2:31:49 έτρεξε 17χρονη στις ΗΠΑ!

Σπουδαία επίδοση σημείωσε η 17χρονη Tierney Wolfgram

Share

Στις ΗΠΑ όπου κι εκεί ισχύει η απαγόρευση αγώνων δρόμου σε μεγάλο βαθμό “στήνουν” αγώνες δρόμου ειδικά για την επίτευξη ρεκόρ από συγκεκριμένους αθλητές. Το είδαμε και νωρίτερα με το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χλμ.

Οι αγώνες βέβαια αυτοί αφενός τηρούν τα πρωτόκολλα, αφετέρου δεν έχουν πολλούς συμμετέχοντες, συνήθως τον δρομέα που έχει τον “στόχο” και ίσως μερικούς ακόμα που εκτελούν χρέη “λαγών”.

Σε έναν από αυτούς, στη Νεβάδα, η 17χρονη πρωτοετής του τοπικού Πανεπιστημίου, Tierney Wolfgram πέτυχε μία σπουδαία επίδοση στον Μαραθώνιο με 2:31:49 στον τρίτο της κιόλας Μαραθώνιο.

Ο χρόνος αυτός είναι πραγματικά εντυπωσιακός και αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ στην κατηγορία Κ20! Ωστόσο, απέχει 11 λεπτά από το Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία, το οποίο κατέχει η Shure Demise από την Αιθιοπία με 2:20:59! Βέβαια, η 17χρονη Tierney έχει ακόμα δύο χρόνια σε αυτήν την κατηγορία και όλο το μέλλον μπροστά της!

Για να το πετύχει είχε πολύ σημαντική βοήθεια δύο λαγών, συναθλητών της από την ομάδα της τους WolfPack, τον Carson Leavitt και τον Adam Sjolund , τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μετά τον τερματισμό της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεαρή δρομέας εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της. Στις αρχές του χρόνου, κι ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια λυκείου, είχε λάβει μέρος στα τράιαλς των ΗΠΑ για τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο ανάμεσα σε 360 δρομείς καταλαμβάνοντας την 76η θέση με 2:42:47.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα δικαστήρια Mary Cain και Alberto Salazar
Η 25χρονη πλέον αθλήτρια ζητά 20 εκ. δολάρια από τον προπονητή
Ursa Trail 2022
Η διοργάνωση ετοιμάζεται για την 10η επετειακή χρονιά του αγώνα
Πραγματοποιήθηκε ο 20ος Ρήγειος Δρόμος
Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης
Back to Top