“Λάβετε θέσεις” για τον 39ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20χλμ.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Αγαπημένου 20αριού της Άνοιξης δείτε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για να χαρείτε τον αγώνα σας!

Share

Λίγες ώρες μένουν για τη διεξαγωγή του 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ., της Σκυταλοδρομίας 2×10 χλμ. και του Παιδικού Αγώνα 2 χλμ. που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Οι άνθρωποι του ΣΔΥ Αθηνών έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι καθώς ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στον Αγώνα των 20 χλμ. και στη Σκυταλοδρομία 2×10 χλμ. που ξεπέρασε τις 1.300, αλλά και η ευχάριστη έκπληξη των 250 και πλέον παιδιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως “Ο Αγαπημένος Αγώνας της Άνοιξης”.

Τιμή στον Ηλία Αποστολακόπουλο
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΥ Αθήνας αφιερώνει τον 39ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. στον Ηλία Αποστολακόπουλο, τον Άνθρωπο που υπήρξε για περισσότερα από 30 χρόνια ο Μεγάλος Φίλος του Συλλόγου. Το έργο που πρόσφερε στον ΣΔΥ Αθήνας από τις διάφορες θέσεις που κατέλαβε, είτε ως Πρόεδρος ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε ως Φίλος ήταν μεγάλο. Για τον ΣΔΥ Αθήνας ήταν ένας ανεκτίμητος εργάτης, μα πάνω από ΟΛΑ ήταν ο Ηθικός υποστηρικτής της συνέχισης του έργου του Συλλόγου.

Σημαντική υποστήριξη

Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών και φορέων, που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα στον αγώνα συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς.

Σταθερή αξία, η κορυφαία αθλητική εταιρεία ASICS, η οποία για πέμπτη συνεχόμενη φορά είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της για το τρέξιμο και τη στήριξή της στο δρομικό κίνημα.
Κοντά στον αγώνα για δεύτερη χρονιά και το RUNNER STORE, το κατάστημα των δρομέων, που προσφέρει μία πλούσια συλλογή από το σύνολο των αθλητικών εταιρειών σε παπούτσια, ρούχα και κάθε αξεσουάρ που χρειάζεται κάθε δρομέας αλλά και προσφέρει δωρεάν προπονήσεις και σεμινάρια σε εβδομαδιαία βάση από καταξιωμένους προπονητές και επιστήμονες.

Μια διαδρομή γεμάτη ενέργεια και ενυδάτωση!

Σε κάθε σταθμό υδροδοσίας, οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους αθλητικό ποτό, POWERADE, αλλά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αποκτώντας έτσι την ενυδάτωση και την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Οι σταθμοί υδροδοσίας θα βρίσκονται στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10ο χλμ., 15ο χλμ. & Τερματισμός.
Επιπλέον όλοι οι δρομείς θα λάβουν με το πακέτο συμμετοχής ενεργειακό gel αλλά και ηλεκτρολύτες της εταιρείας HIGH5, έτσι ώστε να καλύψουν απόλυτα τις ενεργειακές τους απαιτήσεις ενώ μετά τον τερματισμό τους θα τους περιμένουν οι γευστικές μπανάνες της Dole για θρεπτική και άμεση αποκατάσταση.

Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.  και φέτος θα προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην οριοθέτηση της διαδρομής με κώνους (αν λάβετε μέρος προσέξτε να τρέχετε εντός του οριοθετημένου χώρου για τη δική σας ασφάλεια), η INTERAMERICAN θα διαθέσει ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Πειραιά) και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής με πολυμελή ομάδα θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στον τερματισμό έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί, μαζί με τους 100 και πλέον εθελοντές της διοργάνωσης.
Με όλα τα παραπάνω και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της 
Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, στόχος όλων είναι να διεξαχθεί ένας  ασφαλής αγώνας.

Ραντεβού στο RUNNER STORE

Το RUNNER STORE θα φιλοξενήσει και τη γραμματεία του αγώνα από όπου θα διανεμηθούν τα πακέτα συμμετοχής την Παρασκευή 4 (16:00 – 20:00) και το Σάββατο 5 (11:00 – 19:00) Μαρτίου.

Επιπλέον θα προσφερθεί σε όλους τους συμμετέχοντες έκπτωση -15% σε ρούχα και παπούτσια, για προιόντα της νέας σαιζόν Spring-Summer 2016.
H προσφορά ισχύει μόνο για τους συμμετέχοντες του αγώνα και μόνο για τις ημέρες και ώρες παραλαβής των πακέτων συμμετοχής Παρασκευή 4/3 και Σάββατο 5/3.

Ακολουθούν σημαντικές οδηγίες για τους συμμετέχοντες στον αγώνα: 

Κάθε δρομέας έχει λάνει ένα προσωποποιημένο μήνυμα με τον αριθμό συμμετοχής του και θα πρέπει να τον ζητήσει από τη γραμματεία στο Runners Store, στο Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37Α)  την Παρασκευή 4 (16:00 – 20:00) και το Σάββατο 5 (11:00 – 19:00) Μαρτίου. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής είναι υποχρεωτικό να προσκομίσετε είτε το αποδεικτικό πληρωμής, είτε το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας εκτυπωμένο, είτε κάποιο δικό σας έγγραφο ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου), ή του δρομέα για τον οποίο θα παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής του. 

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει γραμματεία και δεν θα γίνουν παραδόσεις αριθμών συμμετοχής.

Εκκίνηση Αγώνα

Και φέτος θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία εκκίνησης η οποία είχε εξαιρετική επιτυχία αφού επιτρέπει σε όλους τους δρομείς να ξεκινήσουν χωρίς καθυστερήσεις την προσπάθειά τους. Έτσι ο χώρος της αφετηρίας (μόνο για τον αγώνα των 20 χλμ. και της Σκυταλοδρομίας 2Χ10 χλμ.) θα βρίσκεται εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία (βλ. σχήμα 1).

Έτσι η εκκίνηση, που θα δοθεί σε δύο “κύματα”, δεν θα αποτελεί πλέον αιτία καθυστέρησης καθώς υπάρχει πολύς χώρος για όλους τους δρομείς να αναπτύξουν τον ρυθμό τους μέχρι να βγουν στην παραλιακή λεωφόρο.

Χρονομέτρηση
Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί με το πλέον αξιόπιστο σύστημα της MyLaps, που χρησιμοποιείται στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους αγώνες όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, όπου το chip θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν χρειάζεται να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμοί χρονομέτρησης θα υπάρχουν στο 5ο, 10ο και 15ο χλμ.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση στον χώρο της γραμματείας και της εκκίνησης Τερματισμού.

  • Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 2).
  • Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.
  • Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκιδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
  • Η απόσταση από την στάση μέχρο τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).
  • Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
  • Τέλος όσοι θα χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι προτιμότερο να σταθμεύσουν στον χώρο απέναντι από το Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά, στον χώρο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 2).
  •  Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Τρόποι πρόσβασης στον χώρος εκκίνησης τερματισμού του 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. (σχ. 2)

Πρόγραμμα αγώνα
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
– 8:00-9:00 Άφιξη δρομέων στις εγκαταστάσεις*
– 9:00-9:45 Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων** 
– 9:30-9:50 Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης***
– 10:00 Εκκίνηση Α Block αγώνα 20 χλμ. και Σκυταλοδρομίας
– 10:02 Εκκίνηση B Block αγώνα 20 χλμ.
– 10:15 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:25 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 11:08 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
– 11:30 Απονομές στους νικητές του παιδικού αγώνα
– 12:15 Απονομές στους νικητές του αγώνα των 20 χλμ.
– 13:00 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
– 13:30 Λήξη 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.

Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το γήπεδο του Αγ. Κοσμά, καθαρό και έτοιμο για τις προπονήσεις των αθλητών του στίβου. Αν βρεθείτε στον χώρο φροντίστε να πετάξετε τα απορρίματα από μπουκάλια, μπανάνες, gel στους κάδους και τις πλαστικές σακούλες σκουπιδιών που θα υπάρχουν στον χώρο.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, προτιμήστε να σταθμεύσετε στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο πάρκινγκ του παλιού αεροδρομίου, και όχι στον δρόμο που θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση που παρατηρείται κατά την αποχώρηση των δρομέων.
**Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Μην ξεχάσετε να κολλήσετε στην τσάντα σας τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στο πακέτο συμμετοχής σας.
*** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Για την ομαλότερη ροή και καλύτερη διεξαγωγή του αγωνιστικού κομματιού οι συμμετέχοντες θα πάρουν θέση σε δύο block ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής τους.
Έτσι στο Α block θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1900 ενώ στο Β block αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2800.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.
Η προθέρμανση θα πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ 2 x 10 χλμ.

9:15: Συγκέντρωση των μελών Β΄ των ομάδων σκυταλοδρομίας (50 ομάδες), που θα τρέξουν το δεύτερο κομμάτι του αγώνα από το Καβούρι στον Άγιο Κοσμά, στον κάθετο δρόμο της Ποσειδώνος (βλέπε χάρτη) που οδηγεί στο Ακρωτήρι (Ύψος πεζογέφυρας). Σας συμβουλεύουμε να πάρετε μαζί σας κάποια ρούχα του δρομέα που συμμετέχει μαζί σας στην ομάδα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μόλις τερματίσει.
9:30: Αναχώρηση των λεωφορείων με τα μέλη Β προς το Καβούρι.
11:45: Αναχώρηση των λεωφορείων με τα μέλη Α από το Καβούρι προς το Ελληνικό.
-Τα μέλη Α των ομάδων σκυταλοδρομίας ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες για την εκκίνηση του αγώνα με τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 20 χλμ. Μόλις ολοκληρώσουν την απόσταση των 10 χλμ. στο σημείο αλλαγής στο Καβούρι θα υπάρχει λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023: Συνέντευξη τύπου
Περισσότεροι από 5.000 θεατές και αθλητές αναμένονται στη φετινή διοργάνωση
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 16-17 Σεπτεμβρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο