«Κυματοθραύστες»: Το βιβλίο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Η αφήγηση των ιστοριών οκτώ ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με τα κύματα της πανδημίας και βγήκαν νικητές

Share
Κυματοθραύστες - Το βιβλίο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος μας έχει συνηθίσει σε εμπνευσμένες ιστορίες τόσο στις συνεντεύξεις που έχει κάνει για το Runner Magazine, όσο και μέσω της αρθρογραφίας του σε εφημερίδες. Γι’ αυτό χαρήκαμε με την έκδοση του βιβλίου του «Κυματοθραύστες» που αφηγείται αληθινές ιστορίες μίας δύσκολης πραγματικότητας. Οι ιστορίες οκτώ ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με τα κύματα της πανδημίας και βγήκαν νικητές. Όλοι τους, εκκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, έδωσαν τη μάχη τους σε διαφορετικά πόστα και ξεπέρασαν δυσκολίες απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. Μακριά, αλλά και μαζί, κανείς τους δεν το έβαλε κάτω.

Δυο φίλοι που γλίτωσαν από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια και χώρισαν λόγω της πανδημίας. Το ημερολόγιο «κόκκινης ζώνης» μιας έμπειρης λοιμωξιολόγου. Ο εθελοντής γιατρός που, παρότι είχε ένα τροχαίο καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, ολοκλήρωσε την αποστολή του. Ο νοσηλευτής που πήρε το ρίσκο να στήσει μια αυτοσχέδια μονάδα αυξημένης φροντίδας κατ’ οίκον. Η καθαρίστρια της κλινικής που χρειάστηκε να γίνει μετανάστρια για δεύτερη φορά. Οι νοσηλευτές που πήραν το βάπτισμα του πυρός στο δεύτερο κύμα, γνωρίζοντας τι τους περίμενε. Ο γιατρός εργασίας που έκρινε ποιοι υγειονομικοί δεν έπρεπε να βρεθούν στην «κόκκινη ζώνη». Ο εργαζόμενος στον ΠΟΥ που γλίτωσε από διεθνή θέατρα πολέμου και τον Έμπολα στην Αφρική κι αναγκάστηκε να κηδέψει τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη.

Τα άγνωστα πρόσωπα που χειροκροτήσαμε όλοι, αφηγούνται τώρα τις ιστορίες τους στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο. Μας δίνουν κουράγιο κι έμπνευση για το αύριο.

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Παπαδόπουλο

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1984. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Έντυπη Δημοσιογραφία και τα Πολυμέσα στο Emerson College της Βοστώνης. Εργάζεται από το 2014 ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή. Έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα Τα Νέα (2008-2014) και στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης (2004-2007). Ρεπορτάζ του έχουν δημοσιευτεί και στη γερμανική έκδοση της Le Monde diplomatique. Το 2016 επιλέχθηκε ως υποψήφιος για το Special Award του European Press Prize. Το 2017 κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία έντυπου ρεπορτάζ του EU Migration Media Award.

Για να δείτε ιστορίες που εμπνέουν πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
LAWYERS’ RUN for Children - Annual ΣΔΕΕ Run2024
Εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση και ολοκλήρωση της περιόδου εγγραφών
47ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο