Το Ηράκλειο γέμισε με… αγάπη

Πάνω από 1.000 δρομείς στο Love Run 2016

Share

Περισσότεροι από 1000 δρομείς, μεταξύ αυτών και 200 παιδιά, βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του LOVERUN 2016 στην Πλατεία Λιονταριών, για να διαδώσουν ένα δυνατό μήνυμα αγάπης .

«Αγαπάμε να τρέχουμε , αγαπάμε να προσφέρουμε»!
Αθλητές από 18 χώρες, κορυφαίοι δρομείς, χομπίστες, ζευγάρια, οικογένειες, παρέες , έτρεξαν τα 5 πιο ουσιαστικά χιλιόμετρα της ζωής τους.

Διασχίζοντας μια υπέροχη διαδρομή με τα πιο εμβληματικά σημεία του Ηρακλείου, κατάφεραν να αναδείξουν νικητή την αλληλεγγύη και την προσφορά, ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους τις 7 δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, που στηρίζει κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, ενώ την ίδια στιγμή κάθε συμμετοχή δρομέα εξασφάλισε 1kg ζυμαρικών, μέσω την Οργάνωσης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», για τις ανάγκες των δομών στήριξης του Δήμου Ηρακλείου.

Την εκκίνηση σήμαναν δύο αθλητές θρύλοι του Μαραθωνίου στην Ελλάδα, Σπύρος Ανδριόπουλος και ο Κρητικός Γιώργος Αφορδακός.

Πρώτος το νήμα του τερματισμού για τους άνδρες έκοψε ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 15:32

Ενώ στο βάθρο ανέβηκαν στη δεύτερη θέση ο Μαροκινός Abdelatif Et. Aarfaoui με χρόνο 16:03 sec και στην τρίτη ο Κώστας Δρόσος με χρόνο 16:16.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ουρανία Ρεμπούλη με χρόνο 16:47, δεύτερη η Γερμανίδα Ulrike Schwable με χρόνο 18:52 και τρίτη η Χανιώτισσα Νάντια Συντζανάκη με χρόνο 19:43.

Στις επιμέρους κατηγορίες στο βάθρο ανέβηκαν :
Στην κατηγορία έως 18 ετών Αγοριών/Κοριτσιών (γεννηθείς από το 1998 έως 2003)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1)Μαρία Σταγογιάννη 23:58
2)Δάφνη Καφετζάκη 29:47
3)Μαγδαληνή Σηφάκη 30:00

ΑΓΟΡΙΑ
1)Μάνος Παπαδάκης 20:47
2)Χρήστος Νεοκοσμίδης 24:10
3)Ιωάννης Σπυριδάκης 25:10

Στην κατηγορία 19 έως 39 ετών Aνδρών/Γυναικών (γεννηθείς από το 1977 έως 1997)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Ουρανία Ρεμπούλη 16:47
2) Ulrike Schwable 18:52
3)Ευγενία Γαργεράκη 21:05

ΑΝΔΡΕΣ
1) Χριστόφορος Μερούσης 15:32
2)Abdelatif Et. Aarfaoui 16:03
3) Κώστας Δρόσος 16:16

Στην κατηγορία 40 έως 59 ετών Ανδρών/Γυναικών (γεννηθείς από το 1957 έως 1976)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1)Νάντια Συντζανάκη19:43
2)Μαρίνα Αχλάτη 20:17
3)Ειρήνη Φουρναράκη 22:39

ΑΝΔΡΕΣ
1)Μανώλης Σηφάκης 17:05
2)Παντελής Καμπαξής 18:35
3)Εμμανουήλ Μπριτζολάκης 18:42

Στην κατηγορία από 60+ ετών Ανδρών/Γυναικών (γεννηθείς έως το 1956)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1)Κυριακή Χαρούδη 33:23
2)Αργυρώ Πλουμή 33:27
3)Ειρήνη Περτσελάκη 39:43

ΑΝΔΡΕΣ
1)Μανώλης Φιλιππάκης 18:43
2)Απόστολος Φλουρής 29:53
3)Δημήτρης Πανδρακλάκης 32:10

Χειροκρότημα επιτυχίας αλλά και σεβασμού εισέπραξε o 79χρονος Μανώλης Δρακώνας, ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας του Love Run Heraklion 2016 .

Τα συλλεκτικά μετάλλια του HERAKLION LOVERUN 2016 , κερδίζουν από μόνα τους …….. μετάλλιο! Καθώς πρόκειται για χειροποίητες δημιουργίες.

«Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»
Ιδιαίτερη στιγμή του αγώνα ήταν ο τερματισμός χέρι- χέρι των αθλητών που έτρεχαν σε ζευγάρια.
1)Πεκακάκης Ανδρέας – Καλαϊτζή Ελισάβετ 24:21
2)Σταθόγλου Κυριάκος – Πολάκης Γιάννης 24:43
3)Τζιώτης Νικηφόρος – Παπαδοπούλου Ηρώ 27:20

Το δικός τους παλμό έδωσαν στη διοργάνωση τα 95 μέλη της running team της Kappa Studies ,που αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη ομαδική εγγραφή του LOVERUN 2016!
Στις μεγαλύτερες ομαδικές εγγραφές τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του σωματείου «Είμαι ακόμα παιδί» με 73 συμμετοχές και ακολούθησε στην τρίτη θέση η ομάδα του γυμναστηρίου TONIC με 52 συμμετοχές.

Η ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ IAAF/AIMS2016-2017
Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να δουν τους χρόνους τους στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.loverun.gr

Νωρίτερα , πρώτοι και καλύτεροι είχαν τερματίσει οι 200 μαθητές, που συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων. Κάθε παιδί είχε την ξεχωριστή χαρά να επιβραβευθεί για τη συμμετοχή του με το πιο γλυκό μπισκότο μετάλλιο , που παρασκευάστηκε ειδικά για τους μικρούς δρομείς!
Μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξης δημοτικού , έτρεξαν σε ένα αγώνα χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα, όπου όλοι ήταν νικητές ! Μεταξύ αυτών και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.

Αγόρια και κορίτσια που σήμερα ένιωσαν την αγάπη των συναθλητών τους να τους πλημμυρίζει. Κάθε βήμα σε αυτό τον αγώνα, έγινε για να στηριχθούν οι 7 δομές της Περιφέρειας που φιλοξενούν ανήλικα αγόρια και κορίτσια και άτομα με σοβαρές αναπηρίες όλων των ηλικιών.

Η ambassador του αγώνα , πρωταθλήτρια στίβου και στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, Αργυρώ Στρατάκη, έτρεξε με τα παιδιά και όλοι έζησαν την εμπειρία της συμμετοχής, της αθλητικής δραστηριότητας και κυρίως της προσφοράς, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του αγώνα.

Το HERAKLIONLOVERUN 2016 , εξελίχθηκε σε μια γιορτή αγάπης , προσφοράς, αθλητισμού και υγείας. Σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 2500 άνθρωποι!

Πρωταγωνιστές της διοργάνωσης αναδείχθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό των δρομέων και χειροκροτούσαν κάθε τους βήμα. Κανείς δεν έμεινε απλός θεατής, όλοι συμμετείχαν ενεργά δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση !

Αυτός ο αγώνας έγινε πραγματικότητα λόγω της αμέριστης στήριξης των εθελοντών , που ξεπέρασαν τους 100. Καθώς και όλων των μελών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του 2ου ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ LOVERUN 5km HERAKLION 2016 , με την πολύτιμη του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», συνδιοργανωτή του αγώνα μαζί με το Δήμο Ηρακλείου.

Χρυσός χορηγός του LOVE RUN HERAKLION 2016 ήταν η εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND .

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
ΚΡΗΤΗ TV , ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ , neakriti.gr , Radio 98.4

Σημαντικοί αρωγοί στην επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου , η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ , η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Αιγαίου ,οι εθελοντές Σαμαρείτες, το σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί», το εθελοντικό σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., η ομάδα των Καπή Τάλως.

Το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς μόλις έγραψε τη δική του σελίδα στην ιστορία. Θέτοντας τις βάσεις για να αποτελέσει αθλητικό θεσμό για την πόλη του Ηρακλείου και όχι μόνο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΕΛΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Το Love Run Heraklion 2016 , ήταν το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς και αυτό προκύπτει από τη συμμετοχή του κόσμου που ήρθε εδώ στα Λιοντάρια και έτρεξε , έδωσε το μήνυμα του αθλητισμού και της προσφοράς. Πάνω από 1200 δρομείς, μαζί με τα παιδιά, έτρεξαν την παραλιακή Ηρακλείου . Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους συμμετέχοντες, τους θεσμικούς φορείς που βοήθησαν τη διοργάνωση καθώς και τους συνδιοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ηρακλείου , σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα, το ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα όπως επίσης και το Δήμο Ηρακλείου. Να ευχαριστήσουμε τόσο το χρυσό μας χορηγό τη WIND όσο και κάθε ένα τους υπόλοιπους χορηγούς ξεχωριστά καθώς μας έδωσαν τη δυνατότητα να διεξάγουμε ένα αγώνα υψηλού επιπέδου, με κορυφαίους αθλητές από 18 διαφορετικές χώρες. Σε αυτό τον αγώνα είχαμε και μια πρωτοτυπία, τις συμμετοχές των ζευγαριών. Φίλοι, σύντροφοι , συγγενείς έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί, στέλνοντας ένα υπέροχο μήνυμα φιλίας και αγάπης».

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ, ΠΑΣΓ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα , γιατί όλοι μαζί οι αγωνιστές της ζωής , δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα και δείξαμε ότι πέρα από το ότι μπορούμε να τρέχουμε , μπορούμε και να συνεισφέρουμε στο συνάνθρωπο»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Η διοργάνωση ήταν άρτια. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι καθώς η συμμετοχή ήταν ευρύτατη και είδαμε σήμερα να τρέχουν άνδρες , γυναίκες , παιδιά , μητέρες με τα παιδιά τους».

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
«Έγινε ένας σπουδαίος αγώνας , αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές , στους εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Είναι μια μεγάλη γιορτή για το Ηράκλειο».

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΝΤΗΡΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
«Σήμερα το Ηράκλειο και όλη η Κρήτη ,έστειλαν ένα πολύ μεγάλο μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα της προσφοράς ,της αγάπης και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο μας. Οι 7 δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ποτέ δεν θα αφεθούν στην τύχη γιατί έχουν στο πλάι τους , ανθρώπους που αγωνίζονται και στηρίζουν τα παιδιά μας και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΟΡΔΑΚΟΣ, Μαραθωνοδρόμος
«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές που έκαναν τόσο κόπο να διοργανώσουν αυτό τον αγώνα, για να νοιώσει ο πολύς κόσμος τα όμορφα συναισθήματα που αισθανόμασταν εμείς τόσα χρόνια που συμμετείχαμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις . Μπορεί ο κόσμος να θαυμάζει τους νικητές αλλά το ουσιαστικό είναι να συμμετέχουν και οι ίδιοι. Βάζοντας τον αθλητισμό στη ζωή τους , βελτιώνεται η καθημερινότητα και η υγεία».

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ
«Μια σημαντική μέρα σήμερα για το Ηράκλειο, μια σημαντική μέρα για τον αθλητισμό της Κρήτης. Ένας αγώνας αγάπης για τον αθλητισμό και τον συνάνθρωπο . Όλοι οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και εμείς οι παλιοί αθλητές αλλά και οι φορείς. Η διοργάνωση είναι άρτια, και τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να γίνονται διότι ο αθλητισμός εκτονώνει και τονώνει» .

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤΡΑΤΑΚΗ, Ambassador Παιδικού αγώνα , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές , στους εθελοντές κυρίως όμως στα παιδιά που συμμετείχαν και τερμάτισαν. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση. Είναι ένας αγώνας θεσμός για την πόλη μας»

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΕΡΟΥΣΗΣ, 1ος Love run Heraklion 2016 , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
“Αυτή μου η νίκη είναι ένα πέρασμα στη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του Ρίο και την αφιερώνω σε όλους τους κρητικούς για τη συγκλονιστική φιλοξενία ”

ΟΥΡΑΝΙΑ ΡΕΜΠΟΥΛΗ, 1η στις γυναίκες Love run Heraklion 2016 , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
«Η διοργάνωση ήταν θαυμάσια. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και αυτό βοήθησε να κάνω πολύ καλό χρόνο. Το κλίμα ήταν καταπληκτικό , ο κόσμος , οι υπόλοιποι δρομείς μας εμψύχωναν και μας στήριζαν. Εύχομαι το επόμενο Love run να είναι ακόμη καλύτερο. Αυτός ο αγώνας ήταν μια πρόοδος για μένα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ ακοντισμού, Παραολυμπιονίκης
«Αυτό που έγινε σήμερα , ήταν καταπληκτικό. Βγάλανε τον κόσμο έξω , πλημμύρισε το Ηράκλειο, όλοι όσοι συμμετείχαν έστειλαν το μήνυμα του αθλητισμού , της υγείας και της προσφοράς! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και στους εθελοντές».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ, ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
«Αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν μοναδικό. Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές για την πρόσκληση, μακάρι να γίνεται κάθε χρόνο το LOVE RUN. Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία και εύχομαι να συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι που θα στηρίζουν και στα επόμενα χρόνια τη διοργάνωση. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να βλέπει τόσο κόσμο να σε στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια, συγχαρητήρια σε όλους».

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:630:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IRONMAN 70.3 Vouliageni 2023: Άνοιγμα εγγραφών
Ο αγώνας επιστρέφει στις 22 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.
Νέος χώρος, νέα διαδρομή, νέα απόσταση – Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
12ος Faethon Sky Race «Apostolos Tsourekas»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο