Snowdon Skyrace στην Ουαλία

Νέος αγώνας στο καλεντάρι του Skyrunner World Series

Share

Ένας νέος αγώνας έχει κάνει την εμφάνισή του στο καλεντάρι του Skyrunner World Series. Πρόκειται για τον Snowdon Skyrace, έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα στην Ουαλία με τεχνικό τερέν.

Ο Απρίλιος ξεκινά ευχάριστα για τους φίλους του skyrunning

Όταν το Μάρτιο ανακοινώθηκε το καλεντάρι της φετινής σειράς Skyrunner World Series, η διοργάνωση ήταν σε αναμονή για την προσθήκη ενός αγώνα εντός της Μεγάλης Βρετανίας. Το μυστήριο έλαβε τέλος στη 1η Απριλίου όταν και επίσημα έγινε η ανακοίνωση ότι ο Snowdon Skyrace στο εθνικό πάρκο Snowdonia θα αποτελέσει τον 12ο αγώνα της φετινής σειράς.

Η Seana Forbes εκπρόσωπος του Skyrunner World Series αναφέρει: «Ψάχναμε για έναν αγώνα εντός της Μεγάλης Βρετανίας. Η χώρα έχει δυνατή κοινότητα skyrunnig και πολλά μέρη είναι ικανά να φιλοξενήσουν ένα αθλητικό event επιπέδου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να προσθέσουμε τώρα το Snowdon Skyrace στο καλεντάρι μας. Η διαδρομή έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει η αγαπημένη των αθλητών όπως περιπλανήσεις, ανέβασμα σε κορυφογραμμές, απότομες αναβάσεις και τεχνικές καταβάσεις, χωρίς να ξεχνάμε τις σκληρές συνθήκες που επιβάλει ο Βρετανικός καιρός. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα του Skyrunner World Series ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Βρετανία αυτόν τον Οκτώβριο και ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να δίνει στους ακόλουθούς μας και στους αθλητές κάτι για να ελπίζουν για κάτι παραπάνω μέσα τη φετινή αβεβαιότητα».

Το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής επιβεβαιώνει τον απαιτητικό της χαρακτήρα.

Ο Michael Jones, τεχνικός διευθυντής του αγώνα δήλωσε ότι ήταν από το 2018 ο στόχος τους να συμπεριληφθεί ο αγώνας στο καλεντάρι του Skyrunner World Series, ενώ τονίζει τη μοναδικότητα της διαδρομής και τον ενθουσιασμό του που τελικά θα συμβεί φέτος.

Οι εγγραφές για τον αγώνα έχουν ήδη ξεκινήσει με τις μισές διαθέσιμες θέσεις να έχουν καλυφθεί, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο https://apexrunning.co/events/snowdonskyline

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελλερεφόντεια 2024: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα
Απίστευτη γκάφα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 - Το βίντεο
Ο νεαρός 200άρης βιάστηκε να κόψει ταχύτητα…
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Ιουλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο