Απίθανες επιδόσεις στα 5.000μ. κλειστού στις ΗΠΑ

Μεγάλα ρεκόρ σε αγώνα στην Βοστόνη

Share

Ο αγώνας 2022 Boston University David Hemery Valentine Invitational  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο θα μείνει στην ιστορία – τουλάχιστον για τους Αμερικάνους.

Ο λόγος; Η κούρσα των 5.000μ. που είναι η πιο γρήγορη που έχει γίνει ποτέ στις ΗΠΑ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Grant Fisher. Ο Fisher που από τους αγώνες λυκείων έχει δείξει το ταλέντο του – παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε συμμετείχε και σε αγώνες ποδοσφαίρου – ήταν ο μεγάλος νικητής στα 5.000μ. με νέο εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ.

Ο 24χρονος ακόμα Fisher τερμάτισε σε 12:53.73 διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε ο Galen Rupp με 13:01.26.

Με την επίδοση αυτή έγινε ο 5ος πιο γρήγορος 5άρης όλων των εποχών για τον κλειστό στίβο ξεπερνώντας μάλιστα τον Eliud Kipchoge!

Τα τελευταία 2χλμ. της κούρσας ήταν ιλιγγιώδη με τον ρυθμό να πέφτει κάτω από τα 60”/400μ. και τον Fisher να τα καλύπτει σε 4:59!

Πολύ γρήγορος όμως ήταν και ο Καναδός Moh Ahmed που ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 12:56.87 και εθνικό ρεκόρ για την πατρίδα του.

Ρεκόρ όμως, και μάλιστα Ευρώπης, πέτυχε και ο τρίτος, ο Βρετανός Marc Scott. Ο νεαρός τερμάτισε σε 12:57.08 βελτιώνοντας το ρεκόρ Ευρώπης που είχε ο ίδιος!

Scott και Fisher είναι συναθλητές στο NIKE Bowerman Track Club.

Ταχύτατες και οι γυναίκες

Όχι ότι πήγαν πίσω και οι γυναίκες βέβαια! Στο ίδιο μίτινγκ η Gabriela DeBues-Stafford από τον Καναδά, επίσης του NIKE Bowerman Track Club επικράτησε με μεγάλη επίδοση, 14:31.38 και νέο ρεκόρ για τη χώρα της.

Εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ, όμως πέτυχε και η Elise Cranny, και αυτή του NIKE Bowerman Track Club, με 14:33.17, ενώ τρίτη ήταν μία ακόμα συναθλήτριά τους, η Courntey Frerichs με 14:48.75.

Ενθουσιασμένοι οι Αμερικάνοι

Οι επιδόσεις αυτές του Fisher και της Cranny τους έχει δώσει φτερά καθώς βλέπουν τους δρομείς των αποστάσεων τους να ανεβαίνουν επίπεδο και να πρωταγωνιστούν παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο