To «Άστα να τρέξουν ξανά» 
τρέχει στον 7ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής & ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών

Share

H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» σε συνεργασία με τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, συγκεντρώνουν αθλητικά παπούτσια προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση.
Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό. Η σύλληψη της ιδέας σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες δρομικές διοργανώσεις του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό.

Η Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο επεκτείνει τη δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά», στo πλαίσιo του 7ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου. Η μεγάλη αθλητική γιορτή με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη και την παχυσαρκία, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση με σύνθημα «Όλοι Νικητές» περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο αλλά και πολλούς ακόμα αγώνες όπως: Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου (με δύο δρομείς), αγώνας Τέταρτο Μαραθώνιος,αγώνας Διασκέδασης (Fun Run), αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος, Chiquita αγώνας Δρόμου Παιδιών και αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς.
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού όλων των αγώνων θα είναι ο στίβος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στη Μαρίνα Φλοίσβου.
Πέρα από τον Ημιμαραθώνιο και τους υπόλοιπους αγώνες, από τις 22 έως τις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις.
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για Όλους» (UESpT).

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» θα είναι παρόν και θα στηρίξουν την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, συγκεντρώνοντας ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Τα ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.
Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν  ξανά» φέρτε τα παπούτσια σας στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στη Μαρίνα Φλοίσβου:
1.Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016  ώρα 12:00 – 20:00
2. Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 ώρα 11:00 – 16:00
3. Στην εκκίνηση & στον Τερματισμό την Κυριακή 24 Απριλίου

ή επικοινωνήστε με την:

 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στην ιστοσελίδα 
www.teamfortheworld.blogspot.com ή στο email: [email protected]

Περισσότερα για τη διοργάνωση και τις παράλληλες εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα http://poseidon-athenshalfmarathon.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kallithea Run 2024: Η Καλλιθέα «γέμισε» με χιλιάδες δρομείς
Όλα όσα έγιναν στον αγώνα, οι νικητές και τα αποτελέσματα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο