Απίθανο Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο γυναικών

Η Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία πέτυχε μία σπουδαία επίδοση στον Ημιμαραθώνιο που αποτελεί νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση

Share

Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από την Yalemzerf Yehualaw

Η Yalemzerf Yehualaw το είχε ,κατά κάποιο τρόπο, υποσχεθεί, ότι θα έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, όμως ίσως να μην την πίστεψαν και πολλοί.

Η 22χρονη στον Antrim Coast Half Marathon που έγινε το πρωί της Κυριακής στην Ιρλανδία κάλυψε την απόσταση σε 1:03:43 για να σπάσει το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ της Ruth Chepngetich.

Η Yehualaw ακολούθησε πολύ γρήγορα περάσματα (15:03 5χλμ., 15χλμ. 45:24) εκμεταλλευόμενη και την εξαιρετική δουλειά των λαγών.

Τα τελευταία χιλιόμετρα όμως ήταν εξίσου γρήγορα καθώς το κομμάτι αυτό (15-21,1χλμ.) είναι σχετικά κατηφορικό.

Η επίδοση της αυτή είναι σπουδαία καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα που σπάει το απίθανο φράγμα του 1:04!

Μένει φυσικά να δούμε αν αναγνωριστεί και επίσημα ως Παγκόσμιο ρεκόρ.

To είχε υποσχεθεί ο μάνατζερ

Όταν η συμμετοχή της 22χρονης είχε ανακοινωθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα, ο μάνατζερ της, Daan van den Berg, είχε δηλώσει:

Ο Antrim Coast Half Marathon είναι σε μία ιδανική περίοδο, τρεις εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς. Αν βοηθήσει και το ιρλανδικό κοινό μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε μία διαδρομή που πέρυσι οι 35 από τους 62 συμμετέχοντες έκαναν ατομικό ρεκόρ.

Ποια είναι η Yehualaw

H 22χρονη προέρχεται από την Αιθιπία και τα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην απόσταση του Ημιμαραθώνιου.

To ατομικό της ρεκόρ ήταν 1:04:40, καθόλου μακριά από το Παγκόσμιο ρεκόρ. Στον σημερινό αγώνα μάλιστα το συνέτριψε για 57 δευτερόλεπτα.

Έχει κερδίσει τις διοργανώσεις του Νέου Δελχί, καθώς και τον σημαντικό αγώνα Great Ethiopian Run που γίνεται στην Αιθιοπία.

Η Yehualaw ήταν δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη πίσω από την Chepngetich όταν εκείνη έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ την περασμένη άνοιξη.

Η σημαντικότερη της διάκριση, ωστόσο, είναι η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου το 2020.

Στους άνδρες

Στην κούρσα των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Jemal Yimer, επίσης από την Αιθιοπία με 1:01:29.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο