Οι αγώνες της Παραμονής

Αγώνες που παραδοσιακά γίνονται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγιναν και φέτος χαρίζοντας σπουδαίες επιδόσεις

Share

Οι αγώνες της Πρωτοχρονιάς και των εορταστικών ημερών σε όλο τον κόσμο δεν έλειψαν και από αυτές τις γιορτές παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

Έτσι, στην Ισπανία και στην περιοχή της Μαδρίτης, Σαν Σιλβέστρ, πραγματοποιήθηκε ο παραδοσιακός αγώνας San Silvestre Vallecana με μεγάλο νικητή τον Daniel Simiu Ebenyo σε 27:41 και τον Ιταλό Faniel Eyob και τον Αμερικάνο Paul Chelimo να ακολουθούν.
Στον ίδιο αγώνα νικήτρια ήταν η Yulemzerf Yehualaw Densa από την Αιθιοπία με 31:17.

O αγώνας φέτος έγινε μόνο για ελίτ δρομείς και σε μία νέα, κυκλική διαδρομή ώστε να περιοριστεί όποιος κίνδυνος για τους αθλητές αλλά και για την πόλη, ενώ υπήρχαν και αντιδράσεις κάποιων κατοίκων για τη διεξαγωγή του.

Ο San Silvestre Vallecana είναι ένας αγώνας 10χλμ. που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στη γειτονιά της ισπανικής πρωτεύουσας από το 1964. Η συγκεκριμένη γειτονιά είναι η “βραζιλιάνικη” γωνία της Μαδρίτης και ο αγώνας που γίνεται την τελευταία μέρα του έτους στην πραγματικότητα είναι ένας φόρος τιμής στον πραγματικό, όμώνυμο αγώνα που γίνεται στην Βραζιλία από το 1925!

Το Boclassic στην Ιταλία
Ένας ακόμα αγώνας της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ήταν ο Boclassic που έγινε για 46η φορά στην περιοχή Bolzano της ιταλίας. Είναι ένας αγώνας ανωμάλου δρόμου που κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετά μεγάλα ονόματα.

Φέτος, μεγάλος νικητής ήταν ο Oscar Chelimo από την Ουγκάντα και η Margaret Kipkemboi από την Κένυα.

To ενδιαφέρον είναι πως και αυτός ο αγώνας έχει εμπνευστεί από τον Saint Silvestre Road Race της Βραζιλίας, ενώ στην ιταλική πόλη του βορά έγινε για πρώτη φορά το 1975 με την επωνυμία Corsa Internazionale di San Silvestro.

Από το Bolzano που βρίσκεται στην περιφέρεια του Νότιου Τυρόλου στην Βόρεια Ιταλία στα σύνορα με την Ελβετία, έχουν περάσει πολλά σπουδαία ονόματα του δρομικού χώρου όπως ο Daniel Komen, o Paul Kosgei, o Imane Merga, o Edwin Soi, αλλά και οι Ευρωπαίοι Stefano Baldini και Serhiy Lebid.

Γρήγορες Dibaba και Obiri στην Βαρκελώνη
Αγώνας όμως έγινε και στην Βαρκελώνη το ίδιο βράδυ. Ο λόγος για τον Cursa dels Nassos και μάλιστα με σπουδαίες επιδόσεις. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 5 και 10χλμ. μόνο για ελίτ, ενώ η Genzebe Dibaba είχε δηλώσει πως θα κυνηγούσε το Παγκοσμιο ρεκόρ στην άσφαλτο στο 5άρι (14:44 από την Sifan Hassan).

Τελικά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε σε 15:00, ενώ στα 10χλμ. η Hellen Obiri έδειξε σε καλή κατάσταση τερματίζοντας σε 30:53 τρέχοντας σχεδόν μόνη της.

Στους άνδρες, ο νεαρός Γάλλος Jimmy Gressier ήταν ο μεγάλος νικητής στα 5χλμ. με 13:39, ενώ στα 10χλμ. πρώτος ήταν ο Morhad Amdouni από την Γαλλία με 27:41.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο