H Μαρία Πολύζου πρέσβειρα του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου

Την Κυριακή 17 Απριλίου μαζί την ομάδα της φωνάζει «Μην τα παρατάς!» και τρέχει για τα παιδιά!

Share
Μαρία Πολύζου - Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, είναι η πρέσβειρα του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου. Η πανελληνιονίκης δρομέας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών, ενώνει για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις της με τη διοργάνωση και μέσα από τις δράσεις του στέλνει πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος θα είναι παρούσα σε όλα τα σημαντικά για τον Ποσειδώνιο ραντεβού στην πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης, χαρίζοντας λίγη από την αύρα της στους αγώνες. Παράλληλα, την Κυριακή 17 Απριλίου μαζί με την ομάδας της Marathon Team Greece by Maria Polyzou, θα στηθεί στην γραμμή της εκκίνησης στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για να υποστηρίξει τα παιδιά αλλά και όσους έχουν ανάγκη.

Μαραθώνιος ζωής για το Όραμα Ελπίδας

Η Μαρία Πολύζου με τους δρομείς της, θα τρέξουν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», στον δικό τους «Μαραθώνιο ζωής», φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Παράλληλα, εκπροσωπώντας και το Σωματείο Ελίζα, το οποίο δραστηριοποιείται ενάντια στην παιδική κακοποίηση και παραμέληση, θα στείλουν την συμπαράστασή τους σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα τέτοιων πράξεων και σε κάθε τους βήμα θα καλούν σε προστασία της παιδικής ηλικίας.

Οι κοινωνικές προεκτάσεις της εμπλοκής της Μαρίας Πολύζου στον 13ο Ποσειδώνιο, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Έχοντας επιβιώσει από την κακοποίηση που έζησε ως παιδί από το οικογενειακό της περιβάλλον και πιο πρόσφατο, τον καρκίνο του στήθους που της χτύπησε την πόρτα, θα φωνάξει σε όλους τους δρομείς που δοκιμάζονται «Μην τα παρατάς!». Όπως είναι δηλαδή και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που δεν τα παράτησε ποτέ. Που δεν σταμάτησε σε κανένα εμπόδιο, ούτε αυτό του καρκίνου. Που έκανε χημειοθεραπείες με το χαμόγελο στα χείλη και αθλητικά παπούτσια στα πόδια, έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα. Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου θα εμπνεύσει όσους τρέξουν, έστω και για λίγο, στο πλάι της, να ζήσουν με πάθος, να αντιμετωπίσουν με θάρρος κάθε δυσκολία, να ονειρευτούν το ακατόρθωτο και να μην τα παρατήσουν ποτέ.

Χάρη στο ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων κατάφερε να τρέξει μακριά από το σκοτάδι προς το φως, από τις κοιλάδες στις κορυφές. Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της.

Αναβιώνοντας τον Φειδιππίδειο άθλο

Το 2008 έκανε ακόμα και το αδιανόητο: έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής. Όπως δηλώνει και η ίδια ««Όλες αυτές οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, θα είναι πάντα εδώ να με γεμίζουν με πολύτιμα εφόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να προχωρώ ασταμάτητη και να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να πιστεύω ακράδαντα ότι… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!».

Η κοινωνική διάσταση στην δράση της Μαρία Πολύζου, δένει άρρηκτα την δρομέα με τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, ο οποίος από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση άφησε το στίγμα του στην φιλανθρωπική έννοια του τρεξίματος. Σκοπός της πολύπλευρης διοργάνωσης είναι να μεταδώσει το μήνυμα της χαράς του τρεξίματος και την ευαισθητοποίηση για τα θέματα της παχυσαρκίας και του διαβήτη φωνάζοντας «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το διαβήτη και την παχυσαρκία. Τώρα!».

Αγώνες για όλους στο Φάληρο

Ανάμεσα, στα έξι συνολικά δρομικά αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας, συγκαταλέγεται και ο αγώνας κοινωνικής προσφοράς όπου οι συμμετέχοντες τρέχουν για να ενισχύσουν το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Άλμα» για παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό, δίνοντας φιλανθρωπική διάσταση στο τρέξιμό τους αλλά και τον Ποσειδώνιο γενικότερα.

Φέτος, ο πρώτος ιστορικά ημιμαραθώνιος της Αθήνας, επιστρέφει στο Παλαιό Φάληρο, μετά από δύο επιβεβλημένης παύσης λόγω των μέτρων ανάσχεσης της πανδημία, την Κυριακή 17 Απριλίου με μια όμορφη ανανεωμένη διαδρομή που επεκτείνονται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων!

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο