13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος»

Σταμούλης και Τσεκίνη νικητές στα Τρίκαλα. Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο

Share
Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα -Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος - Τσεκίνι
Η νικήτρια στον Ημιμαραθώνιο Σόνια Τσεκίνη

Επιστροφή στην δράση για τον μεγαλύτερο επαρχιακό Ημιμαραθώνιο της χώρας μετά από απουσία τριών ετών! Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, τελεί  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Τρικάλων και Μετέωρων επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο, με περισσότερες από 1150 συμμετοχές στον αγώνα των 21χλμ και με νέα ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες! Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί μεγάλο ρεκόρ εγγραφών καθώς το κοντέρ σταμάτησε στις 2100 αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών προβλέψεων υπήρξαν πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το πολύ υψηλό επίπεδο των δρομέων που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση σε συνδυασμό με τις τελικά, αντίθετα στις προβλέψεις, τέλειες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα, οδήγησαν τον Κώστα Σταμούλη να πετύχει  μια εντυπωσιακή επίδοση και να κάνει νέο ρεκόρ διαδρομής και νέο ατομικό ρεκόρ! Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:05:10 βελτιώνοντας την επίδοση του Μιχάλη Παρμάκη που κατείχε από το 2011 με χρόνο 1:05:41!

Ο Κώστας Σταμούλης αθλητής του ΓΑΣ Αγρινίου και του Μπάμπη Ποσονίδη πήγαινε μαζί με τον Κώστα Γκελαουζο μέχρι το 13ο χλμ. Κάπου εκεί ο Σταμούλης έκανε αλλαγή ρυθμού και κατάφερε να ξεφύγει και να τερματίσει πρώτος με το εντυπωσιακό 1:05:10. Ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού και μεγάλος νικητής του φετινού μαραθωνίου, έκανε και αυτός εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας σε χρόνο 1:06:04!

Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα -Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος - Σταμούλης - Γκελαούζος
Οι δύο πρώτοι νικητές του Ημιμαραθώνιου Κώστας Σταμούλης και Κώστας Γκελαούζος.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αντώνης Παπαδημητρίου με νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ 1:07:50 (από 1:09:45). Το υψηλό επίπεδο των δρομέων που συμμετείχαν και ο έντονος ανταγωνισμός, οδήγησαν έξι αθλητές να κάνουν επίδοση κάτω από 1:10 και περίπου 200 δρομείς κάτω από χρόνο 1:30, κατατάσσοντας τον συγκεκριμένο αγώνα ανάμεσα στους γρηγορότερους ημιμαραθωνίους στην Ευρώπη!

Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα -Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος - Αντώνης Παπαδημητρίου
Ο τρίτος στον Ημιμαραθώνιο Αντώνης Παπαδημητρίου

Στις γυναίκες η Σόνια Τσεκίνη με τεράστια δύναμη ψυχής και πολλά ψυχικά αποθέματα έκοψε πρώτη το νήμα σε χρόνο 1:20:00! Η Σόνια που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας μπήκε στην κούρσα με σκοπό να κατακτήσει την πρώτη θέση και τα κατάφερε! Ο τερματισμός της συγκίνησε όλους όσους βρέθηκαν εκεί! Οργανωτές, συναθλητές, εθελοντές, θεατές. Πολλά μπράβο για μια γυναίκα που παλεύει και περνάει το Μήνυμα: ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ!

Την πρώτη τριάδα των γυναικών έκλεισαν δυο αθλήτριες του Αντώνη Στόικου. Η 23χρονη Ισμήνη Παναγιωτοπούλου και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου πέρασαν μαζί την γραμμή του τερματισμού με την πολύ καλή επίδοση 1:22:23! Πολλά μπράβο στις γυναίκες στις οποίες ήταν αφιερωμένος και ο φετινός αγώνας!

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν! Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και στον φετινό μας αγώνα! Ραντεβού το 2023, πάλι εδώ, για ακόμα μια καλύτερη διοργάνωση!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μεγάλα ρεκόρ από Σταμούλη και Μαρινάκου στον αγώνα των 5χλμ. στα Τρίκαλα

Δυο εντυπωσιακά ρεκόρ διαδρομής είχαμε στον αγώνα των 5χλμ που διεξήχθη την Κυριακή το πρωί στην πόλη των Τρικάλων. Στους άνδρες ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ξέφυγε από τα πρώτα μέτρα και τερμάτισε άνετα πρώτος με επίδοση 15:25 καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Ματέο Μαντζιάρ με 16:37. Έτσι τα δυο αδέρφια από το Αγρίνιο έκαναν το δυο στα δυο αφού κέρδισαν τα 5 και τα 21.1 χλμ. Την τριάδα συμπλήρωσαν ο Παπαϊωάννου Γιώργος του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων με επίδοση 16:15 και ο Νίκος Νάκου με χρόνο 17:45.

Νίκος Σταμούλης - 5χλμ. Τρίκαλα
Ο νικητής των 5χλμ. Νίκος Σταμούλης

Άνετη επικράτηση και για την Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες . Η κορυφαία αθλήτρια μέσων αποστάσεων πέτυχε εύκολη νίκη που συνδυάστηκε και με νέο ρεκόρ διαδρομής ! Η Αναστασία τερμάτισε σε χρόνο 16:47 . Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η αθλήτρια από το Άργος Ορεστικού Αφροδίτη Κυρκοπούλου με χρόνο 18:30. Στην Τρίτη θέση με επίδοση 18:57 τερμάτισε η αθλήτρια του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων Άρτεμις Μόκκα.

Αναστασία Μαρινάκου - 5χλμ. Τρίκαλα
Η Αναστασία Μαρινάκου η νικήτρια του αγώνα των 5χλμ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν! Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και στον φετινό μας αγώνα! Ραντεβού το 2023, πάλι εδώ, για ακόμα μια καλύτερη διοργάνωση!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο