H Mαρία Πολύζου στον Μαραθώνιο της Ολυμπίας

Η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο θα τιμήσει την Αρχαία Ολυμπία και την Ειρήνη

Share

Τη συμμετοχή της στον φετινό Μαραθώνιο Ολυμπίας, που θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Ελληνίδα ρεκορντγούμαν του Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου.

«Σε μια ολυμπιακή χρονιά όπως το 2016 και ενόψει της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον Απρίλιο, η Αρχαία Ολυμπία έχει ξεχωριστή σημασία και οφείλουμε να στρέψουμε τα βήματά μας ή έστω τα βλέμματά μας στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων,» είπε η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος.

Η Μαρία Πολύζου θα ηγηθεί ομάδας δρομέων του Marathon Team Greece by Maria Polyzou, που θα μεταλαμπαδεύσουν και στην Ηλεία το μήνυμά τους και θα προσδώσουν επιπλέον προβολή και κύρος στη διοργάνωση.

«Σκοπός αυτής της συμμετοχής δεν είναι μόνο να τιμήσουμε την Αρχαία Ολυμπία και την Ειρήνη, αλλά και να καταστήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο κοινωνό του μηνύματός μας υπέρ της δράσης τού μη κυβερνητικού οργανισμού “Μπορούμε”, για τη στήριξη όσων έχουν πραγματική ανάγκη, και υπέρ της δραστηριότητας του οργανισμού “Όραμα Ελπίδας”, για τα παιδιά που δοκιμάζονται από την επάρατη νόσο,» δήλωσε η αειθαλής πρωταθλήτριά μας.

Ο Μαραθώνιος της Ολυμπίας διατρέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, εκκινώντας από την Αμαλιάδα, περνώντας από τον Πύργο και καταλήγοντας στην Αρχαία Ολυμπία. Ο αγώνας, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα τοπικά σωματεία Ολυμπιονίκης, Κόροιβος και ΑΓΕ Πύργου, διεξάγεται προς τιμή του πρώτου μαραθωνοδρόμου της ιστορίας, του Χαρίλαου Βασιλάκου.

Η Μαρία Πολύζου θα τιμήσει έτσι για μια ακόμη φορά και την πελοποννησιακή της καταγωγή, μετά και τη μοναδική για γυναίκα πραγματοποίηση του Φειδιππίδειου Άθλου το 2010, όταν κάλυψε 524 χιλιόμετρα τρέχοντας από την Αθήνα στη Σπάρτη και πίσω έως τον Μαραθώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο