Η Μαρία Πολύζου τρέχει στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon

«Οι δρομείς έχουμε πάθος γι’ αυτό που κάνουμε!»

Share

«Οι δρομείς έχουμε πάθος γι’ αυτό που κάνουμε!» δηλώνει η πρωταθλήτρια Μαραθώνιου Μαρία Πολύζου με αφορμή τη συμμετοχή της στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Το να απαριθμείς τις διακρίσεις ενός αθλητή είναι ένας λόγος να καταλάβεις την αγωνιστική του αξία Το να μιλήσεις μαζί του είναι ένας σοβαρός λόγος να αναδείξεις την προσωπικότητά του, ενίοτε και τον χαρακτήρα του. Πόσο μάλλον όταν κατέχει τον τίτλο του πρεσβευτή του Ελληνικού Αθλητισμού. Εν προκειμένω μιλάμε για πρέσβειρα του αθλητισμού μας και την κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ Μαραθώνιου δρόμου με 2 ώρες 33′.40″, ρεκόρ που παραμένει ως έχει από το 1998.

Πρόκειται για τη Μαρία Πολύζου, την ακάματη αθλήτρια-προπονήτρια και με πλούσια ατζέντα, άνθρωπο της καθημερινότητας, που μίλησε για την ενεργή στήριξη και συμμετοχή της στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon, τη νέα διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 για καλό σκοπό, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε τρόφιμα για τις ανάγκες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου.

«Και βέβαια θα τρέξω στο Thessaloniki Virtual Marathon. Ήδη έχω κάνει την εγγραφή μου στα 10.000μ.. Μπορεί να είναι περίοδος γιορτών, αλλά δεν μπορώ να αφήσω την ομάδα μου αβοήθητη. Είναι περίπου 300 δρομείς στην ομάδα και πρέπει να συντονιστούν όλοι ανταλλάσσοντας email. Ο κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα και προπονείται ο κάθε ένας μόνος του ή δύο-τρεις μαζί, αλλά σίγουρα όλοι χρειάζονται παρακολούθηση», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Γιατί όχι Virtual; Άλλωστε ο καθένας κάθε φορά αγωνίζεται για έναν σκοπό. Πόσο μάλλον όταν τα χρήματα της συμμετοχής, εξ αρχής γνωρίζουμε ότι θα έχουν αποδέκτη την κάλυψη αναγκών σίτισης για συνανθρώπους μας που στερούνται το αυτονόητο, το πιο απλό πράγμα στη ζωή μας…».

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που κρατάει τους δρομείς ή το δρομικό κίνημα όρθιο εν μέσω πανδημίας και μηδενικούς αγώνες, η απάντηση της Μαρίας Πολύζου ήταν ξεκάθαρη:

«Το πάθος! Ο στόχος παραμένει ίδιος, γιατί υπάρχει κοινός παρονομαστής. Ο συναγωνισμός, η νίκη, τα μετάλλια… Αλλά το πάθος; Πρέπει να το έχεις για να συνεχίσεις. Μας λείπουν οι αγκαλιές, τα ταξίδια, οι νίκες… Αλλά αν δεν έχεις πάθος δύσκολα θα τα ξανασυναντήσεις».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια για αυτοβελτίωση: «Η ευχαρίστησή μου είναι όταν βλέπω ανθρώπους να βελτιώνονται. Είναι έργο ζωής για μένα. Οι ίδιοι οι δρομείς μου διηγούνται τη ζωή πριν και τη ζωή μετά από έναν Μαραθώνιο. Δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι! Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε τι που βάζουμε ως στόχο και βλέπουμε οτι η προσπάθεια φέρνει βελτίωση».

Η Μαρία Πολύζου έχει αφιερώσει ενα μεγάλο κομμάτι του εαυτού της στους δρόμους αντοχής. Σε διάρκεια 30 χρόνων αθλητισμού, έχει διανύσει 280.000 χιλιόμετρα. Μέσα από τη γνώση, που δεν σταματάει ποτέ να έρχεται, στη λέξη «αντοχή» εχει προσθέσει την δική της ερμηνεία στέλνοντας παράλληλα κι ένα μήνυμα:

«Όπως γνωρίζετε πέρασα από συμπληγάδες και δύσκολες στιγμές με την υγεία μου. Ξεπέρασα τον καρκίνο με χημειοθεραπείες. Το μήνυμά μου προς τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα είναι να βλέπουν την Άνοιξη μπροστά τους. Να μην μετράνε αντίστροφα τον χρόνο που φεύγει, αλλά να μετράνε αντίστροφα τον χρόνο για την τελευταία μέρα της θεραπείας τους. Μέχρι να τερματίσουν σ’ αυτόν τον Μαραθώνιο…».

Δηλώστε συμμετοχή στο Thessaloniki Virtual Marathon και ζήστε μία πρωτόγνωρη εμπειρία!

Στο Thessaloniki Virtual Marathon, το οποίο διοργανώνει ο ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο καθένας μπορεί να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ ή 3χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (π.χ. διάδρομο), οποιαδήποτε μέρα επιλέξει κατά το διάστημα που ο αγώνας θα «τρέχει» με την κορυφαία ενέργεια της ΖeniΘ η οποία είναι ο μεγάλος υποστηρικτής και Χορηγός της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία και, αφού οι ίδιοι υποβάλλουν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας τον χρόνο της επίδοσής τους, θα λάβουν ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής τους και ταχυδρομικά το αναμνηστικό μετάλλιο και το επίσημο t-shirt της διοργάνωσης.

Βήμα 1ο: Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή sporthive στο κινητό σας ή μπείτε από τον υπολογιστή σας στον επίσημο δικτυακό τόπο thessalonikivirtualmarathon.org.

Βήμα 2ο: Κάντε την εγγραφή σας πατώντας στο κουμπί Δήλωσε συμμετοχή / SignUp. Ακολουθήστε τις οδηγίες και μόλις η εγγραφή ολοκληρωθεί θα λάβετε email με τον αριθμό συμμετοχής σας.

Βήμα 3ο: Επιλέξτε την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε για να καλύψετε την απόσταση που έχετε δηλώσει (3χλμ., 5χλμ., 10χλμ., Ημιμαραθώνιο ή Μαραθώνιο). Η ημέρα αυτή μπορεί να είναι από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής σας, μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο thessalonikivirtualmarathon.org.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο