Θωμάς Τάτσιος – Χρήστος Μπεντιούλης

Η ιστορία μιας ξεχωριστής φιλίας, που ενισχύεται μέσα από το Thessaloniki Virtual Marathon

Share

Είναι μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τη ζωή. Μια σχέση που επιβιώνει μέσα από σκληρή δοκιμασία της καθημερινότητας. Μια σχέση που ξεκίνησε σ’ ένα κάμπινγκ στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου γεννήθηκε η φιλία ανάμεσα στον Θωμά Τάτσιο και τον Χρήστο Μπεντιούλη, αναπτύχθηκε μέσα από τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ όλα τα προηγούμενα χρόνια και πλέον επεκτείνεται και στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon, τη νέα διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 για καλό σκοπό, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου.

Ο Θωμάς Τάτσιος είναι ο φίλος και ο Χρήστος Μπεντιούλης ο καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, πάσχων από εγκεφαλική παράλυση λόγω σπαστικής παραπληγίας. «Κάθε χρόνο κάναμε διακοπές στην Ιερισσό, οικογενειακά. Ο γιος μου είναι 12 χρονών και η κόρη μου 10. Βγαίναμε βόλτα κάθε απόγευμα», θυμάται ο Θωμάς. «Μια μέρα είπαμε να πάρουμε και τον Χρήστο μαζί μας. Είχαμε την φαεινή ιδέα να ανέβουμε στα συγκρουόμενα. Και ξαφνικά είδαμε τον Χρήστο να συμμετέχει,  να ενθουσιάζεται, να γελάει, να χαιρετάει όσους συγκινημένοι όπως κι εμείς, μας έβλεπαν. Αυτό ήταν.. Ο Χρήστος έγινε μέλος της… αθλητικής μας ομάδας!»

Το ένα φέρνει το άλλο και ήταν θέμα χρόνου να φέρει τον Χρήστο Μπεντιούλη στην εκκίνηση ενός «δρόμου» διαφορετικού από όσους είχε γνωρίσει μέχρι τότε.

«Ήταν το 2015 όταν είπαμε να κάνουμε 5χλμ. έτσι για δοκιμή, στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Φοβήθηκα λόγω του συνωστισμού μήπως τραυματίσουμε κάποιον με τους τροχούς ή μήπως έχουμε κάποιο ατύχημα εμείς. Μέσα σε 15.000 κόσμο ήταν δύσκολο το εγχείρημα. Έτσι το πήραμε απόφαση. Αλλάξαμε επίπεδο και δοκιμάσαμε στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, στα 21 χιλιόμετρα! Χαρά απερίγραπτη, εικόνες, χρώματα… Όχι, δεν κουράστηκα. Έπαιρνα δυνάμεις από την ευχαρίστηση του Χρήστου».

Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το 2018. Την επόμενη χρονιά έχοντας πλέον την εμπειρία και μοναδικά συναισθήματα,  οι δυο τους πήραν θέση στην εκκίνηση του Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, φθάνοντας στο απόλυτο αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης. Η εκκίνηση δόθηκε αλλά μετά τα πολλά χειροκροτήματα υπήρξε ένα απρόβλεπτο γεγονός. Βλέπετε υπήρχε στον ορίζοντα ένα ακόμη εμπόδιο, μια ακόμη δοκιμασία, ψυχική και τεχνική, που κλήθηκαν να ξεπεράσουν.

«Αμέσως μετά την εκκίνηση, στην Πέλλα, την ώρα που είμαστε στο πλακόστρωτο, έφυγε η ρόδα από το καρότσι! Χάσαμε την ισορροπία μας αλλά χωρίς να τραυματισθούμε. Δεν κατάφερα να επιδιορθώσω τη ρόδα, αλλά ευτυχώς ο πατέρας μίας κοπέλας που βρέθηκε εκεί κατάφερε και επισκεύασε τη βλάβη! Πανευτυχείς τους ευχαριστήσουμε, συνεχίσαμε μέχρι τον τερματισμό, ώρες μετά , αλλά μικρή σημασία είχε αυτό. Το χειροκρότημα, η συγκίνηση και τα συναισθήματα και των δυο μας ήταν ότι καλύτερο ζήσαμε εκείνη τη μέρα…».

Εκείνο το συμβάν αποδείχθηκε καθοριστικό, γιατί ο Χρήστος χάρη σε πρωτοβουλία της Livemedia.gr απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο αμαξίδιο. 

Μάλιστα, ως ομάδα με την ονομασία “Never Give Up” οι δύο φίλοι έχουν πλέον ενταχθεί επίσημα στους ωφελούμενους φορείς κοινωνικής ευθύνης των διοργανώσεων του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, αρχής γενομένης από το καινοτόμο, εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon.

Το “Never Give Up” αποτελεί πλέον μέρος του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και ο Θωμάς Τάτσιος εντάσσεται πλέον στην Οργανωτική Επιτροπή των δύο διοργανώσεων στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης. Η εξαιρετική έως σήμερα προσπάθεια του η οποία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ήθους και ανθρωπιάς θα υποστηριχτεί τα μέγιστα από τις δύο διοργανώσεις προς όφελος του κοινωνικού σκοπού που υπηρετεί. 

Ο Θωμάς Τάτσιος θα τρέξει και πάλι με τον Χρήστο Μπεντιούλη στο Thessaloniki Virtual Marathon, στέλνοντας το ίδιο μήνυμα, αλλά με διαφορετικό τρόπο:

«Δεν έχει σημασία που είναι Virtual ο αγώνας. Σημασία έχει να αγωνιστείς. Όταν φθάνει η ώρα των δύο μεγάλων διοργανώσεων της πόλης μας, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο, τρέχω πάντοτε με τον Χρήστο. Κάνουμε μεγάλες αποστάσεις στην παραλία της Θεσσαλονίκης ως προετοιμασία και φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να τρέξουμε μέσα στην περίοδο των γιορτών. Να προσφέρουμε κι εμείς σε κάποιους που χρειάζονται την βοήθειά μας. Αυτό θα κάνουμε, όπως πολύ καλά ξέρουμε. Υπολογίζω να τρέξουμε 3 ή 5 χιλιόμετρα». 

Δηλώστε συμμετοχή στο Thessaloniki Virtual Marathon και ζήστε μία πρωτόγνωρη εμπειρία!

Στο Thessaloniki Virtual Marathon, το οποίο διοργανώνει ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο καθένας μπορεί να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ ή 3χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (π.χ. διάδρομο), οποιαδήποτε μέρα επιλέξει κατά το διάστημα που ο αγώνας θα «τρέχει» με την κορυφαία ενέργεια της ΖeniΘ η οποία είναι ο μεγάλος υποστηρικτής και Χορηγός της διοργάνωσης. 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία και, αφού οι ίδιοι υποβάλλουν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας τον χρόνο της επίδοσής τους, θα λάβουν ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής τους και ταχυδρομικά το αναμνηστικό μετάλλιο και το επίσημο t-shirt της διοργάνωσης.

Βήμα 1ο: Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή sporthive στο κινητό σας ή μπείτε από τον υπολογιστή σας στον επίσημο δικτυακό τόπο thessalonikivirtualmarathon.org.

Βήμα 2ο: Κάντε την εγγραφή σας  πατώντας στο κουμπί Δήλωσε συμμετοχή / SignUp.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και μόλις η εγγραφή ολοκληρωθεί θα λάβετε email με τον αριθμό συμμετοχής σας.

Βήμα 3ο: Επιλέξτε την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε για να καλύψετε την απόσταση που έχετε δηλώσει (3χλμ., 5χλμ., 10χλμ., Ημιμαραθώνιο ή Μαραθώνιο). 

Η ημέρα αυτή μπορεί να είναι από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής σας, μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο thessalonikivirtualmarathon.org.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο