Το Zografou City Run 2021 νίκησε το κρύο και τη βροχή και αποτελεί πλέον θεσμό

Δείτε τι έγινε στο Ζωγράφου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Share
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης κέρδισε το Zografou City Run 2021

Διαβάστε το Δελτίο των διοργανωτών:

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο αγώνας δρόμου Zografou City Run που πραγματοποιήθηκε φέτος για 2η φορά στον Δήμο Ζωγράφου από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Πίστη».


Το σύνθημα εκκίνησης για τη διαδρομή των 5 χλμ έδωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, με τους δρομείς να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης.

Στο σημείο τερματισμού πρώτος έφτασε  ο αθλητής του ΓΑΣ Ιλισός Χαράλαμπος Πιτσώλης ο οποίος κατάφερε να τερματίσει τη διαδρομή των 5χλμ σε 16 ’49”.  Το χρυσό μετάλλιο του απένειμε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.


Το αργυρό μετάλλιο απένειμε στον Στέλιο Μπαλίδη, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 17’31”, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, ενώ το χάλκινο μετάλλιο,το οποίο έλαβε από τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Γιαννακόπουλο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτολογίου και Επικοινωνίας Δήμο Μπουλούκο, κατέκτησε ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο οποίος τερμάτισε τη διαδρομή με χρόνο 17’40”.

Στις γυναίκες, η αθλήτρια του ΓΑΣ Ιλισός Δανάη Πασπάτη, τερμάτισε πρώτη με χρόνο 20’31”, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο που έλαβε από τον  Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Λεωνίδα Κουφό. Το ασημένιο μετάλλιο απένειμε στην επίσης αθλήτρια του ΓΑΣ Ιλισός Φωτεινή Οικονόμου, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, ενώ το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο έλαβε από τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, κατέκτησε η αθλήτρια του Γ.Σ. Ηλιούπολης Ελένη Μαυριδοπούλου, με χρόνο 20’35”.

Ακολούθησε η διαδρομή των 2,5 χλμ. , με τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Γιαννακόπουλο να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης.


Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου αγώνα δρόμου Zografou City Run, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, δήλωσε: « Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιείται για 2η χρονιά  το Zografou City Run.  Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα το Zografou City Run που τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη μας . Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Γιαννακόπουλο για την άρτια διοργάνωση αλλά και όλους τους αθλητές που αψήφησαν τον άσχημο καιρό, αποδεικνύοντας σε όλους εμάς τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε αυτός ο αγώνας δρόμου να μεγαλώσει και να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για όλη την Αττική».

«Ευχαριστούμε για τη μεγάλη συμμετοχή σας στο Zografou City Run. Στόχος μας είναι, αυτή η αθλητική γιορτή να αποτελέσει έναν θεσμό που θα συνεχίσει να αφήνει θετικό αποτύπωμα, συνδυάζοντας το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και την κοινωνική προσφορά στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Βίλας Ζωγράφου, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβαν από τον εκπρόσωπο του συλλόγου «Πίστη» Χρήστο Γιαννακουδάκη ένα αναμνηστικό δώρο για τη στήριξη και την προσφορά τους στον σύλλογο «Πίστη». Στη συνέχεια, έλαβαν τιμητικά βραβεία για την προσφορά τους στον αθλητισμό του Ζωγράφου, η πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη, ο προπονητής του ΓΑΣ Ιλισός και ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζώρζος, ο πρωταθλητής Γρηγόρης
Σκουλαρίκης και η κόρη του Αγγελική.


Στο Zografou City Run συμμετείχαν και οι Δρομείς Ελπίδας, οι οποίοι θέλησαν να μεταφέρουν το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης παντού. Στον αγώνα δρόμου έτρεξαν με το ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο παιδιά με ειδικές δεξιότητες, δηλώνοντας ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη θετική πλευρά της ζωής! Ενεργή συμμετοχή στο Zografou City Run είχαν  και άλλα σωματεία της περιοχής όπως ο ΓΑΣ Ιλισός και ο Ποσειδώνας Ιλισίων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος
Γαϊτάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3+1 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι καινούρια παπούτσια!
Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή επιλογή
Aιμοδοσία «Εμείς οι δρομείς» 2024
Την Τρίτη 25 Ιουνίου η δράση – Δείτε τις πληροφορίες
Tα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου 22-23 Ιουνίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο