Ρεκόρ για τη Βασιλάτου στον Μαραθώνιο της Βάρνα

Νέο ρεκόρ από την Ανδριάνα Βασιλάτου στον Μαραθώνιο της Βάρνα

Share

Όσο… περίεργο κι αν μας ακούγεται, καθώς έχουμε ξεχάσει τι θα πει αγώνας, σήμερα πραγματοποιήθηκε αγώνας Μαραθώνιου στη γειτονική Βουλγαρία.

Ο λόγος για τον Μαραθώνιο Marathon Varna, της πόλης Βάρνα που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της χώρας και βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα. H διοργάνωση αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη, ωστόσο, μετατέθηκε για τον Νοέμβριο.

Στον αγώνα είχαμε ελληνική εκπροσώπηση με την Ανδριάνα Βασιλάτου να τερματίζει στην πέμπτη θέση σε 2:46:33 και να πετυχαίνει νέο, μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Η επίδοση της αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη για τη χώρα μας για το 2020 πίσω από το 2:34:22 που σημείωσε η Αλέξι Πάππας στο Χιούστον τον Ιανουάριο.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου από την Κεφαλλονιά πέρασε τα πρώτα 21,1 χλμ. σε 1:22:38, ενώ στη συνέχεια κράτησε σχετικά το ρυθμό της αφού ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος βγήκε σε 1:23:56, σταθερά κάτω από τα 4:00/χλμ.

Η Βασιλάτου τα τελευταία 1-2 χρόνια έχει επανεμφανιστεί στους αγώνες δρόμου, αλλά και στο στίβο όπου μάλιστα το καλοκαίρι είχε καταλάβει την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. με 37:20.76, ενώ παλαιότερα αγωνιζόταν στο βουνό.

Εκτός από την Βασιλάτου, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Πέτρος Μηνάς που ήταν 11ος στους άνδρες με 2:52:43.

Νικητές στον αγώνα αναδείχθηκαν ο Youssef Sbaai από το Μαρόκο με 2:17:25 και η Clementine Mukandaga από τη Ρουάντα με 2:35:14.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδρομή ΣΔΥΑ στα Βρεττάκεια 2022
Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου
3ο Kallithea Half Marathon - Άνοιγμα εγγραφών
Για τρίτη χρονιά η αθλητική εκδήλωση με αποστάσεις για όλους
Olympus Marathon 2022 – 3η ημέρα
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο