Αγώνες την εποχή COVID-19. Δείτε το πρωτόκολλο

Ενημερωθείτε για τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται οι αγώνες δρόμου όσο υπάρχει ο κίνδυνος του κορωνοϊού

Share

Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου.

Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει όλους τους κανόνες διεξαγωγής, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν κατά τη διάρκεια μιας διοργάνωσης αγώνα δρόμου.

Επιπλέον, θα αναθεωρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους νέους κανόνες όπου θα πρέπει όλοι οι αγώνες δρόμου να τηρούν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των συμμετεχόντων.

Δείτε εδώ όλα τα running news

Πρώτος και μεγαλύτερος περιορισμός είναι αυτός των συμμετοχών που πλέον θα έχουν “ταβάνι” τις 5.000 (ανά αγώνισμα). Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει μόνο τους πολύ μεγάλους αγώνες στη χώρα μας, όπως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν υπογεγραμμένο το «Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου» .

Αρκετά ξεχωριστή θα είναι και η τοποθέτηση των δρομέων στην εκκίνηση όπου θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας (1,5μ.), να βρίσκονται το μέγιστο 500 δρομείς ανά 1.250τ.μ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε αρκετά μπλοκ τα οποία θα έχουν σημαντική χρονική διαφορά μεταξύ τους.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας για την ώρα δεν φαίνεται να είναι υποχρεωτική, ωστόσο, γίνεται σύσταση.

Υπάρχουν αρκετές υποδείξεις, ακόμα που αφορούν τους εργαζόμενους και τους εθελοντές, τις εκθέσεις και τις διαδικασίες παραλαβής αριθμών συμμετοχής κ.ά.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρωτόκολλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο