3οι Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» – Δελτίο διοργάνωσης

Ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες 5 & 10 χλμ. του Αμαρουσίου

Share

Δελτίο διοργάνωσης 3ων Αγώνων Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης»
«Περισσότεροι από 1500 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν στους 3ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», διπλάσιοι από την περσινή διοργάνωση, με σκοπό να τιμήσουν τον Μαρουσιώτη χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθώνιου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες Σπύρο Λούη και να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη τους στους ευπαθείς συμπολίτες μας και στη 12χρονη Μαριλένα Γερογιάννη, η οποία πραγματικά κάνει ένα μεγάλο αγώνα ζωής.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, γεγονός που βοήθησε τη μαζική προσέλευση των δρομέων. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα για την εκκίνηση του αγώνα σημειώνοντας:
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στους αγώνες με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα από κάθε άλλη διοργάνωση, ενώ είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι στους αγώνες συμμετέχουν πολλά μικρά παιδιά και έφηβοι.
Σήμερα μοιραζόμαστε τη χαρά του αθλητισμού. Κοντά μας έχουμε την κορυφαία μαραθωνοδρόμο, την πρωταθλήτρια και κάτοχο του ρεκόρ Ελλάδας στο Μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου και την ομάδα της Marathon Τeam Greece by Maria Polyzou και όλοι μαζί τρέχουμε με την Μαριλένα και για την Μαριλένα, που μας χρειάζεται κοντά της για να εξασφαλίσει τη θεραπευτική της αγωγή, αλλά και για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Οι δρομείς με τη συμβολική συμμετοχή στον αγώνα του κ. Πατούλη και παρουσία των εγγονών του Σπύρου Λούη, Σπύρου και Νίκου Λούη έτρεξαν στις διαδρομές:
1 χλμ για τα παιδιά μέχρι 12 ετών, 5χλμ. για τους εφήβους και ενήλικες και 10 χλμ. για ενήλικες. 

Νικητές στα 10 χλμ. 
Άνδρες
1. Παναγιώτης Αλιφέρης 36:12
2. Δημήτριος Ροντόπουλος 39:44
3. Άγγελος Μπουλασίκης 39:46
Γυναίκες
1. Μόνικα Κλωνάρη 41:54
2. Ελένη Στεφανιδάκη 44:23
3. Χριστίνα Σαμπατακάκη 45:53

Νικητές στα 5 χλμ.
Άνδρες
1. Αναστάσιος Ψαρογιάννης 17:15
2. Στέφανος  Πατουλιώτης 17:26
3. Χριστόφορος Γεωργόπουλος 17:32
Γυναίκες
1. Ιουλία Ελένη Παναγιωτοπούλου 20:17
2. Λέλα Σαγκά 21:22
3. Μαριτάνια Κλωνάτου 21:49

Νικητές στο Παιδικό Αγώνα 1χλμ.
Αγόρια
1. Νικόλας Παπαδημητρίου 03:17
2. Βασίλης Σάλπας 03:22
3. Κωνσταντίνος Σουκιουρόγλου 03:26
Κορίτσια 
1. Εμμέλεια Βασιλογιαννακοπούλου 03:39
2. Ευδοξία Μικροπανδρεμένου 03:49
3. Άρτεμις Κυριακοπούλου 04:00

Για τα αποτελέσματα ανά αγώνα πατήστε εδώ.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή στους νικητές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου των κυπέλων, των μεταλλίων, και του ιστορικού λευκώματος για το Σπύρο Λούη. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Η Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλια Πανταζή και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ταε Κβο Ντο Μιχάλης Μουρούτσος, πρεσβεύοντας τις αξίες του αθλητισμού και της Kinder + SPORT, που μαζί με την Wind ήταν οι Μεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης, έτρεξαν μαζί με τα παιδιά, εμφυσώντας τους τις αρχές και τις αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι».
Μετά το πέρας του αγώνα εκ μέρους της Ferrero προσέφεραν στα παιδιά το «Σακίδιο του Μικρού Αθλητή», για να έχουν πάντα μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό στις αθλητικές τους εξορμήσεις.
Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου για την συμπαράσταση όσων έχουν ανάγκη.

Μεγάλοι χορηγοί των 3ων Αγώνων Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» ήταν η Kinder +SPROT και η WIND, ενώ χορηγός του αγώνα ήταν το αποκλειστικό δρομικό κατάστημα Runner Store στο Golden Hall που φιλοξένησε και τη γραμματεία του αγώνα και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα ήταν το Runner Magazine, το runnermagazine.gr, η ενημερωτική ιστοσελίδα THE TOC, το κανάλι MAD και το MAD radio 106.2.
Επίσης τους αγώνες υποστήριξαν η Dole, τα Ποδήλατα Gatsoulis, το Σούπερ Μάρκετ OK Αnytime Markets, Kατάστημα Αμαρουσίου και τα αρτοποιεία ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, κατάστημα Αμαρουσίου οδού Πεντέλης για την τροφοδοσία όλων των εθελοντών.

Τέλος, ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:637:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο