Τρέξε με «Χαμόγελο»!

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενισχύει και ενισχύεται από τον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Share
Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin - Το χαμόγελο του παιδιού

Ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό! Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης προσφέρει 1 ευρώ για κάθε ατομική συμμετοχή και 0,50 ευρώ για κάθε ομαδική, συνεισφέροντας στην προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης».

Φιλί ζωής: 

Αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησε και ο Κώστας Γιαννόπουλος όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει την προοπτική υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin.
«Είναι ζωτικής σημασίας για τον Οργανισμό να έχει δίπλα του αρωγούς που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, όπως η ισότητα, η αλληλεγγύη. ο σεβασμός. Διαχρονικά, αυτές τις αξίες της πρεσβεύει ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και τις προάγει μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός είναι ανοικτός σε όλους. Μας τιμά ιδιαίτερα που η φετινή διοργάνωση διευρύνει τις ενέργειες Κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί».

Η μεγάλη ομπρέλα των παιδιών:

«Εδώ και 26 χρόνια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει ολιστικά περισσότερα από 1.800.000 παιδιά και τις οικογένειες τους. Υλοποιούμε κάθε μέρα, όλο το χρόνο, άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Παιδιά αντιμέτωπα με κάθε μορφή βίας, θύματα εξαφάνισης, με προβλήματα υγείας, παιδιά που απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Χιλιάδες παιδιά που έχουν δεχθεί ένα φιλί ζωής από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού και την πολύτιμη υποστήριξη των εθελοντών του», σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος.

Γιατί πρέπει να στηρίξει κάποιος το «Χαμόγελο του Παιδιού»: 

«Επειδή χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας, για να συνεχίσει να προστατεύει τα παιδιά. Χωρίς τη συλλογική προσπάθεια όλων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τίποτε δεν θα είχε καταφέρει. Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του κόσμου και είναι ευθύνη όλων μας να τους διασφαλίσουμε το χαμόγελο που τους αξίζει σ’ έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, βία και φτώχεια. Κάθε παιδί αξίζει να είναι ευτυχισμένο και δικαιούται να έχει μια ασφαλή στέγη, φαγητό, ιατρική φροντίδα, να μεγαλώνει με αξιοπρέπεια και να εισπράττει αγάπη και στοργή».

Τρέξε με Χαμόγελο: 

Η φετινή διοργάνωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υποστηρίζει την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης».
Είναι το πρόγραμμα του Οργανισμού που τρέχει από το 2002 και χάρη στο οποίο περίπου 145.000 παιδιά έχουν λάβει φροντίδα. Εθελοντές γιατροί καλύπτουν το πρόγραμμα και ο «Ιπποκράτης» καταφέρνει να φθάσει σε όλα τα απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, φροντίζοντας να παρέχει τις υπηρεσίες του σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η αρωγή της διοργάνωσης είναι σημαντική, αφού σκοπεύει να τοποθετήσει στη μονάδα προληπτικής ιατρικής φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία στη λειτουργία των ιατρείων. Και όλο αυτό από τη συμμετοχή των δρομέων, καθώς 1€ από κάθε ατομική εγγραφή και 0,50€ από κάθε ομαδική θα διατεθεί για αυτόν τον κοινωφελή σκοπό.

Τελευταίες ημέρες εγγραφών – Κλείστε θέση έγκαιρα!

Έπειτα από την παράταση που δόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, οι ομαδικές εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαρτίου. Διευκρινίζεται ότι δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ..

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Διοργάνωση

Η διοργάνωση αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται επίσης από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της: www.alexanderthegreatmarathon.orgwww.atgm.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο