Αντίστροφη μέτρηση για το Run Together Thessaloniki 2020

Για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη το Run Together

Share

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

Η αντίστροφη μέτρηση για το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 ξεκίνησε από σήμερα με την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo.

Το “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” επιστρέφει δυναμικά και θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 το πρωί, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo.

Το μήνυμα του φετινού RUN TOGETHER είναι διπλό. Μέσα από τον αγώνα αναδεικνύεται το ΜΑΖΙ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στοιχεία απαραίτητα όχι μόνο για έναν αγώνα δρόμου, αλλά στην καθημερινότητα του καθενός. Φέτος “Τρέχουμε Μαζί” και στηρίζουμε τον “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας άνοιξε την εκδήλωση και τόνισε μεταξύ άλλων: “Εμείς στηρίζουμε τέτοια γεγονότα και ιδίως αθλητικά. Δεν μας απασχολεί μόνο το κομμάτι το εκθεσιακό, θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία και να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή που κάνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε μέρος του συστήματος αυτού που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζουμε το RUN TOGETHER και με χαρά το φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας. Τέτοιες διοργανώσεις δείχνουν και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι σημαντικό για την πόλη να είμαστε όλοι μαζί σε γεγονότα που αφορούν στην αλληλεγγύη”.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης υπογράμμισε: “Ελπίζω ότι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός στην πόλη μας, να μιλάμε πολλά χρόνια για τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΘ και ειδικά όταν μιλάμε για το δρομικό κίνημα. Επίσης σημαντικό ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί εντός της Έκθεσης. Η ΔΕΘ αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είναι μια διοργάνωση που δεν έχει σημασία ο νικητής ή ο χαμένος, αλλά η συμμετοχή με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Όσων αφορά το σκοπό του αγώνα, που είναι και ο πιο σημαντικός από όλους καθώς ο Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών έχει τις ανάγκες του και οποιαδήποτε συμβολή ή χορηγία είναι πολύτιμη”.

O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Χάρης Αηδονόπουλος επεσήμανε με τη σειρά του: “Γνωρίζουμε όλοι το πολιτιστικό και αθλητικό έργο της ΔΕΘ, αλλά εγώ θα σας πω σήμερα ότι από φέτος η ΔΕΘ συνεργάζεται μαζί μας και στην δομή εκστρατείας φιλοξενίας αστέγων στο περίπτερο της ΔΕΘ των Γιατρών του κόσμου, σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών. Οφείλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να γίνει ο αγώνας εντός της ΔΕΘ. Η δικιά μας συνεισφορά θα είναι κ η παρουσία του συγκροτήματος των κρουστών που θα εμψυχώσει τους δρομείς.”

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Διευθυντής Marketing της Saucony, Γιώργος Τριανταφυλλίδης εξήγησε πως “το RUN TOGETHER είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, προάγοντας τον αθλητισμό και το μαζί. Αυτό που θέλαμε ήταν να διαφοροποιηθούμε από τους υπόλοιπους αγώνες και η παρότρυνση του να πάρουμε ένα φίλο μας, το ταίρι μας ή τον γονιό μας για να τρέξουμε παρέα το προσφέρει αυτό. Είναι ένας αγώνας διασκέδασης και ίσως ο μεγαλύτερος fun αγώνας στην Ελλάδα. Πέρσι ήρθαμε και στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά και είδαμε μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο αγώνας να γίνει θεσμός και στην Θεσσαλονίκη. Να συμπληρώσω επίσης ότι το μότο της Saucony ταιριάζει με το concept του αγώνα: «Είναι πολύ ωραίο να τρέχεις, αλλά πιο ωραίο να τρέχεις με κάποιον άλλο μαζί». Να ευχαριστήσω τέλος τη ΔΕΘ και το Δήμο Θεσσαλονίκης που στηρίζουν από πέρσι τον αγώνα όπως και τους χορηγούς μας”.

Η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών), Ραμπέα Ιατρίδου τόνισε: “Ο σύλλογος ήταν παρών πέρσι στην πρώτη διοργάνωση και θα είναι παρών και φέτος αλλά και στο μέλλον. Είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε μέσα από τον αθλητισμό. Δεν έχει σημασία ποιος είναι γρήγορος ή αργός, βετεράνος ή εν ενεργεία, καλούμαστε όλοι να έρθουμε να τρέξουμε για να στηρίξουμε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και λόγω της ημέρας θα καλέσω ακόμα πιο θερμά τις γυναίκες να συμμετάσχουν”.

Από τη μεριά των χορηγών μίλησε η εκπρόσωπος της PURO Hellas, Εύη Ατζαμιδάκη που επεσήμανε: “Με μεγάλη μας χαρά θα είμαστε χορηγοί της διοργάνωσης για το 2020. Αν και είμαστε εταιρεία που κινείται σε χώρο τεχνολογικό, δεν θα μπορούσαμε να μη ταυτιστούμε με μια τέτοια διοργάνωση με κοινωνικό χαρακτήρα. Με βάση τη συνεργασία μας στο Run Together και την παγκόσμια τάση για την ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, δημιουργήσαμε μια νέα σειρά ανοξείδωτων μπουκαλιών που θα τα προσφέρουμε και ως δώρο σε νικητές. Ενώνονται δύο τάσεις, δύο δυνάμεις με έναν κοινό στόχο. ”.

Η εκπρόσωπος της Βιοϊατρικής, που θα είναι Υποστηρικτής Υγείας στο Run Together για το 2020, Ιωάννα Αδαμίδου δήλωσε: “Ως γυναίκα, μητέρα και διαιτολόγος παρατηρώ ότι το δρομικό κίνημα ολοένα και αυξάνεται, όλο και περισσότεροι τρέχουν. Την Κυριακή 8 Μαρτίου η Βιοϊατρική θα καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της διοργάνωσης, παρέχοντας ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό, που θα είναι διαθέσιμα για τους συμμετέχοντες”.

Ο εκπρόσωπος της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Παππάς τόνισε: “Η ΧΑΝΘ με τον πυλώνα της κοινωνικής δράσης της θα στηρίξει με στελέχη της και ομάδες αθλητών την διοργάνωση, αλλά θα προσφέρει και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά στη διάρκεια του αγώνα ώστε οι γονείς να μπορέσουν να τρέξουν.”.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι αθλητές της Saucony Μαργαρίτα Ντίνα, Ειρήνη Μιχάλα και Κώστας Σταμούλης.

Η Μαργαρίτα Ντίνα, αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, θα είναι παρούσα και στο φετινό Run Together και υπογράμμισε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που γίνεται η διοργάνωση για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Το μαζί είναι που έχει σημασία, μόνοι μας μπορούμε να πάμε γρήγορα, αλλά μαζί πιο μακριά”.

Η Ειρήνη Μιχάλα, αθλήτρια των 10 χλμ., τόνισε: “Έχουμε συνηθίσει να τρέχουμε αγώνες με ανταγωνιστικό σκοπό, το Run Together δεν είναι ακριβώς αγώνας, είναι μια γιορτή για να προωθηθεί το μήνυμα του μαζί, της συνεργασίας. Η φετινή ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα είναι συμβολική και είναι πολύ πετυχημένο και το κοινωνικό μήνυμα της στήριξης του ξενώνα. Ανυπομονώ να τρέξω για καλό σκοπό”.

Ο Κώστας Σταμούλης, αθλητής μεσαίων αποστάσεων δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στο Run Together. Είναι ωραίος αγώνας που προάγει τη συνεργασία και τη βοήθεια προς τον συναθλητή μας για να τερματίσουμε μαζί”.

Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ 3 διαφορετικών αποστάσεων, των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και ισότητας των Φύλων και της αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO.

Χορηγοί Επικοινωνίας η COSMOTE TV, το ACTION24, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Ερωτικός 948, το 1055Rock, ο Fresh Salad 96.1, το thessnews.gr, το TV100 και το FM100, o τουριστικός οδηγός Greek Travel Pages, τα portal thessnews.gr, RunNFun.gr, RunningNews.gr, Outdoor Activities.gr, Run247 και τα περιοδικά IRun, Runner Magazine και Athletics Magazine.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο