Τρέχουμε ενάντια στην Ενδομητρίωση

Την Κυριακή 3 Απριλίου ο αγώνας Endomarch Greece Run & Walk

Share

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν, πονούν, αιμορραγούν αλλά δεν μιλούν.
Το παγκόσμιο κίνημα ENDMARCH WORLDWIDE έχει αναλάβει να σπάσει τη σιωπή, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σιωπηλή νόσο που χτυπά μια στις 10 γυναίκες.

Τι είναι η ενδομητρίωση;
Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα. 

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων  που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «AWARE» και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 για κάποιες γυναίκες η ενημέρωση για την Ενδομητρίωση θα είναι ένας αγώνας δρόμου, για κάποιες άλλες ένας απλός περίπατος. Η διοργάνωση προτρέπει όλες τις γυναίκες να είναι εκεί για να συμπαρασταθούν και να ενημερωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.endomarch.gr όπου θα ανοίξουν σύντομα και οι δηλώσεις συμμετοχής.

Email: [email protected]
Facebook: Endomarch Greece
Instagram: endomarch_greece

(Τη Δράση υπογράφει ο Επικεφαλής για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Κινήματος ENDOMARCH WORLDWIDE και Δημιουργός της AμΚΕ «ΑWARE»: κ. Γεώργιος Χείλαρης – Χειρουργός, Γυναικολόγος – Ογκολόγος – M.D., FΑCOG, www.hilaris.org)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο GU Energy Gel «Επίσηµο Ενεργειακό Gel» του 1ου Patras Half Marathon
Η ΟΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την GU Energy Greece
46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.
Νέος χώρος, νέα διαδρομή, νέα απόσταση – Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
7ο MaskaRun: Μια πολύχρωμη γιορτή για όλους
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο