Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου 2021 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πρόγραμμα, live streaming και συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Ανωμάλου

Share

Την Κυριακή το Δουβλίνο φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο!

Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η χώρα μας θα έχει τόσο μεγάλη εκπροσώπηση με 13 αθλητές.

Το SPAR European Cross Country Championships θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Fingal του Δουβλίνου με κορυφαίες συμμετοχές από όλη την Γηραιά Ήπειρο.

Πρόγραμμα και μετάδοση

Οι αγώνες ξεκινούν στις 10:00 τοπική ώρα, δηλαδή 12:00 ώρα Ελλάδος, ενώ θα υπάρχει Live Streaming στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

12:00 – Άνδρες Κ20 6χλμ.
12:28 – Γυναίκες Κ20 4χλμ.
12:50 – Άνδρες Κ23 8χλμ.
13:23 – Γυναίκες Κ23 6χλμ.
14:21 – Μεικτός αγώνας σκυταλοδρομίας 4×1.500μ.
15:13 – Άνδρες 10χλμ.
15:53 – Γυναίκες 8χλμ.

Η διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει δύο στροφές, μία 1,5χλμ. και μία 1χλμ., στο πάρκο Sport Ireland Campus σε έδαφος με χόρτο, στροφές, και μάλιστα κάποιες απότομες, αλλά και αρκετή λάσπη σε πολλά σημεία.

Οι αναμενόμενοι πρωταγωνιστές

10χλμ. ανδρών

Στον μεγάλο αγώνα των ανδρών όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του Jacob Ingebrigtsen. Ο απίθανος Νορβηγός θα λάβει μέρος στον αγώνα των ανδρών – αν και είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στην κατηγορία Κ23. Απέναντι του θα έχει ηχηρά ονόματα των αποστάσεων της Ευρώπης, με τους περισσότερους, ωστόσο, να προέρχονται από την… Αφρική.

Στα φαβορί, λοιπόν, είναι ο Τούρκος Aras Kaya, νικητής του θεσμού το 2016, ο Βέλγος Isaac Kimeli που ήταν δεύτερος στα 3.000μ. στον κλειστό, αλλά και ο Ιταλός Yemane Crippa, το μεγάλο ταλέντο των Ιταλών στις αποστάσεις.

Σημαντική παρουσία είναι και αυτή του νεαρού Γάλλου Jimmy Gressier που έχει κερδίσει το θεσμό στην κατηγορία των Κ23 και που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια ελίτ.

Φυσικά, ο Jacob, όπως και οι υπόλοιποι, θα αντιμετωπίσει και τον μεγάλο του αδελφό, Filip (ο μεσαίος Ingebrigtsen), ο οποίος, μην ξεχνάμε ήταν νικητής το 2018 στη διοργάνωση.

Δρομείς που θα πρέπει να προσέξετε είναι ακόμα οι Ισπανοί Adel Mechaal και Ayad Lamdassem, καθώς και οι Βρετανοί Jack Rowe και ο 5άρης Σκωτσέζος, Andy Butchart.

8χλμ. άνδρες Κ23

Απουσία Jacob η υψηλότερη θέση του βάθρου είναι κάπως πιο… προσβάσιμη. Δώστε προσοχή στον Ισπανό, πρωταθλητή Ευρώπης στα 10.000μ., Eduardo Menacho καθώς και στον Βρετανό Charles Hicks.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία αγωνίζονται ο Μάριος Αναγνώστου, ο Νέστορας Κολιός καθώς και ο Δημήτρης Τσάκαλος.

6χλμ. ανδρών Κ20

Αρκετά ανοιχτή κατηγορία, όμως οι Ιρλανδοί εδώ ποντάρουν πολλά στον Nick Griggs, το μεγάλο ταλέντο στις μεσαίες αποστάσεις.

Ο Griggs ήταν νικητής στα 3.000μ. το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Εδώ από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται ο Παναγιώτης Γιαννάτης και ο Πέτρος Παπαϊωάννου.

8χλμ. γυναικών

Με 4 τίτλους στην κατοχή της έως τώρα η Yasemin Can είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί.

Ποτέ όμως δεν μπορείς να μην υπολογίσεις τη μικρόσωμη μα θαυματουργή Γερμανίδα Konstanze Klosterhalfen, αθλήτρια που έχει τα εθνικά ρεκόρ της χώρας της σε αποστάσεις από τα 1.500μ. έως και τα 10.000μ.!

Την Ελλάδα σε αυτήν την απόσταση εκπροσωπούν η Αναστασία Μαρινάκου και η Κατερίνα Ασημακοπούλου που στοχεύουν σε ένα καλό πλασάρισμα.

6χλμ. γυναικών Κ23

Η Nadia Battocletti τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει ανίκητη και είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί. Η νεαρή Ιταλίδα αν και έχει τα φόντα να χτυπήσει τη νίκη και στην κατηγορία των γυναικών, προτίμησε τα… σίγουρα τρέχοντας στην ηλικιακή της κατηγορία.

Η 21χρονη που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανώμαλο στην κατηγορία Κ20 δύο φορές, δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, αν και σε έναν αγώνα – και ιδιαίτερα ανωμάλου δρόμου – όλα είναι πιθανά.

Από ελληνικής πλευράς στα 6χλμ. θα τρέξουν η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, η Δάφνη Λαβασά και η Νικολέτα Κυνατίδου.

4χλμ. γυναικών Κ20

Και εδώ το αγώνισμα είναι ανοιχτό καθώς οι ηλικίες των αθλητών είναι μικρές και “ξεπετάγονται” αρκετά ονόματα. Το σίγουρο είναι πως η Ingeborg Ostgard από την Σουηδία, πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 το καλοκαίρι στα 1.500μ., η Ilona Mononen από την Φινλανδία πρωταθλήτρια στα 3.000μ. και η Ισπανίδα Carla Dominguez, πρωταθλήτρια στα 5.000μ. θα πρωταγωνιστήσουν.

Με την εθνική μας ομάδα εδώ θα τρέξουν η Μαρία Κάσσου, η Ελένη Ιωαννίδου και η Βασιλεία Σπύρου, με την τελευταία να έχει αγώνες ανωμάλου στα πόδια της το περασμένο διάστημα στις ΗΠΑ!

Αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει, τέλος, το καινούριο αγώνισμα της μεικτής σκυταλοδρομίας 4×1.500μ. όπου λαμβάνουν μέρος 2 άνδρες και 2 γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο