Ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας φέρνει …την Ανοιξη

Η συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης

Share

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η συνέντευξη Τύπου του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας με την παρουσία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, του Δημάρχου Αθήνας, Γιώργου Καμίνη και του πρόεδρου του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστου Τεντόμα αλλά και εκπροσώπων των δύο μεγάλων χορηγών της διοργάνωσης, της AEGEAN και της BMW Group HELLAS.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη

“Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συνέντευξη Tύπου, για τον 5ο  Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της δρομικής περιόδου.  Τρέξτε, περπατήστε, και πάνω από όλα χαμογελάστε! Η Αθήνα σας προσκαλεί σε αυτήν την όμορφη ετήσια διοργάνωση άμιλλας, παιδείας, άθλησης και πολιτισμού. Με τον 5ο Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί πλέον  αθλητικό θεσμό και δρομικό γεγονός της πόλης καλωσορίζουμε όλοι μαζί την άνοιξη!

Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου, κάτι που αποτελούσε το πάγιο αίτημα της δρομικής κοινότητας και εδώ και διεθνώς, με δεδομένες τις καλές συνήθως καιρικές συνθήκες, αλλά και για την διευκόλυνση των δρομέων, οι οποίοι τον Μάιο αντιμετώπιζαν στην Αθήνα, ζητήματα διαμονής λόγω πληρότητας των υποδομών. Επιπλέον: με τον τρόπο αυτό ξεκινά νωρίτερα το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για την πρωτεύουσα και επίσης συμπίπτει και με το spring break των δυτικών Πανεπιστημίων.

Οι διαδρομές των αγώνων περνούν μπροστά από όλα σχεδόν τα σημαντικά τουριστικά σημεία και τοπόσημα της πόλης, ενώ οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί και των τεσσάρων αγώνων γίνονται στην πλατεία Συντάγματος, η οποία αναδεικνύεται στην καρδιά του γεγονότος. Μεγάλη και αξιομνημόνευτη είναι επίσης και η συμμετοχή και συνδρομή εθελοντών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που στηρίζουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις και προγράμματα, στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου”.

Η συνεργασία, μεταξύ ΣΕΓΑΣ  –  του οποίου την συμβολή, την σημαντική παρουσία, την προσφορά και την τεχνογνωσία του, όλοι αναγνωρίζουμε και τιμούμε – του δήμου της Αθήνας και του ΟΠΑΝΔΑ υλοποιείται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για τη διοργάνωση των τριών μεγάλων αθλητικών γεγονότων (Ημιμαραθώνιο, Pole Vault, Μαραθώνιος), που έχουν μείζονα σημασία για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Ο αθλητισμός, η παιδεία και η άθληση αποτελούν κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες. Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η άθληση για όλους , ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Και η αναβαθμισμένη συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αυτό τον βασικό στόχο έχει. Σημαντικότατος είναι βεβαίως και ο ρόλος των υπολοίπων συνεργασιών, όπως με την Περιφέρεια Αττικής, αθλητικά σωματεία και φορείς καθώς και ιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρίες.”

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου
 «Ο Δήμος και ο ΣΕΓΑΣ έχουν μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μια διοργάνωση, η οποία λειτουργεί υπέρ του υψηλού και μαζικού αθλητισμού. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας δεν είναι μόνο ένας μεγάλος αγώνας είναι μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού, μια θαυμάσια ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη. Πέρα και πρώτα από όλα ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ο αγώνας, που μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να βάλουμε την άθληση στη ζωή μας. Από φέτος έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα τον οικογενειακό αγώνα 3χλμ. Εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους πολίτες, αλλάξτε το ρυθμό της ζωής σας. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διατηρηθεί ο αγώνας σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε ο αγώνας αυτός να γίνει ανοιξιάτικη γιορτή Αθλητισμού και πολιτισμού. Ευελπιστούμε πως θα φτάσουμε το όριο των 20.000 συμμετοχές σε όλες τις αποστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστος Τεντόμας δήλωσε:
“Θα ήθελα με την σειρά μου να χαιρετίσω τη διοργάνωση του 5ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Κύριο μέλημα όλων μας είναι η διοργάνωση αυτή να δίνει την ευκαιρία  στους συμπολίτες μας να συμμετέχουν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Για το λόγω αυτό εκτός από τον ΗμιΜαραθώνιο έχουμε και τις επιμέρους διαδρομές. Όπως ήδη γνωρίζετε  ανακοινώσαμε πριν λίγους μήνες την υπογραφή μνημονίου πενταετούς συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου  και του ΣΕΓΑΣ.

Κοινή μας αφετηρία και στόχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές τουρισμού και πολιτισμού για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και την περιφέρεια Αττική για την άψογη συνεργασία μας.”

Οι δηλώσεις της υπεύθυνης Δημοσίων σχέσεων της Aegean, Ρούλα Σαλουτση: “Για 2η χρονιά η Aegean είναι μέγας χορηγός του Ημιμαραθωνίου. Προτεραιότητα μας να συμμετέχουμε σε δράσεις που συμβάλλουν στην προβολή του τουρισμού.”

Ο Υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της BMW Group Hellas, Κωνσταντίνος Διαμαντής, δηλωσε: Είναι η 3η χρονιά που είμαστε κύριος χορηγός. Όσοι τρέχουν ξέρουμε ότι ξεπερνάμε τον εαυτό μας και πολλές δυσκολίες. Αυτές τις βασικές αρχές του τρεξίματος τις υιοθετούμε και στην BMW που πρωτοπορεί στην αγορά Ρremium αυτοκινήτου.”

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Φωτο: Δημήτρης Καρβουντζής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο