Η Ελένη Μπερτσάτου για τη σημερινή ημέρα

H πρόεδρος του ΣΔΥ Αθήνας για τον Δρόμο Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Share

H πρόεδρος του ΣΔΥ Αθήνας, Ελένη Μπερτσάτου, μιλά για τον Δρόμο Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που έγινε πέρυσι 8 Δεκεμβρίου.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Φίλοι Δρομείς

Πέρυσι σαν σήμερα,

Αναχωρήσαμε από την Αθήνα το πρωινό της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2019, μια ακόμη ημερήσια εκδρομή για τον Σύλλογό μας, για να συμμετάσχουμε στον Αγώνα 10χλμ. ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η ανατολή του Ήλιου μας βρήκε να ταξιδεύουμε στην Εθνική, η ακύμαντη θάλασσα και ο γαλανός  ουρανός μας έδειχναν ότι η μέρα θα ήτανε αρκετά όμορφη. Προορισμός μας τα Καλάβρυτα. Κάθε χρόνο πηγαίνουμε στη μικρή πόλη των Καλαβρύτων, κάθε χρόνο τρέχουμε  τον αγώνα Θυσίας του Ολοκαυτώματος στον ίδιο πάντα δρόμο.

 Όλοι μας κάθε φορά πηγαίνουμε Εκεί, δεν μας κουράζει το πρωινό ξύπνημα και οι στροφές της διαδρομής καθώς ανηφορίζουμε. Δεν είναι κάποιο Τάμα που πρέπει να κάνουμε. Είναι η ηθική μας υποχρέωση που ορίζει τι πρέπει να κάνουμε. Είναι η δική μας ανάγκη να ξορκίσουμε το κακό, είναι η δική μας θέση να αφήσουμε απαλά το στεφάνι πάνω στο σταυρό, υποσχόμενοι Ποτέ πια Πόλεμος.

Ιερή στιγμή, ένας μικρός μαθητής στέκετε με ευλάβεια  και ακουμπάει  διστακτικά το στεφάνι στο μνημείο, και Εκεί, στο όνομα Όλων μας τα χέρια του μικρού Χάρη απόδωσαν την μέγιστη τιμή στα ονόματα των παιδιών που βρίσκονται χαραγμένα πάνω στις πλάκες του μνημείου. Εμείς τραγουδήσαμε το πένθιμο Εμβατήριο και  ψάλλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Μάτια συγκινήθηκαν, σκέψεις μας κατέκλυσαν καθώς ακουγότανε μέσα στην πρωινή σιγαλιά του λόφου η μαγνητοφωνημένη  φωνή  που μας εξιστορούσε τα ανείπωτα που έγιναν Εκεί.

Ο αγώνας ξεκίνησε όλοι  οι δρομείς  που βρισκόντουσαν στο αυτοκίνητο του ΣΔΥ Αθήνας τερμάτισαν την προσπάθειά τους. ο αγώνας έχει τις δυσκολίες του όμως τα πρόσωπα όλων των δρομέων που τερμάτιζαν ήταν χαρούμενα. Είχαν Όλοι για λίγα λεπτά  καταθέσει τη σκέψη του στους χαμένους του Ολοκαυτώματος.

Με σεβασμό στη μνήμη τους

Αέναες φιγούρες ιδεογράμματα, μας γνέφουν ψιθυρίζοντας
Ζήστε για Εμάς, για Εμάς τα παιδιά των Καλαβρύτων
που σταμάτησε η Ζωή μας  στις 13 Δεκέμβρη του 1943
.

Ελένη Μπερτσάτου
Για τον ΣΔΥ Αθήνας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο