Δύο λόγια στα γρήγορα με τον αθλητή της Salomon, Δημήτρη Θεοδωρακάκο

Ο Έλληνας πρωταθλητής μας μιλά για το νέο του αγαπημένο “παιχνίδι” στο βουνό

Share

Αυτή την εβδομάδα είχαμε την χαρά να μιλήσουμε στα γρήγορα με τον πρωταθλητή της Salomon, Δημήτρη Θεοδωρακάκο.

Μας μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της περιόδου που διανύουμε, τους στόχους που θέτει αλλά και το νέο του “παιχνίδι” στο βουνό, το νέο Salomon SuperCross Blast GTX .

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε

Για το 2020:

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω, μας δοκίμασε σε κάθε τομέα της ζωής. Άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Θέλοντας και μη θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους μας…
Άλλοι αθλητές συνέχισαν τις προσπάθειές του όσο το δυνατόν σε κανονικές συνθήκες, με τροποποιημένο σχεδιασμό και άλλοι έχασαν το ‘’κίνητρο’’ και την όρεξή τους.

Προσωπικά απολαμβάνω την καθημερινή μου προπόνηση, ανεξάρτητα από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο βασικός και μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να συνεχίσω να απολαμβάνω αυτό ακριβώς που αγαπάω και να βρίσκω νέες προκλήσεις.

Για τον αγώνα υπεραπόστασης που έτρεξε:

Πρόσφατα δοκιμάσαμε με τον Νίκο Πολιά να τρέξουμε ένα αγώνα μεγαλύτερης απόστασης (142χλμ.), απ’ ό,τι είχαμε κάνει έως τότε.
Η αλήθεια είναι ότι μας άρεσε και ενδεχομένως να ξανακάνουμε κάτι αντίστοιχο ή και μεγαλύτερης απόστασης, εκτός απροόπτου.

Γι’ αυτές τις μέρες:

Στο μεταξύ, όμως, ανεβαίνω σε βουνά, απολαμβάνοντας όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρεξίματος στα μονοπάτια. Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος μιας που ο καιρός έχεις τόσες μεταβολές επηρεάζοντας το τερέν.
Άλλοτε είναι απλά βρεγμένο, άλλοτε πολύ λασπερό και άλλοτε απλά στεγνό.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ένα παπούτσι με ιδιαίτερες ικανότητες στη στήριξη και την πρόσφυση γι’ αυτές τις συνθήκες.

SUPERCROSS BLAST GTX

Για το νέο του αγαπημένο “παιχνίδι” στο βουνό:

Το SuperCross Blast GTX είναι ιδανικό για το μαλακό τερέν που δημιουργείται στα μονοπάτια αυτούς τους μήνες, ακόμη και των βουνών που ‘’πρωταγωνιστεί’’ η πέτρα. Πέραν της παραδειγματικής πρόσφυσης, είναι αδιάβροχο (Goretex μεμβράνη), οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας αποθαρρύνει και να μας μακριά από την προπόνηση…
Δεδομένου ότι δεν μας πιέζει τον προγραμματισμό καμία αγωνιστική υποχρέωση, είναι μια καλή περίοδος να παίξουμε με την ταχύτητα σε κάθε είδους παιχνιδιάρικη κατηφόρα, που τόσο μας έλειψε!

Τα προϊόντα της Salomon, διατίθενται στη χώρα μας από την Shop and Trade,
Τ. 210 3408400, www.shopandtrade.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο