Με συνεργασία, ελπίδα, επιθυμία και εφευρετικότητα!

Το μήνυμα του διευθυντή του Μαραθώνιου του Λονδίνου Hugh Brasher δίνει ελπίδα σε δεκάδες χιλιάδες δρομείς σε όλο τον κόσμο!

Share

Ένα εξαιρετικό μήνυμα απέστειλε σε όλους τους εγγεγραμμένους του Μαραθώνιου του Λονδίνου, Virgin Money London Marathon, ο διευθυντής του αγώνα και γιός ενός από τους ιδρυτές του, Hugh Brasher.

Ο Brasher περιγράφει ρεαλιστικά την κατάσταση, αλλά δεν χάνει την πίστη του δηλώνοντας ότι σε συνεργασία και με άλλους διοργανωτές και φορείς, θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, δίνοντας έτσι ελπίδα σε δεκάδες χιλιάδες μαραθωνοδρόμους που ονειρεύονται να τρέξουν τη διαδρομή από το Πάρκο Γκρίνουιτς μέχρι τα βρετανικά ανάκτορα στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και σε πολλούς άλλους διοργανωτές και δρομείς, καθώς είναι γνωστό ότι ο Μαραθώνιος του Λονδίνου είναι ένας από αυτούς που επηρεάζουν σημαντικά την παγκόσμια δρομική κοινότητα.

Ακολουθεί το μήνυμά του:

«Αγαπητοί δρομείς

Ελπίζω όλα να είναι καλά και ότι εσείς, οι οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς.
Είμαι σίγουρος ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα θα είδατε τα νέα σχετικά με την ακύρωση του Great North Run (ένας από τους μεγαλύτερους αγώνας στην Μ. Βρετανία), απόφαση πλήρως κατανοητή.
Υπήρξαν πολλές εικασίες ότι αυτό σημαίνει πως ο Virgin Money London Marathon θα ακυρωθεί επίσης. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

Όλοι οι αγώνες δρόμου έχουν μοναδικές προκλήσεις. Αυτές μπορεί να είναι η μεταφορά των δρομέων στην εκκίνηση ή στον τερματισμό, ο έλεγχος και η αντιμετώπιση της πυκνότητας των δρομέων στην διαδρομή, αλλά και της πυκνότητα και μετακίνησης των θεατών, η παροχή στους δρομείς κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης και εγκαταστάσεις και υπηρεσίες όπως τουαλέτες και ενυδάτωση. Η αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων με τη διακοπή και την επανέναρξη της κυκλοφορίας στους δρόμους. Οι προκλήσεις είναι πάντα διαφορετικές για κάθε αγώνα.

Η οργανωτική μας ομάδα London Marathon Events εξέτασε το επιχειρησιακό σχέδιο του Virgin Money London Marathon και προχώρησε σε καινοτόμους τρόπους διατήρησης της κοινωνικής απόστασης.
Συνεργαζόμαστε επίσης με άλλους διοργανωτές αγώνων μαζικής συμμετοχής στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Great Run Company και του Human Race, για να κάνουμε συστάσεις προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον τρόπο επαναδιεξαγωγής των εκδηλώσεων μαζικής συμμετοχής.

Καθώς γράφω, υπάρχουν σήμερα πάνω από 15 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του 40ου αγώνα μας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Επομένως, στο συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωσή μας, βρισκόμαστε στο ισοδύναμο της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για προπόνηση και δεν υπάρχει ούτε ανάγκη, ούτε θα πρέπει να αποτελεί στόχο σας, να βρίσκεστε στο απόγειο της φυσικής σας κατάστασης.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είμαστε σε θέση να τρέξουμε μαζί, να περπατήσουμε μαζί και να είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι των 26,2 μιλίων στις 4 Οκτωβρίου. Σχεδόν κάθε μέρα ακούμε ελπιδοφόρα νέα από άλλες χώρες όπως ακούμε και ιστορίες απόγνωσης από άλλες.
Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε ελπίδα, επιθυμία και εφευρετικότητα.

Ελπίδα ότι ο κόσμος θα έχει βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τον Covid-19 έως τον Οκτώβριο.
Επιθυμία για να δείξουμε τα θετικά αποτελέσματα του να τρέχει κανείς μαραθώνιο, να τρέχει για συλλογικότητες και για καλό σκοπό.
Εφευρετικότητα στην σκέψη μας, τεχνολογικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να εστιάστε στην υγεία σας και στην υγεία των γύρω σας. Εστιάστε στο τρέξιμο και την άσκηση. Είναι υπέροχο για σας σωματικά και ψυχικά.
Σας διαβεβαιώνω ότι όποια απόφαση κι αν λάβουμε για τις 4 Οκτωβρίου, θα ληφθεί σύμφωνα με τις αξίες μας και με την ευθύνη που έχουμε για εσάς, τους δρομείς μας, τις φιλανθρωπίες μας, τους χορηγούς μας, τους εθελοντές μας, τους γιατρούς μας, τις κοινότητες και την πόλη μας .

Ο Chris Brasher, συνιδρυτής του Μαραθωνίου του Λονδίνου.

Πριν από πάνω από 40 χρόνια, στις 26 Οκτωβρίου 1979, ο πατέρας μου Chris Brasher, συνιδρυτής του Μαραθωνίου του Λονδίνου, ξεκίνησε τη στήλη του στο περιοδικό The Observer με τα εξής λόγια:
«Για να πιστέψετε αυτήν την ιστορία, πρέπει να πιστέψετε ότι η ανθρώπινη φυλή μπορεί να είναι μια χαρούμενη οικογένεια που εργάζεται μαζί, γελάει μαζί, επιτυγχάνοντας το αδύνατο…»

Από αυτά τα λόγια, ο πρώτος μαραθώνιος του Λονδίνου γεννήθηκε.
Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου είναι αδύνατο, δεν θα εγκαταλείψουμε την ελπίδα.
Ο 40ος αγώνας πρέπει να είναι μια ημέρα που δείχνει το καλύτερο της ανθρωπότητας. Μια μέρα συντροφικότητας και χαράς, μια γιορτή για όλα όσα αγαπάμε.
Ανυπομονώ για εκείνη την ημέρα.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόησή σας.
Θα επικοινωνήσουμε ξανά στις 28 Ιουλίου.
Να προσέχετε.
Ευχές από όλη την ομάδα στο London Marathon Events,
Hugh Brasher»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο