Στον Enschede Marathon η Ασημακοπούλου

Αυτήν την Κυριακή ο Μαραθώνιος του Ένσκεντε στην Ολλανδία

Share
Ημιμαραθώνιος Αθήνας 22 - Κατερίνα Ασημακοπούλου
Φωτο: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Πάσχα στο Ένσκεντε για την Κατερίνα Ασημακοπούλου

Σε έναν από τους ιστορικότερους όσο και γρήγορους αγώνες Μαραθώνιου της Ευρώπης θα λάβει μέρος αυτήν την Κυριακή, 24 Απριλίου, η Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στον Ημιμαραθώνιο τα τελευταία τρία χρόνια, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον Μαραθώνιο του Ένσκεντε, Enschede Marathon που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα του Πάσχα.

Η Ασημακοπούλου θα προσπαθήσει να πετύχει ένα νέο προσωπικό ρεκόρ στην απόσταση.

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου, η οποία ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου, είναι προπονήτρια των Polias Runners και μέλος της συντακτικής ομάδας του Runner Magazine, δήλωσε για τη συμμετοχή της:

“Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας μου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήρθα στο Ένσκεντε για να τρέξω έναν μαραθώνιο στις καλύτερες δυνατές συνθήκες με καλό καιρό και σε επίπεδη διαδρομή. Ελπίζω ότι εδώ θα πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ για μία “γρηγορότερη” συνέχεια.

Ιστορία 75 ετών!

Ο αγώνας στο Ένσκεντε είναι ο παλιότερος στην Δυτική Ευρώπη καθώς διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν 75 χρόνια (!), ενώ είναι και ο δεύτερος πιο παλιός της Γηραιάς Ηπείρου μετά τον Μαραθώνιο του Κόζιτσε στην Σλοβακία (πρώτη διοργάνωση το 1924!). Φημίζεται για την καλή διαδρομή του, ενώ δεν είναι λίγοι οι Έλληνες δρομείς που τον έχουν τρέξει στο παρελθόν, όπως ο Νίκος Πολιάς, ο Γιώργος Καραβίδας, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, η Τίνα Κεφαλά, η Παναγιώτα Βλαχάκη και άλλοι.

Το 2012, μάλιστα, νικήτρια είχε αναδειχθεί η Τίνα Κεφαλά με 2:41:01.

H πρώτη διοργάνωση έγινε το 1947 και μέχρι το 1991 επαναλαμβανόταν κάθε δύο χρόνια. Από τότε, ωστόσο, ο αγώνας άρχισε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας αρκετούς δρομείς, τόσο από την Ολλανδία όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και κατά καιρούς, κορυφαίους ελίτ.

Το ρεκόρ ο Eliud

Μπορεί η πανδημία του κορονοίου να είχε πολλές αρνητικές συνέπειες, για τον συγκεκριμένο αγώνα, όμως, είχε και ένα θετικό. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου όλων των εποχών Eliud Kipchoge ο οποίος σε μία ειδική έκδοση του αγώνα το 2021 σε διαφορετική διαδρομή στο τοπικό αεροδρόμιο, σημείωσε 2:04:30, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνα. Ρεκόρ αγώνα είχαμε στην ίδια διοργάνωση και στις γυναίκες με την Γερμανίδα Katharina Steinruck, που εξασφ΄άλισε έτσι τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο που έγιναν την ίδια χρονιά, με 2:25:59.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο