Κορυφαίες συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

613 αθλητές από 38 χώρες στις 6 κατηγορίες του Πρωταθλήματος

Share

Με κορυφαίες συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Μην ξεχνάμε πως μετά από αρκετά χρόνια το παρών θα δώσουν και Έλληνες αθλητές, οι οποίοι για πρώτη φορά ολοκλήρωσαν κοινό καμπ προετοιμασίας στα Τρίκαλα.

Η διοργάνωση με αριθμούς

Συνολικά στη διοργάνωση έχουν δηλωθεί 613 αθλητές, 318 άνδρες και 295 γυναίκες από συνολικά 38 χώρες.

Οι αθλητές αυτοί θα αγωνιστούν σε έξι συνολικά κατηγορίες: Άνδρες, Γυναίκες, Άνδρες Κ23, Γυναίκες Κ23, Άνδρες Κ20, Γυναίκες Κ20.

Όλες οι συμμετοχές

Εκεί και ο Jacob

Χωρίς αμφιβολία το μεγάλο όνομα είναι αυτό του Jacob Ingebrigtsen που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην κατηγορία των ανδρών.

Στις γυναίκες, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, η Ιταλίδα Nadia Battocletti που εντυπωσίασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από μερικούς μήνες καταλαμβάνοντας την 7η θέση στα 5.000μ. με 14:46.29 αποφάσισε να αγωνιστεί στην κατηγορία Κ23. Και φυσικά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό. H 21χρονη έχει κερδίσει ήδη δύο φορές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου στην κατηγορία των Κ20.

Τα υπόλοιπα φαβορί

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να υποστηρίξει πως ο Νορβηγός θα κάνει περίπατο αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει σπουδαίους δρομείς, όπως ο Γάλλος Jimmy Gressier που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, οι Ισπανοί Lamdassem και Mechaal, o Σκωτσέζος (με τα χρώματα του Ην. Βασιλείου) Andrew Butchart, ο Ιταλός Crippa, καθώς και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Filip.

H ελληνική ομάδα

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν αναλυτικά στην κατηγορία Ανδρών Κ23 ο Μάριος Αναγνώστου, ο Δημήτρης Τσιάκαλος και ο Νέστορας Κολιός, στην κατηγορία Κ20 ο Παναγιώτης Γιαννάτης και ο Πέτρος Παπαϊωάννου, στις Γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου και η Κατερίνα Ασημακοπούλου, στην κατηγορία Γυναικών Κ23 η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, η Νικολέτα Κυνατίδου και η Δάφνη Λαβασά και τέλος, στην κατηγορία Γυναικών Κ20 η Βασιλεία Σπύρου, η Μαρία Κάσσου και η Ελένη Ιωαννίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο