφέροντος στον  Olympus Marathon τον Ιούνιο. Θα τρέξω και στο Zagori Mountain Race, που τον θεωρώ εξαιρετική διοργάνωση για τη χώρα μας. Σίγουρα δεν θα παραλείψω τον “δικό μας” αγώνα Koziakas Mountain Race στις 15 Μαΐου στα βουνά των Τρικάλων. Τέλος, έχουμε επιλέξει και ένα αγώνα του εξωτερικού για τον Ιούλιο, τον Dolomites Skyrace στην Ιταλία. Ελπίζω να έχω υγεία και να πάνε όλα καλά!

Πάμε τώρα στον αγώνα μας. Σε τι πιστεύεις οφείλετε η τεράστια επιτυχία του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος που είναι ο μεγαλύτερος επαρχιακός Ημιμαραθώνιος της χώρας μας;
Ο αγώνας χαρακτηρίζεται από τεράστια επιτυχία για ένα συνδυασμό λόγων και αυτό, βέβαια, μαρτυρά και ο μεγάλος όγκος αθλητών που έρχεται να τρέξει τον αγώνα κάθε χρόνο. Η άρτια και άριστη διοργάνωση από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, η ομορφιά της πόλης μας καθώς και η γρήγορη διαδρομή μας, τον καθιστούν στους πιο δημοφιλής αγώνες δρόμου της χώρας. Το μεράκι με το οποίο εργάζονται οι άνθρωποι πίσω από τον αγώνα δεν κρύβεται και έτσι η επιτυχία είναι ανάλογη.

Μια ερώτηση-υπόσχεση, πότε θα σε δούμε να τρέχεις στον Ημιμαραθώνιο μας;
Θα ήθελα σίγουρα και φέτος ακόμη να τρέξω τον αγώνα, αλλά λόγω του Taygetos Challenge το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο καλό θα ήταν να είμαι ξεκούραστη. Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος μπορεί να είναι το στοιχείο μου, σίγουρα όμως αυτό τον αγώνα θα τον τρέξω τα επόμενα χρόνια!

Θα σε έχουμε κοντά μας την ημέρα του αγώνα;
Τη μέρα του αγώνα θα φροντίσω να είμαι παρών, απολαμβάνοντας και συμμετέχοντας στις δράσεις του αγώνα!

Σε ευχαριστούμε πολύ!
Κι εγώ σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για τη φοβερή σας δουλειά!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση Εγγραφών στους Αγώνες του «ΞεΣκουριάΖω»
Ακόμα λίγες μέρες ως την νέα λήξη των εγγραφών
Ioannina Lake Run 2023: Παρουσίαση μεταλλίου
Τα ωκύπτερα στο μετάλλιο του Ioannina Lake Run 2023
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο