Κανονικά θα διεξαχθεί το Ios Adventure

Δείτε τα νέα και το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης

Share

Η διοργάνωση του Ios Adventure ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση:

«Μετά και την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων εκτός δρόμου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αθλητικό κοινό, ότι η αθλητική διοργάνωση Ios Adventure θα διεξαχθεί κανονικά

Η οργανωτική επιτροπή του Ios Adventure, έδινε πάντα ιδιαίτερη σημασία στην υγειονομική κάλυψη των αγώνων. Αυτό ήταν εμφανές, τόσο μέσα από την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού (εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), όσο και από τα μέσα ατομικής προστασία που χρησιμοποιούσαν οι εθελοντές της διοργάνωσης (γάντια, φωσφοριζέ γιλέκα, κτλ).

Φέτος, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν, θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα τα οποία θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών των λοιπών φιλοξενούμενων της διοργάνωσης και φυσικά των κατοίκων του νησιού.

Μερικά από τα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν είναι τα παρακάτω:

Υλικά τροφοδοσίας

Όλα τα υλικά που θα διατεθούν στους αθλητές, θα έχουν παραληφθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα, με εξαίρεση τα νωπά προϊόντα. Αυτά θα διατίθενται στους εθελοντές που θα επανδρώνουν τους σταθμούς ανεφοδιασμού από συγκεκριμένο προσωπικό, το οποίο θα φέρει γάντια και μάσκα.

Εκκίνηση

Ο χώρος εκκίνησης όλων των αθλημάτων βρίσκεται στην παραλία του Μυλοπότα. Η έκταση του παραπάνω χώρου μας επιτρέπει την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας (αποστάσεις). Σε εμφανείς χώρους θα υπάρχουν αντισηπτικά τζελ, ενώ θα οριοθετηθούν συγκεκριμένοι χώροι για τους θεατές. Παρόλο που δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, (θα χρησιμοποιηθούν χρονόμετρα) οι αθλητές θα χωριστούν σε μπλοκ εκκίνησης των 5-8 ατόμων ανά 30 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το χρόνο που έχουν δηλώσει στο ερωτηματολόγιο. Η διοργάνωση θα περιφράξει το χώρο της εκκίνησης και δεν θα επιτρέψει την παρουσία κανενός προσώπου που δεν σχετίζεται άμεσα με τον αγώνα.  Οι συνοδοί των αθλητών, μπορούν να τους συνοδεύσουν μέχρι τον ευρύτερο χώρο της εκκίνησης στο FarOut Beach Club. Μπορούν επίσης να σταθούν κατά μόνας σε διάφορα σημεία της διαδρομής, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα. Ενδεικτικά μέρη που προτείνονται, είναι η πλατεία της Ίου, ο Άγιος Νικόλαος στην κορυφή του νησιού και ο αρχαιολογικός χώρος του Σκάρκου.

Σταθμοί ανεφοδιασμού

Οι εθελοντές που θα επανδρώνουν τους σταθμούς ανεφοδιασμού  θα φέρει γάντια και μάσκα. Θα προσφέρουν τα υλικά τροφοδοσίας στους αθλητές σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από το σταθμό.

Τερματισμός

Ο χώρος του τερματισμού είναι ο ίδιος με τον χώρο της εκκίνησης μπροστά από το FarOut Beach Club, στον οποίο  θα υπάρχουν σε εμφανείς χώρους αντισηπτικά τζελ. Οι συγγενείς των αθλητών, θα μπορούν να τους επευφημούν στους χώρους που θα έχουν οριοθετηθεί. Τα μετάλλια θα δίνονται από εθελοντές που θα φέρουν γάντια και μάσκα.

Γραμματεία και Παραλαβή Αριθμών

Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε επιχείρηση στη Χώρα της Ίου που θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση. Σε περίπτωση που διεξαχθεί pasta party, οι αθλητές μαζί με το πακέτο εγγραφής, θα παραλαμβάνουν και το γεύμα τους. Η γραμματεία θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο,  προκειμένου να αποφευχθεί ο όποιος συνωστισμός. Η επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης (διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα) είναι απαραίτητη για την παραλαβή του αριθμού και της τσάντας αθλητή.

Τεχνική Ενημέρωση

Ο διοργανωτής του αγώνα θα βρίσκεται στο χώρο της γραμματείας το Σάββατο το απόγευμα (7-11μμ) και την Κυριακή το πρωί (6-7:30πμ) για να απαντά κατ’ ιδίαν σε απορίες των αθλητών. Έχει προετοιμαστεί ηλεκτρονική τεχνική ενημέρωση για κάθε αγώνα, η οποία θα αποσταλεί στους αθλητές μερικές μέρες πριν από τον αγώνα και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στο Facebook.

Ζώνες αλλαγών

Οι ζώνες αλλαγών για τους αθλητές των αγώνων aquathlon, θα οριοθετηθούν με τεχνικά μέσα (μεταλλικές μπάρες και ταινία σημάνσεως) και θα απαγορευτεί η πρόσβαση σε προσωπικό πέραν από τους διαγωνιζόμενους.

Ασφάλεια – Πρώτες βοήθειες

Την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης, έχει αναλάβει προσωπικό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ). Το όχημα του Κέντρου Υγείας του νησιού, θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε σοβαρού συμβάντος.

Εγκαταλείψεις – Διακομιδή

Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τη μεταφορά αθλητών που εγκαταλείπουν τον αγώνα, παρά μόνο εφόσον αποφανθεί το προσωπικό της ΟΔΙΚ ότι υπάρχει σοβαρός υγειονομικός λόγος . Στην περίπτωση αυτή, θα ειδοποιείται το Κέντρο Υγείας και θα παραλαμβάνει τον αθλητή από το κοντινότερο δυνατό σημείο.

Απονομές

Η τελετή απονομών θα γίνει ξεχωριστά για τις γυναίκες και τους άντρες σε χώρο που θα διαθέσει το FarOut. Οι μεγάλοι χώροι που διαθέτει εγγυόνται την αποφυγή συνωστισμού.

Υπεύθυνη Δήλωση Αθλητή

 Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στη γραμματεία του αγώνα, την ιατρική βεβαίωση αθλητήαπό καρδιολόγο ή παθολόγο καθώς επίσης και το https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf  κατά την παραλαβή του εξοπλισμού του. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους

Κάντε την εγγραφή σας στον αγώνα εδώ

Δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες του 2019 εδώ

Κάντε την εγγραφή σας στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο