Ακύρωση του Sougliani Trail και μετατροπή σε ανοικτή προπόνηση

Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
Sougliani Trail - λογότυπο

H διοργάνωση του Sougliani Trail ανακοινώνει την ακύρωση του αγώνα και τη μετατροπή του σε ανοιχτή προπόνηση.
Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

«Η διοργάνωση Sougliani Trail βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα που είχε ορισθεί για τις 25 Απριλίου στο Στρατονικό Όρος. Η διοργάνωση είχε θέση εξαρχής ως καταληκτική ημερομηνία την  1η  Απριλίου ως απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να υπάρχει ο ελάχιστος απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή του. Δυστυχώς τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση αφού δεν μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός.

Αντί αυτού μετατρέπουμε τον αγώνα Sougliani Trail 24,5km & Sougliani Path 12km σε ανοικτή προπόνηση για 7η συνεχόμενη χρονιά παρεϊστικη προπόνηση τρεξίματος στο Στρατονικό Όρος, στον  Σταυρό & Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης, από την οποία 20,3χλμ είναι μονοπάτι (82,8%). Προσκαλούμε τους αθλητές να τρέξετε και πάλι μαζί μας στα μονοπάτια της περιοχής μας.

Προσοχή! Στην προπόνηση που θα κάνουμε δεν θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού αλλά θα περάσουμε από τρεχούμενα νερά στο χιλιόμετρο : 3,4 – 4,4 – 11- 17 – 21, όπου μπορούν να πιουν νερό οι αθλητές. Γι’ αυτό, όσοι έρθουν, θα πρέπει να έχουν την δική τους τροφοδοσία την ίδια μέρα Κυριακή  (25/4), ίδια ώρα (10:00πμ) και ίδιο σημείο εκκίνησης (1ο Δημοτικό σχολείο Σταυρού).

Ακολουθώντας τους κανονισμούς της ΓΓΑ (ΦΕΚ 895Β’/06-03-2021), Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων. Πρακτικά, κάθε ομάδα θα είναι πιο ευέλικτη αν αποτελείται από 2 ως 4 αθλητές ίδιου ρυθμού, αντί για περισσότερους. Προς το παρόν απευθυνόμαστε μόνο σε κάτοικους που μένουν μόνιμα στον Σταυρό & Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης βάσει  όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις μεταφορές. Ευελπιστούμε μέχρι τις 25/4, που θα  γίνει η προπόνηση να είναι καλύτερη η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και να επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε ολόκληρη την χώρα μας και να τρέξουν στην προπόνηση όσοι αθλητές θέλουν από οποιαδήποτε περιοχή  της Ελλάδας.

Οι αθλούμενοι πολίτες και οι αθλητές  μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό SMS 6 (πεζοί ή με ποδήλατο), μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.       

Ο κάθε αθλητής/ρια μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό προπόνησης που πιστεύει ότι είναι καλύτερος για αυτόν/την, χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να χαθεί γιατί θα υπάρχει πολύ καλή σήμανση σε όλο το μήκος της διαδρομής (χρώμα κόκκινο, κίτρινο, μπλε) , ταμπέλες κατεύθυνσης και το (Χ) που δείχνει το λάθος και κώνους με το λογότυπο της διοργάνωσης σε δασικούς δρόμους. Η σήμανση θα είναι ακριβώς ίδια με την ημέρα που θα γινόταν  ο επίσημος αγώνας (25/4/2021).

Ώρα συνάντησης: 09:45πμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:00πμ.

Εκτιμώμενος χρόνος προπόνησης: από 2:30 ως 5:30 ώρες.

Τόπος συνάντησης: Πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, δίπλα στο ρέμα.

Πώς θα έρθετε στο σημείο συνάντησης: Όταν φτάσετε στο χωριό Σταυρός Θεσσαλονίκης( κέντρο), θα δείτε στα δεξιά σας μια ταμπέλα που οδηγεί προς Άνω Σταυρό. Στρίβετε λοιπόν δεξιά και ύστερα από 500μ. συναντάτε πάνω στον δρόμο, στα αριστερά σας, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακριβώς δίπλα σας είναι το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, στην πίσω πλευρά του οποίου μπορείτε και να παρκάρετε.

Όσοι παραβρεθούν στην προπόνηση στις 25/04/2021, θα παραλάβουν τον χάρτη της διαδρομής από την μια μεριά και από την άλλη μεριά τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν, ώστε να ξέρουν ποια είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν. Η χρήση του χάρτη  είναι υποχρεωτική για όσους αθλητές τρέξουν στην προπόνηση στις 25/04/2021 και θα δοθεί εκείνη την ημέρα από τους διοργανωτές .

Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να δει και να κατεβάσει την διαδρομή Sougliani Trail 24,5km με GPS στο link:  https://el.wikiloc.com/mountain-running-diadromes/sougliani-trail-24-5km-stratoniko-oros-46812600

Βρισκόμαστε στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, σε πολύ κοντινή απόσταση από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς ( περίπου 80 με 100χλμ.) Πληροφορίες για την διαδρομή μπορείτε να δείτε στο site: http://www.fosstavrou.gr/trail/

Όποιος αθλητής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, παρακαλούμε να μας ενημερώσει μέχρι το Σάββατο, 24/4/2021, στο e-mail: [email protected] ή στα παρακάτω τηλέφωνα:  

6983054323 και 6971595080 (wind) Γιάννης Αγκοτάκης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο