Benjamin Pachev: O δρομέας που τρέχει χωρίς αθλητικά παπούτσια

Ο 22χρονος κρατά μία «παράξενη» οικογενειακή παράδοση

Share
Ο Benjamin Pachev τρέχει με Crocs

Σίγουρα έχουμε δει πολλούς δρομείς να τρέχουν με όλων των ειδών τα παπούτσια ή ακόμα και χωρίς καθόλου. Για τον Benjamin Pachev από τις ΗΠΑ η επιλογή των παπουτσιών για τρέξιμο ακολουθεί «οικογενειακή» παράδοση.

Ο 22χρονος αθλητής τρέχει πάντα με τα, γνωστά για την άνεσή τους, πλαστικά παπούτσια Crocs. Και αν αναρωτιέστε για τους χρόνους του την περασμένη εβδομάδα συμμετέχοντας σε έναν αγώνα 5χλμ. στο Portland τερμάτισε σε 14:47:63 με ρυθμό 2:57 και κατατάχθηκε 12ος.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Το 2017 και σε ηλικία 18 χρονών είχε συμμετάσχει σε Ημιμαραθώνιο στην Ινδιανάπολη όπου τερμάτισε στην 16η θέση με χρόνο 1:11:53, ενώ στο ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο πατέρας του τερματίζοντας σε 1:17:26, φυσικά με τα ίδια παπούτσια, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η οικογένεια Pachev τρέχει με Crocs
Η οικογένεια Pachev με τα αγαπημένα τους παπούτσια

Η οικογενειακή παράδοση

Ο Sasha Pachev, πατέρας του Benjamin, μετανάστης στις ΗΠΑ από τη Ρωσία, απόκτησε στη νέα του χώρα 10 παιδιά. Όταν ήταν μικρά τους αγόρασε από ένα ζευγάρι Crocs λόγω του χαμηλότερού τους κόστους από τα αθλητικά μοντέλα. Αργότερα, όταν πρότεινε στα παιδιά του να τους αγοράσει κανονικά αθλητικά παπούτσια αυτά αρνήθηκαν αναφέροντας ότι το τρέξιμο με τα Crocs τους έμοιαζε πιο φυσικό.

“Είναι σαν να τρέχεις έχοντας έναν ανεμιστήρα που στέλνει συνεχώς αέρα στα πόδια σου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Benjamin μετά τον τερματισμό στο στον Ημιμαραθώνιο το 2017. Και μάλλον αυτή η άνεση, είναι αυτή που έχει κερδίσει όλη την οικογένεια.

Η ζωντανή διαφήμιση

Η Crocs είχε σπεύσει να συγχαρεί το νέο που έδωσε νέα χρήση στα παπούτσια της. Κάτι που νομίζουμε κανένας από την εταιρεία δεν το είχε σκεφτεί.

Η Crocs συγχαίρει τον Benjamin Pachev
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο