Έγιναν οι αγώνες επιλογής της Αιθιοπίας για τον Μαραθώνιο

Βγήκαν σήμερα οι δρομείς που θα τρέξουν με την Αιθιοπία στο Τόκιο

Share

Τα πολυσυζητημένα trials της Αιθιοπίας, οι αγώνες επιλογής για τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο, δηλαδή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αντίς Αμπέμπα.

Έτσι, βγήκε η τριάδα των δρομέων, ανδρών και γυναικών, που θα τρέξουν στο Τόκιο στον Μαραθώνιο εκπροσωπώντας την αφρικανική χώρα.

Η μεγάλη είδηση που προηγήθηκε φυσικά ήταν η απουσία του Kenenisa Bekele που μερικές μέρες νωρίτερα δήλωσε πως δεν θα αγωνιστεί.

Στον αγώνα, μεγάλος νικητής ήταν ο Shura Kitata, ο αθλητής που εντυπωσίασε με τη νίκη του πριν μερικές μήνες στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Ο Kitata τερμάτισε πρώτος στον αγώνα απόστασης 35χλμ. σε 1:45:55.

Δεύτερος ήταν ο Lelisa Desisa σε 1:46.15 και τρίτος ο Sisa Lema σε 1:46:18.

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Tigist Girma σε 1:59.23, δεύτερη η Birhane Dibaba σε 1:59:45, και τρίτη η Roza Bekele σε 2:00:16.

Αξίζει να πούμε πως ο αγώνας έγινε σε υψομέτρο 2.200μ. κάτι που σημαίνει πως το έργο των δρομέων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Και πως το 1:45:55 (3:01/χλμ.) δεν είναι τόσο αργό όσο φαίνεται…

*Οι επιδόσεις ενδέχεται να διαφέρουν καθώς δεν είναι ακόμα επίσημες. Άλλωστε και στη φωτό φαίνεται πως οι αθλητές δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά. Οι πληροφορίες και η φωτογραφία είναι από την σελίδα της Ομοσπονδίας στίβου της Αιθιοπίας στο facebook.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο