Tα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΣΔΥΑ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας σε νέο χώρο

Share

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας. Διαβάστε την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

“Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγιναν την Δευτέρα το απόγευμα τα Εγκαίνια του νέου χώρου των γραφείων του ΣΔΥΑ. Την τελετή του αγιασμού ακολούθησε η τελετή της τιμητικής διάκρισης όλων των διατελεσάντων Προέδρων του ΣΔΥΑ από το 1981.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε Ιδέα, κάθε πράξη και το αποτέλεσμά της έχει την δική της ιστορία μικρή ή μεγάλη. Καταγράφεται δε ανάλογα με το πόσο θα συνεχιστεί, θα αναγνωριστεί και κατά πόσο θα αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για την συνέχειά της» ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της προς τους καλεσμένους η Πρόεδρος του ΣΔΥΑ κα Ελένη Μπερτσάτου.
Επεσήμανε δε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο ΣΔΥΑ είναι η Ιστορία του Δρομικού Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού, στη χώρα μας, ο πρώτος Σύλλογος στην πόλη της Αθήνας. Είναι ο ΣΔΥΑ που μίλησε, που άνοιξε με το έργο του τον δρόμο, που έδειξε με το παράδειγμά του, πως μπορεί ο καθένας να ζήσει ποιοτικά με απλά πράγματα.

Τιμήθηκαν με την σειρά οι κκ. Αθανάσιος Κυριαζής, Κώστας Τσαγκαράκης, Γεώργιος Χίος, Ηλίας Αποστολακόπουλος, την πλακέτα εις Μνήμη του παρέλαβε η σύζυγός του κα Μαρία Πράντζου, Νικήτας Ευστράτιος, Ευάγγελος Καστριτσέας, Χρήστος Καλομοίρης, Νικόλαος Κακογιάννης, Θεόδωρος Φωτόπουλος, Νικόλαος Μαρκέας, Νικόλαος Τελατινίδης. Ειδική τιμητική Βράβευση έγινε στον κ. Νίκο Σακκά (πρότεινε και καθιερώθηκε η ονομασία της ΥΓΕΙΑΣ στον Σύλλογο Δρομέων Αθηνών). Τιμήθηκε επίσης ο κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος – ο επονομαζόμενος και ΔΑΣΚΑΛΟΣ – για την συμβολή του στο ξεκίνημα των αγώνων δρόμου στη χώρα μας. Μαζί με κάθε Πρόεδρο ξεχωριστά τιμήθηκαν και όλα τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, των Εθελοντών, των Φίλων και άλλων που συνεπικουρούσαν στην πραγματοποίηση του έργου του. Τιμητική απονομή έγινε και στην ΟΜΑΔΑ, εβδομαδιαία εφημερίδα της εποχής, που συνέβαλλε με την προβολή της στην ανάδειξη του έργου του ΣΔΥΑ από το ξεκίνημά του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ο πρώτος αγώνας των 20χλμ του ΣΔΥΑ το 1978 αφιερώθηκε στην ΟΜΑΔΑ και την δημοσιογραφική Ομάδα με επικεφαλής τον Γιάννη Βανδώρο. Εκ μέρους του Αθλητικού τμήματος της εφημερίδας τα ΝΕΑ παρευρέθη ο δημοσιογράφος κ. Ιωάννης Λαμπίρης.

Οι διατελέσαντες Πρόεδροι του ΣΔΥΑ επέδωσαν στην νυν Πρόεδρο κα Ελένη Μπερτσάτου Τιμητική Πλακέτα για την μακρόχρονη και πολυσχιδή συμβολή της στην πορεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κατωτέρω:
οι κκ. Παναγιώτης Δημάκος από τον ΣΕΓΑΣ και Μάκης Ασημακόπουλος Συντονιστής και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας,
ο κ. Σπύρος Ζαγάρης πρ. Δήμαρχος Μαραθώνα,
ο κ. Νίκος Χούμας Πρόεδρος του ΣΔΥ Πειραιά, ο κ. Θόδωρος Κασσάνης πρώην Πρόεδρος, μαζί με αρκετά Μέλη του Συλλόγου τους και επέδωσαν στον ΣΔΥΑ επετειακή σημαία για τα 30 χρόνια του ΣΔΥ Πειραιά.
ο κ. Παύλος Λέκκας Πρόεδρος του ΕΥΚΛΗ Νοτίων Προαστίων,
ο κ. Γεώργιος Διαμαντής Πρόεδρος του νέου Συλλόγου ‘ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ’ μαζί με τον κ. Χρήστο Κωστελίδη αντιπρόεδρο και άλλα Μέλη του Συλλόγου,
ο κ. Κώστας Λιαπής εκπρόσωπος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ,
ο κ. Νίκος Βεντούρας Πρόεδρος του Συλλόγου ‘ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ’ Μαραθώνα, με τον κ. Κώστα Μποτόπουλο,
ο πρ. Πρόεδρος του ΣΑΠΠΑΖ κ. Παναγιώτης Γκρέκας με τα Μέλη του Συλλόγου κ. Νίκο Μπρόκο και κ. Γρηγόρη Καγκιούζη.
η κα Ελένη Θεολόγου Πρόεδρος του ΣΔΥ Ελευσίνας με τον κ. Γεώργιο Σωκράτη Αντιπρόεδρο και την κα Αναστασία Κυριακού Γενικό Έφορο και ο κ. Αθανάσιος Μίχας
ο κ. Στέλιος Μπούρας εκπρόσωπος του ΣΔΥ Μεσσηνίας,
ο κ. Ηλίας Μαυροειδέας συνεργάτης του ΣΔΥΑ από την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων All About Running,
ο Παραολυμπιονίκης κ. Στέργιος Σιούτης,
ο κ. Μιχάλης Καλομοίρης Μαραθωνοδρόμος,
ο κ. Χάρης Βασιλάκος εγγονός του 1ου Μαραθωνοδρόμου της Ιστορίας του Μαραθωνίου Δρόμου Χαρίλαου Βασιλάκου,
 κ. Δημήτρης Θώδης από την SportEvents,
εκπρόσωποι της Ομάδας Διάσωσης Αττικής,
όπως επίσης και η Ομάδα ‘Τρέχουμε για την πάρτη μας’, καθώς και Μέλη από τους ‘Δρομείς Πεδίου του Άρεως’.

Μεγάλη ήταν η παρουσία παλιών και νέων Μελών του ΣΔΥΑ και πολλών Φίλων Δρομέων.

Έστειλαν ευχές για επιτυχία και συνέχιση του ΣΔΥΑ η κα Μαρία Πολύζου, Record woman Μαραθωνίου, κ. Νίκος Πολιάς κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου Αθήνας, ο κ. Βασίλης Πνευματικός Πρόεδρος ΣΑΦΑΝΣ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω υποχρεώσεων.
Για το ξεκίνημα και την εξέλιξη του Δρομικού κινήματος μίλησαν με μεγάλη συγκίνηση ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο κ. Νίκος Μαρκέας, ο κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο κ. Σπύρος Ζαγάρης, ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος.
Ακολούθησε δεξίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει από καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ιστορική διαδρομή του ΣΔΥΑ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο