Η επανεκκίνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Skyrunning

Κορυφαίοι αθλητές του mountain running σε πυρετό ετοιμασιών

Share
Από τον αγώνα BUFF Epic course
Οι κορυφές των Πυρηναίων περιμένουν τους συμμετέχοντες του πρωταθλήματος. ΦΩΤΟ: Billy Fotograf

Τα καλά νέα αρχίζουν να καταφθάνουν βάζοντας όλους τους δρομείς σε ετοιμότητα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning και το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Νέων πρόκειται να ξεκινήσει με ομάδες δρομέων από 29 χώρες στα δύο πρώτα event. Μετά την αναβολή των αγώνων του 2020 οι συμμετέχοντες είναι πιο έτοιμοι από ποτέ με τα βουνά να τους περιμένουν.

Σε αναμονή αθλητών τα Πυρηναία

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning  θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου στο Vall de Boi στην ισπανική πλευρά των Πυρηναίων, περιοχή όπου έγινε και το αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2016.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες Vertical, Sky και Skyultra, με τους συμμετέχοντες να συναγωνίζονται για παγκόσμιους τίτλους και 27 μετάλλια, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Υπάρχει ακόμα και ένα τίτλος (Combined) για όσους έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στο Vertical όσο και στο Sky.

Περίπου 185 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή και στις τρεις αποστάσεις, που αποτελούν μέρος του Buff Mountain Festival. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε ότι το αντίστοιχο φεστιβάλ το 2019 κατάφερε να συγκεντρώσει 3.000 αθλητές και 15.000 θεατές(!), οπότε κάνουμε υπομονή να επιστρέψουμε σε τέτοια νούμερα από τις επόμενες χρονιές.

Ο Ισπανός Luis Alberto Hernando στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ultra, Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning 2016. ΦΩΤΟ: iancorless.com

Και οι νέοι στο παιχνίδι

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Skyrunning έρχεται στην περιοχή L’Auila κοντά στην Ρώμη και θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίου ως την 1η Αυγούστου.

Στην πέμπτη έκδοση του πρωταθλήματος έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 187 αθλητών από 26 χώρες, με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται μεταξύ 15 και 23 ετών. Οι  Νέοι θα παλέψουν στα βουνά της Ιταλίας για 54 μετάλλια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα  Gran Sasso Vertical Run (3,8 χλμ. και 1.000μ. κάθετης ανάβασης) και τον Gran Sasso SkyRace (23χλμ. και 2.369μ. κάθετης ανάβασης) με τους μικρούς (ηλικίας 15-17 ετών) να τρέχουν σε διαφοροποιημένη διαδρομή.

Η Claudia Sabata χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2018 στην L’Aquila της Ιταλίας. ΦΩΤΟ: Luca Cironi

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.skyrunning.com/

Για να δείτε θέματα ειδικά για mountain running πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο