Παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου

Ανακοίνωση πρωτοβουλιών, χορηγών και αθλητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του Ναυπλίου

Share

Παρουσία του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μαμουζέλου, των αθλητών Γρηγόρη Σκουλαρίκη, Ντενίζ Δημάκη, Κώστα Γκελαούζο και Αναστασία Καρακατσάνη, και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο PLAZA, η παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Ανακοινώθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες της Ο.Ε. που θα πλαισιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο μέσα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, το Ναύπλιο σε Αθλητικό και Τουριστικό Προορισμό. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν: οι Χορηγοί που συμβάλουν στην διοργάνωση, τα παράλληλα προγράμματα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία με την συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το Εορταστικό – Μουσικό πρόγραμμα και ο δωρεάν Καρδιολογικός Έλεγχος που θα γίνει με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Σημαντική ήταν η παρουσία στην Συνέντευξη Τύπου των πρωταθλητών: Κώστα Γκελαούχο, Αναστασία Καρακατσάνη, Ντενίζ Δημάκη Ντενιζ, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, οι οποίοι και δήλωσαν την συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε έναν σύντομο απολογισμό των 2 προηγούμενων ετών, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία όλων των φορέων του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο καθώς και στην μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση το 2015. Τονίζοντας χαρακτηριστικά είπε ότι «Το 2014 σαν στόχο είχαμε το Ναύπλιο να αποτελεί φιλικό προορισμό για όλους και το πετύχαμε. Το 2015 σαν στόχο είχαμε το Ναύπλιο να αποτελεί Αθλητικό προορισμό και το πετύχαμε, και το 2016 διατηρώντας αναλλοίωτους τους δυο προηγούμενους στόχους, η  Ο.Ε. προχωρά με τις ενέργειές της στην ανάδειξη του Ναυπλίου ως Τουριστικού προορισμού».   

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων παρουσίασε:

  • Την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για το πρόγραμμα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία και την Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου
  • Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard
  • Το Μουσικό Πρόγραμμα
  • Το δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας των Δημοτών «Συμμετέχουμε με Καρδιά» για την συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και των παράλληλων αγωνιστικών εκδηλώσεων, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τοπικούς χορηγούς αλλά και ιδιαίτερα με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, όπου την εβδομάδα που προηγείται του αγώνα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο.
  • Ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το Υπουργείο Τουρισμού-Ε.Ο.Τ. αλλά και προς τους Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς, με αντικείμενο την προσέλκυση συμμετεχόντων στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού. Αναλυτικά , αναφέρθηκε στην προβολή του Μαραθωνίου Ναυπλίου από τον ΕΟΤ, από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων AIMS, από το Διεθνή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα προσέλκυσης Δρομέων My next run και στο Greek travel pages(GTP).

Ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε και πάλι στην μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι «Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι στο Ναύπλιο στη μεγάλη γιορτή στις 6 Μαρτίου του 2016».

Ο Εκπρόσωπος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Γιάννης Μαμουζέλος ανέφερε την στήριξη της Επιτροπής Δρόμων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, στην προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δήμου Ναυπλιέων, για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου αλλά και του Παλαμήδειο Άθλο με την ένταξη τους στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. 

Παρουσιάστηκαν οι ΧΟΡΗΓΟΙ που στηρίζουν την διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου:

  • Μεγάλοι Χορηγοί: WIND,Οικογένεια Χριστοδούλου, Φουγάρο, DHL.
  • Χορηγοί: AMSTEL Free, PUMA, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Chiquita, HIGH5, Επιμελητήριο Αργολίδας.
  • Επίσημοι Προμηθευτές: AMALIA HOTEL, ΚΤΕΛ Αργολίδας, Σ.Ε. Τολού, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., MIDEA FRUIT.
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Sport24, GTP, Runner, RunningNews, Discover Nafplio, IONIAN TV.
  • Τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί: Sfera, Star και ΣΚΑΙ.

Την Ευγενική Υποστήριξη τους στην διοργάνωση εκδήλωσαν οι: “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Δ/ντη κ. Γ. Καλούδη, το “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center” το οποίο εκπροσωπήθηκε από την Ιατρό Επιμελήτρια Α’ κ. Νταβέλη Ιωάννα και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Δ/ντη καθηγητή κ. Ιωάννη Πετρόπουλο.

Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Χορηγών απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό στήριξης της προσπάθειας.

O εκπρόσωπος της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων
Η εκπρόσωπος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ κ. Κατερίνα Χτενέλη
O εκπρόσωπος της Οικογένειας Χριστοδούλου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου
O εκπρόσωπος της DHL κ. Δημήτρης Σταματίου, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της διοργάνωσης από τον Τεχνικό Δ/ντή  Ε. Παπαποστόλου.

Για εγγραφές αλλά και αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε το www.nafpliomarathon.gr.

Μείνετε συντονισμένοι στο Facebook @NafplioMarathon, στο Twitter @NafplioMarathon και στο Instagram @NafplioMarathon».    

Οι κορυφαίες συμμετοχές
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε τις αρχικές συμμετοχές των Ελλήνων Πρωταθλητών στις παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου στις 6 Μαρτίου 2016. Στο Ναύπλιο θα γίνει ο πρώτος σημαντικός αγώνας της χρονιάς στον Ημιμαραθώνιο και στα 5 χλμ. Στον Ημιμαραθώνιο όπως και το 2015 αναμένεται σπουδαίος συναγωνισμός και εξαιρετικές επιδόσεις. Αναλυτικά:

Συμμετοχή Πρωταθλητών στον Ημιμαραθώνιο:
• Χριστόφορος Μερούσης (Πρωταθλητής Ελλάδος στον Μαραθώνιο το 2013, 2014 και 2015, με ατομικό ρεκόρ στο Μαραθώνιο 2:18:57, περσινός νικητής του αγώνα με 1:08:50). Ο Χριστόφορος Μερούσης έχει ήδη πάρει το “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
• Γρηγόρης Σκουλαρίκης (7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο Δίαθλο, νικητής του αγώνα το 2014 με 1:13:21).

Συμμετοχή Πρωταθλητριών στον Ημιμαραθώνιο:
• Σοφία Ρήγα (Πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Μαραθώνιο το 2011 και το 2014, με ατομικό ρεκόρ στο Μαραθώνιο 2:39:53). Η Σοφία Ρήγα έχει ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
• Ντενίζ Δημάκη (3 φορές 2η στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου, με ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο 2:46:46).

Συμμετοχή Πρωταθλητών – Πρωταθλητριών στα 5 Χλμ.
• Κώστας Γκελαούζος (Πρωταθλητής των Ημι-αποστάσεων, με ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ 14:36:87).
• Αναστασία Καρακατσάνη (Πρωταθλήτρια των Ημι-αποστάσεων, με ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ 16:09, Χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Στίβου το 2013).

Όλα δείχνουν πως θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες με πολύ έντονο συναγωνισμό και προβλέπεται να δώσουν σπουδαίες επιδόσεις.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:633:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Olympic Day Run” Greece 2023
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον αγώνα
IRONMAN 70.3 Vouliageni 2023: Άνοιγμα εγγραφών
Ο αγώνας επιστρέφει στις 22 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο