Νέα μέτρα: Επανεκκίνηση για τους αγώνες δρόμου

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τον Ιούνιο οι αγώνες δρόμου ξεκινούν και πάλι ενώ θα ανοίξουν και τα γυμναστήρια

Share

Ναι, είναι γεγονός! Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Μαΐου έχουμε την επανεκκίνηση για τους αγώνες δρόμου!

Ξεκινούν οι αγώνες δρόμου

Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου επιτρέπεται και η πραγματοποίηση αγώνων ερασιτεχνικού αθλητισμού εκτός σταδίου στο πλαίσιο του ανοίγματος εκδηλώσεων.

Οι αγώνες θα πρέπει να πραγματοποιούνται με ειδικά πρωτόκολλα (με rapid test ή PCR και μάσκα) που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια συμμετεχόντων και διοργανωτών. Οι εγγραφές θα είναι ηλεκτρονικές και δεν θα επιτρέπονται θεατές ούτε θα γίνονται απονομές. Ο αριθμός των δρομέων ορίζεται στους 300 με την εκκίνηση θα δίνεται κατά κύματα ανά 50 άτομα.
Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και τους κανόνες που θα ισχύουν.

Ωστόσο, το βέβαιο είναι πως από τον Ιούνιο σύμφωνα με τα νέα μέτρα γίνεται επανεκκίνηση για τους αγώνες δρόμου!

Άνοιγμα γυμναστηρίων

Όπως είχε ανακοινωθεί και στο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των δραστηριοτήτων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια. Τόσο οι εργαζόμενοι σε αυτά όσο και οι αθλούμενοι θα πρέπει να πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση διπλής μάσκας ακόμα και κατά την άθληση με εξαίρεση κάποιες ασκήσεις (κάτι που θα ανακοινωθεί).
Όλοι θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα υγιεινής.

Ειδικά για τη χρήση της μάσκας για το ποιοι πρέπει να τη φορούν, ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τύπος και ποιοι εξαιρούνται ισχύουν τα εξής:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.

2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.

3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2. 

Aναμένονται τις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο πρωτόκολλο που θα ισχύσει.

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

Δείτε περισσότερα για τα νέα μέτρα στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο