Taygetos Challenge 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε τους νικητές, τα αποτελέσματα και το βίντεο του αγώνα

Share
Taygetos Challenge 2022

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο του Taygetos Challenge 2022, του νικητές και τα αποτελέσματα.

Taygetos Challenge 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, σε ένα φωτεινό και λαμπερό Σαββατοκύριακο με χιλιάδες επισκέπτες από όλο την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε η 11η διοργάνωση Taygetos Challenge στην υπέροχη Καρδαμύλη, με διοργανωτή την εταιρεία 2407 Mountain Activities και την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Μάνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αργία της 25ης Μαρτίου και ο ηλιόλουστος καιρός δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για 3ήμερη απόδραση των αθλητών με τις οικογένειες και τους συνοδούς τους που απόλαυσαν το ειδυλλιακό μέρος της Καρδαμύλης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης.

Το Σάββατο έγινε το Vertical speed, ο κάθετος αγώνας ταχύτητας 650 μέτρων με 150 μέτρα υψομετρικής, που έδωσε μία καλή γεύση στους συμμετέχοντες για το κυρίως αγωνιστικό «μενού» που θα ακολουθούσε. 

Την Κυριακή γέμισε όλη η περιοχή με πολύχρωμους δρομείς που μέσα σε λίγη ώρα ξεκίνησαν να τρέχουν και να ανακαλύπτουν τις ομορφιές του Ταυγέτου και της ευρύτερης περιοχής. 
Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές. Από τα 5 και τα 10, στα 20 και στα 37 χιλιόμετρα. 

Με ρεκόρ εγγραφών και συμμετοχών στην φετινή 11η διοργάνωση, πάνω από 700 δρομείς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια για τον καθαρισμό που είχαν κάνει οι διοργανωτές για να κρατήσουν ανοιχτά και καθαρά τα μονοπάτια αλλά και για τη σηματοδότηση. 

Ένας ακόμη στόχος της διοργάνωσης ήταν το ελάχιστο έως μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς έγινε σοβαρή προσπάθεια να μην υπάρχει ίχνος από το πέρασμα τόσων ανθρώπων από το βουνό και μειωμένη χρήση πλαστικού. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι χορηγοί του αγώνα με ευαισθητοποίηση για την ανάγκη να περιφρουρήσουμε όλοι το περιβάλλον.

Σημαντικό επίτευγμα της διοργάνωσης είναι η παρακαταθήκη για πολλά παιδιά που ζουν στην περιοχή καθώς συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Κάποια γεννήθηκαν την εποχή που ξεκινούσε η διοργάνωση και μεγάλωσαν μαζί της. Η αθλητική κουλτούρα και το ορεινό τρέξιμο είναι πλέον συνυφασμένο με την τοπική κοινωνία. Είναι ένα ακόμη επίτευγμα τη προσπάθειας όσων βρίσκονται πίσω από το Taygetos Challenge και επιδιώκουν την ήπια τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή της δυτικής Μάνης και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να εμφυσήσουν την αγάπη για άσκηση και αθλητισμό στα νέα παιδιά. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο του αγώνα:

Σε αυτό επικεντρώθηκαν και οι δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου που επισήμανε ότι ο αθλητικός τουρισμός έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, ότι είναι στρατηγική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επενδύσει ακόμη περισσότερα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ότι είναι παραπάνω από χρήσιμες για όλους τέτοιες ενέργειες ανάδειξης του τόπου, του πολιτισμού και της γαστρονομίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μπασάκος, ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος που είδε τόσους χιλιάδες ανθρώπους (δρομείς και συνοδούς) και δεσμεύτηκε ως Δήμος ότι θα είναι ακόμη περισσότερο υποστηρικτικός όσον αφορά τη διοργάνωση και άλλες τέτοιες προσπάθειες. 

Μεγάλη η συνδρομή των εθελοντών που χωρίς εκείνους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, όπως και των τοπικών χορηγών που ενίσχυσαν σημαντικά την προσπάθεια και μπορούν να απολαμβάνουν εξίσου την τεράστια αυτή επιτυχία. 

Δυνατή ήταν η «μάχη» που δόθηκε στο αγώνισμα του Taygetos Marathon 37χλμ  μεταξύ των δύο πρώτων αθλητών, με πρώτο νικητή τον Κώστα Τζίκα και χρόνο 4:08:50 και τον Ανδρέα Τσιάρα να τερματίζει δεύτερος σε 4:09:19.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρία Μαλάι με χρόνο 4:52:53 και δεύτερη η Νικολέτα Τζαβάρα σε 5:02:18.

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του Νίκου Πονηρέα και τις δύο μέρες. Πιο συγκεκριμενα, στο αγώνισμα των 20χλμ. έκανε χρόνο 1:28:57 και με διαφορά τεσσάρων λεπτών έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής που είχε κάνει ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος  στον επετειακό αγώνα του 2019. Ο Νίκος Πονηρέας είναι γέννημα θρέμμα της Καρδαμύλης, ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία να τρεχει στο Taygetos Challenge και είναι πλέον ένας από τους καλύτερους δρομείς στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη το αγώνισμα του Taygetos Basic 10χλμ και 165 δρομείς τερμάτισαν με πρώτο άνδρα γενικής κατάταξης τον Γιώργο Διαλεκτό με χρόνο 49:55 και πρώτη γυναίκα την Stephanie Pissis, η οποία τερμάτισε σε 1:06:32.   

Εντυπωσιακό ήταν ότι όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στον Taygetos Marathon τερμάτισαν εντός του χρονικού ορίου των 9 ωρών.

Taygetos Challenge 2022

Τα αποτελέσματα όλων των αγωνισμάτων θα τα δείτε στα παρακάτω links:

Σαββατο 26/3: Vertical speed

Kυριακή 27/3: Marathon 37Km, Experience, 20Km, Basic 10km, Fun 5km.

Ακολουθεί η δήλωση των διοργανωτών για το 11ο Taygetos Challenge 2022:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, μας αγκαλιάσατε, μας υποστηρίξατε, αγαπήσατε και σεβαστήκατε τα μονοπάτια του τόπου μας και μας κρατήσατε το χέρι σε αυτή την απαιτητική διοργάνωση. Νιώθουμε ευγνώμονες που όλοι τερματίσατε με ασφάλεια και είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε το μεγάλο σας επίτευγμα! Σας καμαρώσαμε!

Το Taygetos Challenge επέστρεψε, ο πήχης ανεβαίνει ψηλά όσο εσείς επιλέγετε να στηρίξετε τον αγώνα αυτό και μας κάνετε να θέλουμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι! Ας είναι αυτή μια υπόσχεση για τον επόμενο Μάρτη!

Σας περιμένουμε όλους ξανά, όχι μόνο στον αγώνα αλλά όλο το χρόνο γιατί τα μονοπάτια είναι εκεί και αξίζουν να περιδιαβαίνονται. Καλή αντάμωση στην Καρδαμύλη!”

Taygetos Challenge 2022

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού

Κατεβάστε παρακάτω το πλήρες μεταγωνιστικό δελτίο με τους χορηγούς και τους υποστηρικτές.

Taygetos Challenge 2022
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο