Mαγγίνας και Ρέμπουλη πρωταγωνιστές στον Ανωμαλο

Πραγματοποιήθηκε χθες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

Share

Ο Δήμος Μαγγίνας και η Ουρανία Ρέμπουλη ήταν οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες των ανδρών και γυναικών αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος που πραγματοποιήθηκε χθες στην πίστα του Ολυμπιακού Ιππικού κέντρου.

Φυσικά, δεν ήταν οι μοναδικοί πρωταγωνιστές καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε κούρσες και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες. Ανάμεσα στους συλλόγους, ξεχώρισε για μία ακόμα φορά ο Ιλισός αφού κέρδισε τις 3 από τις 8 ομαδικές βαθμολογίες. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά:

Άνδρες
Την 5η του συνολικά νίκη από το 2010 πανηγύρισε ο Δήμος Μαγγίνας που τερμάτισε σε 30:42. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου έφτασε σε μία ακόμα νίκη σχετικά εύκολα αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Πούλιο σε 30:48 και τρίτο τον Χρήστο Καλλία σε 31:17. Ακολούθησαν ο Γιώργος Μίνο σε 31:25, ο Κώστας Γκελαούζος σε 31:35 ενώ την εξάδα έκλεισε ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης σε 31:48. Συνολικά στους άνδρες τερμάτισαν 89 δρομείς.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ομαδικό με μεγάλη διαφορά με τον Ιλισό και τον Ολυμπιακό να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Γυναίκες
Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα η Ράνια Ρέμπουλη έφτασε σε μία ακόμα νίκη κατακτώντας τηνπρώτη θέση στην απόσταση των 8χλμ. των γυναικών σε 27:20. Η Ρέμπουλη που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον μαραθώνιο έδειξε σε καλή κατάσταση. Στη δεύτερη θέση 36 δευτερόλεπτα πιο πίσω τερμάτισε η Γιώτα Βλαχάκη, και αυτή αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, ενώ τρίτη ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη σε 28:48. Στον αγώνα τερμάτισαν μόλις 37 δρομείς ενώ πρωταθλητής σύλλογος αναδείχθηκε ο Ιλισός.

Νέοι άνδρες (έως 23 ετών)
Εύκολη νίκη για τον Μάρκο Γκούρλια στην κατηγορία των νέων που τερμάτισε πάνω από μισό λεπτό πιο μπροστά από τον δεύτερο δρομέα. Ο χρόνος του ταλαντούχου δρομέα που έχει έφεση στον ανωμαλο δρόμο ήταν 25:11 με τον Νικόλα Φράγκου να ακολουθεί σε 25:48 και τον Λάμπρο Μαλτέζο να έρχεται τρίτος σε 25:53. Να αναφέρουμε πως ο Γκούρλιας έκανε τα πρώτα του βήματα και τις πρώτες του διακρίσεις με τον Ιλισό και με την καθοδήγηση του Γιώργου Ζώρζου, αν και πλέον προπονείται με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, ενώ Φράγκου και Μαλτέζος προπονούνται ακόμα με τον Ζώρζο και ανήκουν στον Ιλισό που ήταν πρωταθλητής στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τερμάτισαν 39 δρομείς.

Νέες γυναίκες (έως 23 ετών)
Η Ζωή Ανδρικοπούλου ήταν η νικήτρια της συγκεκριμένης κατηγορίας τερματίζοντας τα 6 χλμ. σε 22:23 με τη Ροδάμα Λαγωνίδου να ακολουθεί τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω. Τρίτη ήταν η Ειρήνη Τσουπάκη σε 22:49 σε ένα σύνολο μόλις 26 κοριτσιών που ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Η Ανρικοπούλου επέστρεψε πριν από λίγες μέρες από την Κένυα όπου πραγματοποίησε την προετοιμασία της και έδειξε σε καλή κατάσταση. Πρωταθλητής σύλλογος αναδείχθηκε και εδώ ο Ιλισός.

Έφηβοι

Μεγάλη μάχη έγινε στην κατηγορία των εφήβων με τον Γιώργο Τάσση να αναδεικνύεται πρωταθλητής. Ο νεαρός δρομέας τερμάτισε σε 19:14 την απόσταση των 6χλμ. με τον Χρήστο Παπούλια και τον Κωνσταντίνο Σταμούλη να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΓΣ Γλυφάδας ενώ 45 δρομείς ολοκλήρωσαν την απόσταση.

Νεανίδες
Η Κατερίνα Κουτλή ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία των νεανίδων και την απόσταση των 4 χλμ. Ο χρόνος της 19χρονης αθλήτριας που ανήκει στον Αμεινία Παλληνεύς ήταν 14:45 με την Κατερίνα Δόβρου να ακολουθεί και την Βασιλεία Γουνάκη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Ο ΓΣ Κερατσινίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην ομαδική βαθμολογία ενώ 29 κορίτσια τερμάτισαν.

Παίδες
Ο Νίκος Σάκης της ΑΕΚ κέρδισε στην κατηγορία των παίδων που πάντα έχει υψηλό συναγωνισμό. Δεύτερος ήταν ο Μάριος Αναγνώστου ενώ τρίτος ο Αουρέλ Γκιούρα. Ο Σάκης τερμάτισε σε 12:16 τα 4χλμ. ενώ Αναγνώστου και Γκιούρα τερμάτισαν σε 12:21 και 12:37 αντίστοιχα. Συνολικά 130 νεαροί δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα που ήταν ο πολυπληθέστερος του πρωταθλήματος ενώ ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν ο νικητής της ομαδικής βαθμολογίας.

Κορασίδες
Η Ιωάννα Φωτεινή Τριανταφύλλη κέρδισε την απόσταση των 3χλμ. και την κατηγορία των κορασίδων με χρόνο 10:36. Η Τριανταφύλλη τα τελευταία δύο χρόνια διακρίνεται στις μεσαίες αποστάσεις στις κατηγορίες των παγκορασίδων και κορασίδων. Ευθυμία Φλώρου και Δάφνη Λαβασά ακολούθησαν σε 10:40 και 10:45 αντίστοιχα. Στην ομαδική βαθμολογία πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΣΚΑ Δράμας ενώ 89 κορίτσια πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ανδρών, Νέων Ανδρών, Εφήβων και Παίδων

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Γυναικών, Νέων Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο