45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. – Τρέχω Α-ΒΙΑ-ΣΤΑ

1000 δρομείς νίκησαν τον άνεμο και έστειλαν μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ – Οι φωτογραφίες

Share
45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. - εκκίνηση

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. – Μεταγωνιστικό δελτίο

Η πιθανότητα να ξεσπάσει καταιγίδα δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τους 1.000 περίπου δρομείς που έτρεξαν Α-ΒΙΑ-ΣΤΑ στον 45ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή ΒΙΑΣ.

Έτσι, άλλη μία διοργάνωση του ιστορικού αγώνα του ΣΔΥΑ πέρασε στην ιστορία και σίγουρα θα μείνει έντονα χαραγμένη στην μνήμη των δρομέων που δεν είχαν να παλέψουν μόνο με την απόσταση, αλλά και με τον μανιασμένο άνεμο που φυσούσε το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2022.

Οι δρομείς έδειξαν ότι έχουν μάθει να ξεπερνούν τα εμπόδια και παρά την υπερπροσπάθεια που έπρεπε να καταβάλουν, τερμάτισαν σε ποσοστό 99.5%, με το συναίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πέτυχαν ατομικό ρεκόρ!

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια στην γνωστή και αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής που επιτάσσει η πανδημία Covid-19 και που είχε διαμορφώσει η οργανωτική επιτροπή με την έγκριση της ΓΓΑ.

Το Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά και το κεντρικό στάδιο του στίβου, ο χώρος που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας, κατακλύσθηκε από νωρίς από δρομείς που έκαναν το ζέσταμα τους, σεβόμενοι και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 09:30 π.μ. και πραγματοποιήθηκε σε πέντε κύματα ενώ στον αγώνα είχαν εγγραφεί 1.250 δρομείς, εξαντλώντας το ανώτερο όριο συμμετοχών που είχε θέση η διοργάνωση.

Οι εκκινήσεις δόθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Δήμητρα Νάνου, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Αθλητισμού, Μαργαρίτα Βάρσου, τον Αντιπρόεδρο του Σ.Δ.Υ. Αθήνας, Δημήτρη Ραζέλο, τον Προέδρο του Ο.Ν.Α. Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σωτήρη Κύρκο, την εκπρόσωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κατερίνα Δημητροπούλου και τον Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α., Κωνσταντίνο Χαλιορή.

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. - νικητής Puzanov
Ο Mykhaylo Puzanov ήταν ο νικητής του φετινού αγώνα.

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. – Οι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Mykhaylo Puzanov με 01:14:57, με τον Στέλιο Πετρούτσο να ακολουθεί με 01:16:48 και τον Μηνά Μανούσακα-Μανουσακάκη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 01:17:28.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ειρήνη Πευκιανάκη με 01:27:13 ενώ τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν η Δανάη Σκαλιστήρη και η Κατερίνα Σάπαρη με 01:29:33 και 01:30:54 αντίστοιχα.

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. - νικήτρια Πευκιανάκη
Η Ειρήνη Πευκιανάκη ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον αγώνα.

Οι νικητές ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και δήλωσαν ότι απόλαυσαν τον αγώνα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες!

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. - τρέχω Α-ΒΙΑ-ΣΤΑ

Έτρεξαν για αυτούς που δεν μπορούν

Τέλος, η διοργάνωση υποστήριξε το σωματείο MDA Ελλάς και τη δράση τους που στοχεύει στη φροντίδα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.

Η δρομική ομάδα των Finish Liners, αποτελούμενη από 50 δρομείς συνόδευσε μέλη του MDA Ελλάς να λάβουν μέρος στον αγώνα με ειδικά αγωνιστικά αμαξίδια.

Χορηγοί και υποστηρικτές

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών του αγώνα. Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance, από τη θέση του Χορηγού στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών.

Η GU Energy Greece βασικός υποστηρικτής και “Επίσημο Ενεργειακό Gel”, χορήγησε με ενεργειακά Gel τον αγώνα.

Καθοριστική, επίσης, ήταν η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό, από τον Χορηγό Υδροδοσίας, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

H INTERAMERICAN συμμετείχε ενεργά, για μια ακόμα χρονιά, διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο και την κάλυψη της ασφάλειας αστικής ευθύνης της διοργάνωσης.

Το πρώτο περιοδικό για το τρέξιμο RUNNER ΜAGAZINE αλλά και η αντίστοιχη σελίδα runnermagazine.gr, που για 10 και πλέον έτη, βρίσκεται από τη θέση του Χορηγού Επικοινωνίας, σύμμαχος στην προβολή των Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας.

​Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, του γραφείου Ifigenia Tours General Travel Agency, της Αττικές Διαδρομές Α.Ε. για την παραχώρηση υλικού για την οριοθέτηση της διαδρομής, των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους, τα μέλη της μοτολέσχης Beneli Moto Hellas Club με την καθοριστική συμβολή τους στην ασφάλεια των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής και βέβαια των εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς.

Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της εθελοντικής ομάδας Philippino Athens 2004 και του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών “LIFEGUARD HELLAS”.

Φέτος, ο 45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. ήταν υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Ελληνικού – Αργυρύπολης, Γλυφάδας και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ραντεβού στις 27 Νοεμβρίου 2022 για τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.!

Δρομείς και διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού για τον επετειακό 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. τον Νοέμβριο του 2022, έναν αγώνα με μακρά ιστορία που ξεχωρίζει για την ευκολία της διαδρομής η οποία προδιαθέτει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε.

Αν είστε από αυτούς που συμμετείχαν και έζησαν την εμπειρία του 45ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. (Athens Health Run) τότε έχετε τη δυνατότητα να δείτε εδώ τις φωτογραφίες σας από τον αγώνα μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ALL ABOUT RUNNING powered by My Laps, εισάγοντας απλά τον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) ή μπορείτε να κάνετε αναζήτηση των φωτογραφιών σας, εισάγοντας απλά μία δική σας selfie!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο