Καλές επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι νεαροί αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που έγινε το διήμερο στην Θεσσαλονίκη

Share

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20.

Στους αγώνες που έγιναν με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες σημειώθηκαν αρκετά καλές επιδόσεις στα περισσότερα αγωνίσματα.

Όρια για το Ευρωπαϊκό Κ20

Μάλιστα αρκετοί αθλητές έπιασαν όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες στο Ταλίν της Εσθονίας. Δείτε εδώ την ελληνική αποστολή.

Για τους φίλους των δρόμων αντοχής αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ομάδα που θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό θα βρίσκονται αρκετοί δρομείς ημι/αντοχής.

Συγκεκριμένα, θα αγωνιστούν ο Σπύρος Ντουραχάνης και η Έλλη Δελληγιάννη στα 800 μ., η Βασιλεία Σπύρου στα 1.500μ., ο Παναγιώτης Πετρουλάκης και ο Νίκος Σταμούλης στα 3.000μ., η Ιωάννα Πασπαλιάρη στα 5.000μ. και η Βασιλική Καλιμογιάννη και η Νικολέττα Ραφαϊλάκη στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια.

Οι συγκεκριμένοι δρομείς είχαν πιάσει το όριο συμμετοχής σε άλλους αγώνες νωρίτερα στην αγωνιστική περίοδο.

Τι έγινε στην Θεσσαλονίκη

Το διήμερο των αγώνων στην Θεσσαλονίκη τώρα, ξεχώρισε η Έλλη Δελληγιάννη που επικράτησε με μεγάλη διαφορά στα 800μ. με 2:06.36. Η 19χρονη αθλήτρια που σπουδάζει στις ΗΠΑ πέρασε τα πρώτα 400μ. σε 61” τρέχοντας σε όλη την κούρσα μόνης της.

Ωραία κούρσα έγινε στα 800μ. των ανδρών Κ20 με τον 18χρονο Ηλία Αργύρη από την Πάτρα να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει με 1:51.63 αφήνοντας δεύτερο τον επίσης 18χρονο Σπύρο Ντουραχάνη από την Κέρκυρα με 1:51.66 και τρίτο τον Αλέρου Σαξές με 1:52.69 που ήταν ο περσινός νικητής.

Στα 1.500μ. των ανδρών ο Παναγιώτης Πετρουλάκης του ΓΑΣ Ιλισός επικράτησε μετά από μία κούρσα τακτικής με αλλαγή στο τέλος με 4:01.42 αφήνοντας πίσω του τον Πέτρο Παπαϊωάννου και τον 17χρονο Οδυσσέα Κίκα, ενώ στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, η 16χρονη Άλκηστις Γκιβιζίνη (η οποία ήταν 2η και στα 800μ. !) ήταν εντυπωσιακή κι έφτασε στη νίκη με 4:29.61 με δεύτερη την Ελένη Ιωαννίδου από την Βέροια και τρίτη την 17χρονη Ελένη Οικονόμου.

Ο Μανώλης Σγούρος από την Κρήτη ήταν νικητής στα 3.000μ. με 8:43.20 στην πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας για φέτος καθώς ήρθε από το εξωτερικό με τον Παναγιώτη Πετρουλάκη να έπεται και τον Δημήτρη Συμεωνίδη να είναι τρίτος, ενώ στις γυναίκες η Μαρία Κάσσου από την Μυτιλήνη επικράτησε με 10:09.78. Δεύτερη όπως και στα 1.500μ. ήταν η Ελένη Ιωαννίδου και τρίτη η Χριστίνα Κορωνιού.

Στα 5.000μ. ο Νίκος Σταμούλης από το Αγρίνιο και η Ιωάννα Πασπαλιάρη του ΓΑΣ Ιλισός επικράτησαν άνετα με 15:11.18 και 17:25.85 αντίστοιχα. Πίσω από τον Σταμούλη τερμάτισαν ο Παναγιώτης Γιαννάτης και ο Γιώργος Κύρτσης.

Στη δεύτερη θέση μετά την Πασπαλιάρη ακολούθησε η Μαρία Κάσσου για να πάρει το δεύτερο μετάλλιο μετά τα 3.000μ. και τρίτη ήταν η Χριστίνα Κορωνιού, όπως ακριβώς και στα 3.000μ.

Τέλος, στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια ο Ανδρέας Έλληνας από την Κάλυμνο ήταν ο νικητής στους άνδρες με 9:39.50 με τους Χρήστο Βαρέλη και Γιώργο Παπαφιλίππου να κλείνουν την τριάδα, και η Νικολέττα Ραφαϊλάκη από τον Άγιο Νικόλαο στις γυναίκες Κ20 με 11:01.01. Η Βασιλική Καλλιμογιάννη και η Αθανασία Κοκκορού στις γυναίκες πήραν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Στα υπόλοιπα

Εντυπωσιακές ήταν οι κούρσες των 200μ. με τον Γιάννη Καριοφύλλη να επικρατεί με 21.18 και την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να τερματίζει πρώτη σε 23.72.

Εξαιρετική παρουσία στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος καθώς ήταν χρονιά Πανελληνίων εξετάσεων πραγματοποίησε η Άννα Χατζηπουργάνη στα 400μ. με εμπόδια.

Η αθλήτρια από την Κατερίνη σημείωσε 1:00.20 πιάνοντας μάλιστα το όριο για το Ευρωπαϊκό από τους πρωινούς προκριματικούς.

Στους αγώνες που έγιναν με το νέο πρωτόκολλο της ΓΓΑ συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο που άνοιξε για τον στίβο έπειτα από 12 περίπου χρόνια.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο