Μαρία Πολύζου: «Μην τα παρατάς!»

Το βιβλίο της Πρωταθλήτριας Μαραθώνιου κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου

Share
Μαρία Πολύζου βιβλίο

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το βιβλίο της Μαρίας Πολύζου με τίτλο «Μην τα παρατάς!» από την Πρωταθλήτρια Μαραθώνιου που δεν τα παράτησε ποτέ.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου μιλάει στο βιβλίο της για τη ζωή της και όλες τις μάχες που έδωσε και ακόμη δίνει για την υγεία της. Και μας μεταδίδει το πιο σημαντικό της μήνυμα: Μην τα παρατάς!

Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Πολύζου θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου από την Key Books.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο πατώντας εδώ.

Συνέντευξη της Μαρίας Πολύζου στο Runner Magazine

Δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα άκουγε αυτά τα νέα. Το καλοκαίρι του 2019 η παλιά πρωταθλήτρια του Μαραθώνιου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην απόσταση, Μαρία Πολύζου, διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού. «Όλη μου η ζωή ήταν αθλητική. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, εντούτοις ήρθε», λέει.

Μπροστά της ανοιγόταν πλέον ένας δύσβατος δρόμος: εγχείρηση, 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες, παρενέργειες από τα φάρμακα που έπρεπε να παίρνει. Ήταν όμως αποφασισμένη να τερματίσει νικήτρια και σε αυτόν τον αγώνα.

Στα 52 της χρόνια η Μαρία Πολύζου δεν επρόκειτο να σταματήσει το τρέξιμο. Έξι ημέρες μετά το χειρουργείο, με την παροχέτευση ακόμη πάνω στο σώμα της, ξεκίνησε να περπατάει. Μία εβδομάδα αργότερα διένυσε τα πρώτα της χιλιόμετρα και την τρίτη εβδομάδα μετά την επέμβαση έτρεξε 5.000 μ. στα 24 λεπτά. Δεν έκανε υπερβολές, όπως λέει. Άκουγε το σώμα της, αλλά δεν μπορούσε να μείνει και αδρανής.

Το τρέξιμο λειτούργησε κατά κάποιο τρόπο ως το «παυσίπονό» της.

«Είπα ότι δεν θα χάσω λεπτό, δεν θα αφήσω να περάσει καμία ημέρα από τη ζωή μου», λέει. «Τα φάρμακα που παίρνω ακόμη έχουν πολλές παρενέργειες. Πόνους στα οστά, μυαλγίες. Κάποιες φορές απορώ πώς τα καταφέρνω και τρέχω. Πιστεύω, όμως, ότι η άσκηση, το να είμαι σε μια συνεχόμενη κίνηση, με βοηθάει και θα δυναμώσει το μυϊκό και νευρομυϊκό μου σύστημα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Μαρίας Πολύζου στον Γιάννη Παπαδόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας: Συνεχίζονται οι εγγραφές
Τελευταία νέα για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας
Νέες διευκρινιστικές οδηγίες από τη ΓΓΑ
Δείτε αναλυτικά τις νέες διευκρινιστικές οδηγίες
Τερμάτισε στον Ημιμαραθώνιο ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς
Ο απίθανος Στέλιος Πρασσάς ολοκλήρωσε έναν ακόμα αγώνα στα 90 του χρόνια!
Back to Top