Απίστευτες επιδόσεις και πάλι στο Μονακό

Σπουδαίες επιδόσεις και ρεκόρ έγιναν στο Diamond League του Μονακό σε όλα τα αγωνίσματα.

Share

Το Diamond League στο Μονακό επεφελασσε και πάλι απίστευτες επιδόσεις. Λίγες εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι κορυφαίοι αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε φοβερή κατάσταση.

Μεγάλο ρεκόρ η Kipyegon

Η Kipyegon έκανε μία μεγάλη κούρσα στα 1.500μ. Όχι μόνο κέρδισε στην τελική ευθεία την Sifan Hassan, αλλά με 3:51.07 πέτυχε την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και την καλύτερη για εφέτος. Μάλιστα είναι και εθνικό ρεκόρ για την Κένυα.

Η Sifan Hassan, η οποία πρόσφατα είδαμε πως δηλώθηκε σε τρία αγωνίσματα για το Τόκιο, ακολούθησε σε 3:53.60, ενώ τρίτη ήταν η Hailu από την Αιθιοπία σε 3:56.28.

Πολύ γρήγοροι και οι άνδρες στα 1.500μ.

Για μία ακόμα φορά στο Μονακό και στο Στάδιο Luis II τα 1.500μ. των ανδρών έδωσαν μεγάλες επιδόσεις. Νικητής ήταν ο Κενυάτης Timothy Cherouiyiot με 3:28.28 που είναι και η καλύτερη για φέτος στον κόσμο.

Δεύτερος με μεγάλο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Ισπανός, αφρικανικής καταγωγής, Mohamed Katir. O Katir μάλιστα με το 3:28.76 σημείωσε ρεκόρ Ισπανίας, ενώ πλησίασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jacob Ingebrigtsen με 3:29.25 που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Αλαλούμ στα στιπλ

Τα στιπλ στο αποψινό Diamond League είχαν απ’ όλα. Στους άνδρες ο Benjamin Kigen Κενυάτης, ενώ ήταν μπροστά μετά από λάθος των κριτών – χτύπησαν το καμπανάκι 800μ. πριν το τέλος και όχι 400μ. – τα έδωσε όλα. Έτσι, στο τέλος κατέρρευσε με αποτέλεσμα τη νίκη να πάρει ο Lamecha Girma με 8:07.75 που είναι και Νο1 επίδοση στον κόσμο.

Στις γυναίκες η κούρσα ήταν εντυπωσιακά ανατρεπτική. Κι αυτό γιατί η Hyvin Kiyeng έκανε το ίδιο λάθος – από μόνη της, όχι λόγω κριτών. Έτσι, η Emma Coburn που ακολουθούσε και στόχευε σε μία επίδοση κάτω από 9:00 για πρώτη φορά, την πλησίασε και πήγε να την περάσει στο τέλος.

Όμως έπεσε στην τελευταία λίμνη και όχι μόνο έχασε το ατομικό ρεκόρ, αλλά και μία θέση στην τριάδα αφού έμεινε τέταρτη με 9:09.02.

Η Kiyeng τελικά άντεξε, αφού βρήκε δυνάμεις στα τελευταία 200μ., και πήρε τη νίκη με νέο προσωπικό ρεκόρ 9:03.82

Η Muir στα 800μ.

H Βρετανίδα Laura Muir έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισε το 800άρι των γυναικών με 1:56.73.

Νικητής ο Τεντόγλου, τρίτη η Στεφανίδη

Στο άλμα εις μήκος νικητής ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.24, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ με 4.80μ.

Στο τριπλούν των γυναικών η Βούλα Παπαχρήστου ήταν 7η με 14.75μ.

Όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο