Έτρεξε Μαραθώνιο σε 2:09 στον διάδρομο!

Ο CJ Albertson ξαναχτύπησε αυτή τη φορά από τον διάδρομο του

Share

Ο 27χρονος Αμερικάνος CJ Albertson είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση δρομέα. Αν και, εδώ που τα λέμε, οι περισσότεροι δρομείς κουβαλάμε μία ιδιότυπη…. τρέλα!

Πέρυσι τον είχαμε δει να σπάει το ρεκόρ Μαραθώνιου σε κλειστό στίβο, ενώ φέτος, την 1η Νοεμβρίου, πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χλμ. μέσα στο στάδιο.

Την περασμένη εβδομάδα ξαναχτύπησε με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό νέο ρεκόρ, αυτή τη φορά τρέχοντας έναν Μαραθώνιο στο διάδρομο του.

Ενώ ετοιμαζόταν, λοιπόν, να βγει για ένα δυνατό τεστ, είδε πως η ατμόσφαιρα στην πόλη του, το Φρέσνο της Καλιφόρνια, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Έτσι, αποφάσισε να τρέξει στο διάδρομο του για όσο αντέχει στην ταχύτητα των 19,5χλμ./ώρα.

Τελικά άντεξε για έναν ολόκληρο Μαραθώνιο, όμως δεν σταμάτησε και συνέχισε καλύπτοντας ακόμα 1,5 περίπου χιλιόμετρο (συνολικά 43,8χλμ.).

Το πέρασμα του στον Μαραθώνιο ήταν σε 2:09:58 επίδοση που θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο ρεκόρ εφόσον όλο αυτό είχε επίσημο χαρακτήρα (θα έπρεπε να είχε καταγράψει την προσπάθειά του και να είχε καλιμπράρει τον διάδρομο του), ωστόσο δεν πρόκειται καν να το “κυνηγήσει”. Δεν είχε κάνει άλλωστε τίποτα από αυτά τα δύο.

Ο Albertson που ετοιμάζεται για τον αγώνα The Marathon Project που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στην Αριζόνα (εκεί που θα αγωνιστεί και η Alexi Pappas) κατά καιρούς κάνει διάφορες… τρέλες τις οποίες ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει αρκετά.

Φυσικά, δεν αναγνωρίζει την επίδοση του αυτή σαν ατομικό ρεκόρ – έχει 2:11:49 – όμως διαπίστωσε πως είναι σε καλή κατάσταση εν όψει του αγώνα, όπου στόχος του είναι να κατέβει το 2:10.

Όπως δήλωσε, αυτή τη φορά αμέσως μετά την προσπάθειά του αισθάνθηκε το αίσθημα της ευφορίας του δρομέα, κάτι που δεν του είχε ξανασυμβεί ποτέ του!

Για να παίρνετε ιδέες πάντως, ο 27χρονος Αμερικανός, έτρεξε στο διάδρομο έχοντας διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του ξενώνα του σπιτιού του (που φιλοξενεί και τον διάδρομο του), έχοντας ανοιχτή την τηλεόραση με το αγαπημένο του σίριαλ. “Το έχω δει 5 φορές, ωστόσο, ήθελα κάτι να μου φτιάχνει τη διάθεση”. Αν και με αυτήν την ταχύτητα αμφιβάλλουμε αν μπορούσε να το παρακολουθήσει…

Δείτε το ποστ του Albertson μετά το εγχείρημά του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο