45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. – Οδηγίες συμμετοχής

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αγώνα, την παραλαβή των πακέτων και το πρόγραμμα

Share
Τρέχω Α-ΒΙΑ-ΣΤΑ - 45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ.

Η διοργάνωση του 45ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. δίνει στους συμμετέχοντες όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής και τη διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Ο αγαπημένος αγώνας της άνοιξης είναι έτοιμος να υποδεχθεί για 45η φορά τους δρομείς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τρέξουν σε μία επίπεδη αλλά και πολύ όμορφη διαδρομή από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι τo Καβούρι.

Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών, του συλλόγου που πριν από 45 χρόνια ξεκίνησε να διαδίδει το τρέξιμο στην Ελλάδα και της ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα και από το 2005, με την έκδοση του περιοδικού RUNNER, έδωσε σημαντική ώθηση στο δρομικό κίνημα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σας και σας περιμένουμε την Κυριακή  27 Φεβρουαρίου 2022, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά για να τρέξουμε για 45η φορά στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας.

Φέτος ο 45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Τρέχω Α-ΒΙΑ-ΣΤΑ

Η βία δυστυχώς συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητά μας. Παρουσιάζεται με διάφορες μορφές, ως λεκτική, σωματική, ψυχολογική, ενδοοικογενειακή, κ.α. αποδεικνύοντας την αδυναμία μας να χειριστούμε με λογική και ενσυναίσθηση τα όποια προβλήματα. Μερικές φορές, όμως, συμβαίνουν γεγονότα που είναι εντελώς εκτός λογικής, φαινόμενα τυφλής βίας, όπως η πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσε να γράψει κανείς πολλά για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που αναδεικνύει το σημαντικό αυτό πρόβλημα της κοινωνίας μας και βέβαια να κάνει πολλά περισσότερα.

Έτσι, οι διοργανωτές του 45ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ., έχοντας αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, καθώς ο αθλητισμός είναι από τα πλέον υγιή κομμάτια της κοινωνίας μας, αφιερώσουν τον αγώνα τους κατά της ΒΙΑΣ στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλα τα θύματα από όπου και αν προέρχονται.

Σημαντική υποστήριξη

Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance από τη θέση του χορηγού, στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών, και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της New Balance προσφέρουν στους δρομείς άνεση, προστασία, αλλά και σημαντική επιστροφή ενέργειας για να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων που δίνουν άμεσα ενέργεια αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες για την καλύτερη ενυδάτωση και απόδοση του αθλητή.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενυδατωθούν με το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό από τους σταθμούς τροφοδοσίας προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις και να κατακτήσουν το στόχο τους.

Η INTERAMERICAN θα συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο και ασφαλίζοντας τη διοργάνωση, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού καθώς και οι Lifeguard Hellas με πολυμελείς ομάδες, μαζί με τους περισσότερους από 70 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours, την μοτολέσχη Beneli Moto Hellas Club και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Το RUNNER Magazine ως Χορηγός Επικοινωνίας θα συνεισφέρει στην προβολή του αγώνα που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής

Η πανδημία του Covid-19 και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο αγώνας, επιτάσσουν αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου που έχει εγκριθεί από τον ΕΟΔΥ, και βέβαια τη συνεργασία και συμμόρφωση όλων στους κανόνες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής θα είναι το σημείο που δηλώσατε κατά τη διαδικασία εγγραφής. Έτσι, η γραμματεία του αγώνα από όπου θα μπορείτε να παραλάβετε τα πακέτα συμμετοχής σας θα λειτουργήσει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (13:00 – 19:00) και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου (12:00 – 18:00).

Παρακάτω θα βρείτε το χάρτη των δυο σημείων.

Άγιος Κοσμάς (Ε.Α.Κ.Ν.): (δείτε το ακριβές σημείο)

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ - μετακίνηση

Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.) στην προπονητική βάση των Polias Runners: (δείτε το ακριβές σημείο)

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ - ΟΑΚΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ θα λειτουργήσει γραμματεία!

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνει αυστηρά και μόνο αυτοπροσώπως!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να κατέχουν ένα από τα παρακάτω σε ισχύ:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Πιστοποιητικό νόσησης

Με την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας θα σας δοθεί ειδικό βραχιολάκι (από υλικό Tyvek), το οποίο είναι υποχρεωτικό να το φοράτε από την στιγμή που θα το παραλάβετε μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα προκειμένου να σας επιτραπεί η είσοδος στους χώρους της εγκατάστασης του αγώνα.

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

08:00 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 

08:30 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).

09:15 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων

9:15-9:25 π.μ.: Προσυγκέντρωση δρομέων εντός σταδίου και σταδιακή τοποθέτηση στο Block ασφαλούς θέσης εκκίνησης

09:30 π.μ.: Εκκίνηση Α block, (1001 – 1325)

09:32 π.μ.: Εκκίνηση B block, (2001 – 2325) 

09:35 π.μ.: Εκκίνηση C block, πρώτο group (3001 – 3300) 

09:35 π.μ.: Εκκίνηση C block, δεύτερο  group (3501 – 3550)

09:37 π.μ.: Εκκίνηση D block,  (4001 – 4325) 

10:38 π.μ: Τερματισμός 1ου Δρομέα 21 χλμ.

12:45 π.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα 21 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Διαδικασία συγκέντρωσης δρομέων στην αφετηρία

Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα διαδοχικά κύματα (Block A, Block B, Block C πρώτο group, Block C δεύτερο group, Block D), με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Τα τέσσερα Block, θα συγκεντρωθούν στον προκαθορισμένο χώρο προσυγκέντρωσης όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί και διαδοχικά θα οδηγηθούν και θα πάρουν θέση στο Block ασφαλούς θέσης εκκίνησης.

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ - διαδρομή

Η είσοδος στον χώρο εκκίνησης θα γίνεται σταδιακά ανά Block, σύμφωνα με την καθοδήγηση των διοργανωτών.

Μετά την έξοδο από το στάδιο όπου θα γίνει η προσυγκέντρωση οι δρομείς θα πρέπει να σταθούν στις προκαθορισμένες θέσεις ασφαλούς εκκίνησης που θα έχουν σηματοδοθεί με ειδικά επιδαπέδια αυτοκόλλητα.

Προκειμένου να είναι έγκυρη η προσπάθειά σας και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να βρίσκεστε στο σωστό Block, κατά την εκκίνηση του αγώνα, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στους χώρους προσυγκέντρωσης των Block το λιγότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα

Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Χώρος προθέρμανσης

Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε προς τον καθορισμένο χώρο προσυγκέντρωσης αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία.

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.

Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν τρείς σταθμοί τροφοδοσίας στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10,55 χλμ., 16ο χλμ. από το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Στο σταθμό των 10,55 χλμ. θα υπάρχει και ενεργειακό gel της GU. Επιπλέον, στους σταθμούς των 5ο χλμ. και 16ο χλμ. θα υπάρχει ενεργειακό ποτό.

Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε). Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ - Άγιος Κοσμάς

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr

Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές, συνοδούς κλπ., παρά μόνο σε όσους φέρουν το ειδικό βραχιολάκι και τον αριθμό συμμετοχής. 

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μια ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική επιτροπή του 45ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.

45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ - χορηγοί
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο