Στις ΗΠΑ θα τρέξει η Πάππας

Στις 20 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στο The Marathon Project στην Αριζόνα

Share

Οι Έλληνες πρωταθλητές ψάχνουν και ευτυχώς βρίσκουν λύσεις για να τρέξουν έναν Μαραθώνιο αυτήν την περίοδο.

Είδαμε, λοιπόν, πώς Κώστας Γκελαούζος και Γκλόρια Πριβιλέτζιο θα αγωνιστούν, αν όλα πάνε καλά, στις 6 Δεκεμβρίου στη Βαλένθια.

Στον ίδιο αγώνα ήταν να αγωνιστεί και η Αλέξι Πάππας, ωστόσο, τελικά άλλαξαν τα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας θα λάβει μέρος στο The Marathon Project, έναν αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Αριζόνα των ΗΠΑ στις 20 Δεκεμβρίου.

Τι είναι το The Marathon Project

Πρόκειται για έναν αγώνα που θα γίνει μόνο για ελίτ αθλητές σε μία κλειστή κυκλική διαδρομή 7χλμ. που χαρακτηρίζεται ως επίπεδη και γενικά «εύκολη». Μάλιστα, και οι καιρικές συνθήκες αναμένονται αρκετά καλές, κάτι που θα ευνοήσει τις καλές επιδόσεις.

Στο The Marathon Project θα λάβουν μέρος 100 δρομείς, 50 άνδρες και 50 γυναίκες, ενώ φυσικά θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα, δεν θα υπάρχει κοινό, ενώ και οι συμμετέχοντες θα έχουν περάσει από τεστ για COVID-19.

Το παρών θα δώσουν και κορυφαίοι δρομείς από τις ΗΠΑ, και όχι μόνο, ενώ γενικά το επίπεδο αναμένεται αρκετά υψηλό. Χαρακτηριστικό είναι πως 10 γυναίκες έχουν ατομικές επιδόσεις κάτω από 2:30, ενώ η ταχύτερη βάση των ατομικών ρεκόρ είναι η Sara Hall με 2:22:01.

Σε ό,τι αφορά την Πάππας, η 29χρονη φέτος έχει την καλύτερη επίδοση στη χώρα μας στον Μαραθώνιο με 2:34:26, που αποτελεί και την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών από Ελληνίδα αθλήτρια πίσω από την Μαρία Πολύζου και την Δήμητρα Παπασπύρου, και στο συγκεκριμένο αγώνα θα κυνηγήσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ, και γιατί όχι, το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο