Επιστροφή Mo Farah στα 10.000μ.

Με στόχο σε πρώτη φάση την πρόκριση για το Τόκιο αγωνίζεται ο Mo Farah στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. στις 5 Ιουνίου

Share

Mo Farah και 10.000μ. Δύο έννοιες που σχεδόν ταυτίστηκαν την προηγούμενη δεκαετία. Κι όμως ο Βρετανός έχει να τρέξει στην αγαπημένη του απόσταση από το 2017.

Ωστόσο, έχουμε νέα! Η μεγάλη επιστροφή του Mo Farah στα 10.000μ. θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

O Sir των μεγάλων αποστάσεων, Mo Farah, αποφάσισε να επιστρέψει στα 10.000μ. μετά την, όχι και τόσο, πετυχημένη απόπειρα του να “ανέβει” στον Μαραθώνιο.

Έτσι, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου σε βρετανικό έδαφος, στο Μπέρμιγχαμ, θα διεκδικήσει, αρχικά, την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για να το πετύχει θα πρέπει αφενός να πιάσει το όριο της Ολυμπιακής Επιτροπής (27:28.00) αφετέρου να είναι στους πρώτους δύο Βρετανούς. Βλέπετε ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί και το κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας της Μ. Βρετανίας.

Μύθος στο δεκάρι

Να θυμίσουμε πως στο αγώνισμα των 25 στροφών ο Mo Farah μετρά δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2012 και 2016) και ακόμα τρία χρυσά κι ένα ασημένιο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 26:46.57 που αποτελεί και ρεκόρ Ευρώπης.

Δείτε πληροφορίες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ.

Πλέον στα 38 του και μετά από το πέρασμα από τον Μαραθώνιο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα, ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται αισιόδοξος για μεγάλες επιδόσεις.

Θυμηθείτε τη σπουδαία νίκη του στο αγώνισμα στην πατρίδα του το 2012

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1η Εθελοντική Αιμοδοσία ΣΔΥΑ 2022
Ευχαριστήριο μήνυμα της Προέδρου του ΣΔΥΑ στους συμμετέχοντες
Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός
Πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους
Πένθος για τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»
Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Σιαμάτρας, ενεργό μέλος του Συλλόγου
Back to Top