Χαμός στο Dubai Run 2021

Περίπου 147.000 δρομείς έτρεξαν στο Dubai Run!

Share
Dubai Run 2021

Δεκάδες χιλιάδες έτρεξαν στο Ντουμπάι

Το Dubai Run είναι ένας αγώνας που έβγαλε στους δρόμους κάτι λιγότερο από 150.000 δρομείς την περασμένη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Ήταν ουσιαστικά μία ημέρα γιορτής για το Εμιράτο που είδε 147.000 κόσμο να τρέχει στις δύο αποστάσεις των 5 και 10χλμ. πάνω στον κεντρικό δρόμο Sheikh Zayed.

Μάλιστα η διαδρομή περνούσε από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης όπως το Μουσείο του Μέλλοντος, τους πύργους Emirates και το Burj Khalifa.

Η διοργάνωση είχε πιο fun χαρακτήρα και είχε σκοπό να βγάλει στους δρόμους όλο τον κόσμο και να τον βοηθήσει να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Κι ένας κορυφαίος σπρίντερ

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς βρέθηκε κι ένας κορυφαίος σπρίντερ. Και πόσο λέτε ότι μπορεί να κάνειστα 5χλμ.;

Ο Κενυάτης Ferdinand Omurwa που εντυπωσίασε το περασμένο καλοκαίρι τρέχοντας τα 100μ. σε 9.77 που αποτελεί Παναφρικανικό ρεκόρ, συνέχισε να προκαλεί θαυμασμό τρέχοντας αυτή τη φορά στα 5χλμ. στον αγώνα του Dubai Run!

Ο 25χρονος συμμετείχε σε αγώνα 5χλμ. στο Ντουμπάι όπου κατάφερε να τερματίσει σε 18 λεπτά, αν και στον αγώνα δεν υπήρχε επίσημα χρονομέτρηση.

Οπότε, ας αρκεστούμε στο tweet του και στην… αξιοπιστία του.

Σε κάθε περίπτωση, μη φαντάζεστε ότι είναι εύκολο για έναν τόσο γρήγορο σπρίντερ να τρέξει στα 5χλμ. στα 18 λεπτά, καθώς ο σωματότυπος αλλά και και άλλοι φυσιολογικοί παράγοντες δεν τους ευνοούν.

Πάντως, έχει τη σημασία του να αναφέρουμε πως ο 25χρονος σπρίντερ προέρχεται από τη φυλή των Luhya στην Κένυα, και όχι από τις φυλές των Kalenji ή των Nandi από τις οποίες προέρχονται και οι περισσότεροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο