Ξεκινά η σειρά αγώνων Street Relays

Στη Γλυφάδα ανοίγει η αυλαία για τη φετινή σειρά

Share

Το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

“Η Γλυφάδα, η αθλητούπολη της Αττικής, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τη μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, τους μοναδικούς αγώνες με αθλητικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα σε μία περίοδο που το τετράπτυχο αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Η είσοδος της Γλυφάδας στην σειρά των Βίκος Street Relays 2016 θα γίνει με τον αγώνα της 10ης Απριλίου και αποτελεί ορόσημο καθώς μετά το μεγάλο αγώνα του Πειραιά, η Αττική αποκτά και δεύτερο μεγάλο αγώνα στα Βίκος Street Relays. Η ανακοίνωση έγινε και επίσημα στη σημερινή παρουσίαση του φετινού προγράμματος στο Δημαρχείο της Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να διεκδικήσει την ένταξη της Γλυφάδας στην σειρά των αγώνων τους οποίους αγκάλιασε ζεστά και όπως τόνισε στην ομιλία του: «Αυτή την εποχή, οι διοργανώσεις αυτές δημιουργούν την αναγκαία ζεστασιά και εμείς ως δήμος θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί θέλουμε να πετύχουμε και να είμαστε μόνιμα στο ετήσιο καλεντάρι των Street Relays».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας κ. Περικλής Δορκοφίκης αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης ενώ επισήμανε και την διάσταση της αλληλεγγύης και το μήνυμα που μεταφέρει η συμμετοχή του Make-A-Wish, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί για την ενίσχυση του συγκεκριμένου οργανισμού.

Την Κυριακή στις 10 Απριλίου, στην παραλία της Γλυφάδας μπροστά στο παλιό Δημαρχείο (11:30-13:30), θα στηθεί ένα μοναδικό σκηνικό που όπως τονίστηκε και από τον πιο πιστό πρεσβευτή της σειράς παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, «δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται, νέες πόλεις μπαίνουν στη διοργάνωση, ενώ αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η δύναμη της συνεργασίας και η νέα οπτική στον χώρο του αθλητισμού, αναμφίβολα θα είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της πόλης και ελπίζω όλοι να το χαρούν».

Η γενική διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, επισήμανε ότι, «σκοπός είναι να δίνονται στα παιδιά ευκαιρίες που δεν περιμένουν να ζήσουν» περιγράφοντας πολύ θετικά τα συναισθήματα των παιδιών που τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιο αγώνα».

Την αμέριστη στήριξη στην προσπάθεια για την διάδοση των αθλητικών και κοινωνικών μηνυμάτων των Βίκος Street Relays, σημείωσε και ο κ. Δημήτρης Κλάδης, εκπρόσωπος του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη και υποστηρικτή των αγώνων που επίσης εκπροσωπήθηκε από την Λία Ζυγόρη, βαλκανιονίκη και πανελληνιονίκη στα 400μ. και στα 4×400μ. και τη Γεωργία Αρσένου επίσης πανελληνιονίκη στα 4×400μ.

Εκ μέρους του ΣΕΕΔΑ, (Σύλλογος Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών) που αποτελούν επίσης συνεργάτη της σειράς των αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, μίλησε ο παλιός πρωταθλητής Κώστας Βογιατζάκης, τονίζοντας τον ιερό σκοπό της συμμετοχής και της διοργάνωσης που είναι τα παιδιά ενώ επεσήμανε τη συνεχή και αμέριστη στήριξη σε όλες τις διοργανώσεις.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Βίκος, ονομαστικού χορηγού των αγώνων Νατάσα Κρέντζ, επισήμανε τη συνεχή αδιάλειπτη στήριξη στην διοργάνωση ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε: «Είναι στο DNA της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων να στηρίζουμε οτιδήποτε προάγει την ομάδα, την κοινωνική συνείδηση και την αστική κουλτούρα. Είναι μία κυκλική διαδρομή που αγκαλιάζει τις πόλεις και μεταφέρουμε το μήνυμα της συνεργασίας.»

Ο κ. Ιάκωβος Κρομμύδας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Renault, η οποία φέτος για πρώτη χρονιά αποτελεί χορηγό της διοργάνωσης ανέφερε: «Δημιουργεί έντονα την αίσθηση της ομάδας με τους συμμετέχοντες να διασκεδάζουν και να περνούν καλά». Μάλιστα αναφέρθηκε και στην παράφραση του μότο της εταιρείας που είναι Passion for Life το οποίο ειδικά για το Βίκος Street Relays μετατρέπεται σε Passion for Running».

Τέλος, το λόγο πήρε η κυρία Τίνα Κουτσογιάννη, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων και εταιρικής εικόνας της Forthnet η οποία στηρίζει τη διοργάνωση και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η συμμετοχή μας, αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας, στηρίζοντας από την αρχή τα Βίκος Street Relays. Συνδέονται με την κουλτούρα μας, με τις αξίες μας.»

Τα αγωνίσματα στην Γλυφάδα και εγγραφές
Στο φετινό πρόγραμμα των Βίκος Street Relays πέραν των κλασικών αγωνισμάτων υπάρχει και μία καινοτομία, που όπως τόνισε ο διευθυντής των αγώνων Λευθέρης Πλακίδας ήταν απαραίτητη: «Από τον αγώνα της Γλυφάδας προσθέτουμε στο πρόγραμμα και τα 10 χιλιόμετρα, τα οποία θα διεξαχθούν παράλληλα με τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, καθώς ήταν πολλά τα αιτήματα για να καλύψουμε και τις ανάγκες των πιο αγωνιστικών δρομέων, οι οποίοι ήθελαν πολύ να συμμετέχουν».

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων της 10ης Απριλίου στη Γλυφάδα είναι:

4×50μ. (νήπια 3-5 ετών), 4×100μ. (παιδιά 6-11 ετών), 4×2500μ. (+12 ετών), 2×5000μ. (+12 ετών), 10 χιλιόμετρα (+15 ετών).

Το πρόγραμμα των Street Relays για το 2016
Τα Βίκος Street Relays το 2016 μπαίνουν φέτος στην τρίτη τους χρονιά και μεγαλώνουν συνεχώς. Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της νέας χρονιάς, αλλά και του μεγάλου αγώνα της Γλυφάδας, η οποία μπαίνει στη σειρά από φέτος με τον αγώνα στις 10 Απριλίου, έγιναν γνωστές και οι οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν φέτος τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή τρεξίματος.
Καλαμάτα 20 Μαρτίου, Γλυφάδα 10 Απριλίου, Καβάλα 24 Απριλίου, Κοζάνη 22 Μαΐου, Ιωάννινα 4 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη 24 Σεπτεμβρίου, Λάρισα 16 Οκτωβρίου, Πειραιάς 6 Νοεμβρίου, είναι οι οκτώ φετινές στάσεις στις οποίες κυρίαρχος στόχος η προσέλκυση όσο περισσότερων συμμετοχών γίνεται, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων διατίθεται για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο