Τρεις σπουδαίοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι στον Μαραθώνιο Ολυμπίας

“Ραντεβού” στον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας για τρεις από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της χώρας

Share

Tρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών θα δώσουν το παρών στον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαρτίου. Σπύρος Ανδριόπουλος, Μαρία Πολύζου και Νίκος Πολιάς θα βρεθούν τις ημέρες του αγώνα στην Ολυμπία σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το κορυφαίο γεγονός της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σπύρος Ανδριόπουλος
Ο Σπύρος Ανδριόπουλος έχει αγωνιστεί σε 19 μαραθωνίους, και μετρά δύο πανελλήνια ρεκόρ, το 1987 στην Σεούλ με χρόνο 2:14:19 και το 1988 στο Βερολίνο με 2:12:03. Το πλούσιο αθλητικό βιογραφικό του και η ταύτιση του με το αγώνισμα του Μαραθωνίου τον αναδεικνύουν στην συνείδηση των Ελλήνων ως εκπρόσωπο και εκφραστή των αξιών του Μαραθωνίου και για θα δώσει το παρών στον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας όπου και θα βραβευθεί.

Μαρία Πολύζου
Η Μαρία Πολύζου είναι η σημαντικότερη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος. Κατέχει το Πανελλήνιο ρεκόρ με 2:33:34 ενώ έχει και την καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα δρομέα στην Αυθεντική διαδρομή. Έχει κερδίσει δύο Πανελλήνια και ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα ενώ έχει λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Φέτος, θα λάβει μέρος τον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Νίκος Πολιάς
Ο Νίκος Πολιάς είναι ο πολυνίκης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων με συνολικά 7 πρώτες θέσεις, περισσότερες από κάθε άλλο Έλληνα μαραθωνοδρόμο. Κατέχει το ρεκόρ της Κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου με 2:17:56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 2:13:53. Για 2η συνεχόμενη χρονιά έχει τον ρόλο του συντονιστή του Μαραθώνιου της Ολυμπίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας στην ιστοσελίδα www.olympiamarathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο